Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

2018. júliusi hírlevél – Isten és az ország

Ahogy az Úr mondta az efézusi gyülekezet pásztorának, hogy nincs már meg bennük az első szeretet (Jelenések 2,4), ugyanígy Amerika is elhagyta az első szeretetet: Istent. Az Egyesült Államokat olyan emberek alapították, akik szerették és követték Istent. A telepesek 1620-ban értek partot a mai Plymouth, Massachusetts közelében, ahol felállítottak egy keresztet, és imádkoztak az Úr vezetéséért és védelméért. Ezt az országot a kezdetektől Istennek szentelték. Függetlenül attól, hogy a történelemkutatók mit próbálnak bizonygatni, ez az igazság!

Mit mondott az Úr az efézusi gyülekezet pásztorának arról, hogyan fordulhat jóra ez a helyzet?

„Emlékezzél tehát vissza, honnan estél ki, térj meg, és tedd az előbbiekhez hasonló cselekedeteidet, különben elmegyek hozzád, és kimozdítom gyertyatartódat a helyéből, ha meg nem térsz.”

Jelenések 2,5

Azt mondja Isten, hogy „tedd az előbbiekhez hasonló cselekedeteidet”, ami azt jelenti, hogy emlékezz, térj meg és térj vissza. Az Úr megmondta az efézusi gyülekezet pásztorának, hogy így szerezheti vissza azt, amit elveszített. Igaz ez ránk egyénileg is és az ország egészére is. Emlékezzünk, hogyan indult ez a nemzet, térjünk meg útjainkból, és térjünk vissza azokhoz a mintákhoz és alapelvekhez, amelyek naggyá tették ezt az országot.

Hálás vagyok azokért a csodálatos dolgokért, amiket Isten tett ebben a nemzetben. Mindannyiunknak hálásnak kellene lennünk. Emlékezzünk arra, hogy mi emelt bennünket ilyen magas rangra. A Példabeszédek 14,34-ben ezt olvassuk: „Az igazság felmagasztalja a nemzetet; a bűn pedig gyalázatára van a népeknek.” Az igazság miatt vált naggyá a nemzetünk; és csak az igazság fogja újra naggyá tenni.

Sosincs jó dolga annak a nemzetnek, amelyik elhagyja az Urat. A történelem bizonyítja ezt. Nem gondolhatjuk, hogy ha tovább maradunk a gonoszágban, Amerika majd megmenekül attól a pusztulástól, amit más nemzetek már megtapasztaltak, mivel elhagyták az Urat. Nem dughatjuk homokba a fejünket és nem tehetünk úgy, mintha minden jól alakulna; vissza kell térnünk az igazsághoz.

Amikor Isten elküldte Jónást Ninivébe – ami akkoriban valószínűleg a legbűnösebb város volt –, hogy szembesítse az embereket bűneikkel, Jónás a következőt mondta indulása előtt: „Akik hazug hiábavalóságokhoz ragaszkodnak, azok elhagyják azt, aki kegyelmes hozzájuk.” (Jónás 2,9). Ez lényeges információ! Az Ige azt állítja, hogy elhagyjuk a saját jótevőnket, azt, aki kegyelmes hozzánk, ha hitvány bálványokhoz ragaszkodunk. Ennek ellenszere, ha az igazsághoz ragaszkodunk. A Biblia azt mondja, hogy „a te igéd igazság” (János 17,17).

Manapság nem szeretik az igazságot, de Isten Igéjének az igazsága fog megóvni attól, hogy Isten kegyelmét elhagyjuk. Ez történt, miután Jónás prédikált a Ninivében élőknek. Az Ige szerint „Ninive lakosai azonban hittek Istennek, böjtöt hirdettek, és zsákruhát öltött a város apraja-nagyja.” (Jónás 3,5). Egy egész város megmenekült, mert egy embernek volt mersze kihirdetni Isten igazságát! Ez elképesztő! Nem kevesebbet fog Isten tenni Amerikáért, ha ugyanezt megtesszük. Nincs késő az országunknak! Istennel minden lehetséges (Máté 19,26)!

 Isten azért küld el engem és másokat – csakúgy mint annak idején Jónást –, mert még nincs késő. Emlékezzünk, honnan estünk ki, és térjük vissza az első szeretethez.

Volt alkalmam találkozni egy korábbi szenátorral, aki megosztotta velem a nézeteit arról, hogy mi történik most a nemzetünkben. Nagyon bátorító volt. Azt mondta, hogy optimistább az ország jövőjét illetően, mint valaha. Meggyőződése, hogy az amerikaiak többsége elégedetlen azzal, ami az országban zajlik. Úgy véli azonban, hogy a hitetlenek jobban készen állnak a változásra, mint a hívők, akik inkább arra törekednek, hogy minden maradjon a régiben. Ez szégyen. Mi vagyunk a föld sója (Máté 5,13), de semmi jót nem érünk el azzal, ha a sószóróban maradunk. Ha nem törünk ki a gyülekezet négy fala közül, és nem megyünk ki a világi helyekre, a gyülekezet nem lesz só és fény, amire Isten elhívta. Ezért indítottuk el több vezetővel az Igazság és Szabadság koalíciót (Truth and Liberty Coalition).

Nem elégedtünk meg azzal, hogy a 2016-os választásokon kulcsfontosságú győzelmeket arattunk. Ezek a győzelmek lehetőséget adtak arra, hogy a gonoszságot nagymértékben visszaszorítsuk Amerikában. A teljes győzelem azonban még messze van.

Ha szeretnél csatlakozni, akkor első lépésként rendelkezned kell a megfelelő információval, hogy az alapján cselekedhess. Ezért hoztuk létre a www.truthsandliberty.net oldalt (angol nyelven), hogy tájékozódhass a legfrissebb politikai és társadalmi hírekről, arról, hogy mi történik ma Amerikában. Az oldal arról is információt ad, hogy jelenleg mivel foglalkozunk, és hogyan próbáljuk a nemzetet Isten felé fordítani. Emellett az oldalon feliratkozhatsz a 7M Ventures nevű vállalkozásra, hírlevelekre, adományozásra, és további lehetőségekről értesülhetsz arról, hogyan tudsz csatlakozni.

Ez a weboldal nemcsak az Egyesült Államokban élőknek szól. Az Amerikában történő változások – legyenek azok jók vagy rosszak – az egész világra hatással vannak. Amiről az oldalon értesülhetsz, a nemzetiségedtől függetlenül a hasznodra lesz. Ez mindannyiunkat érinti!

 Ebben a hónapban a God and Country (Isten és az ország) című sorozatomat ajánljuk a figyelmedbe, amit CD-n vagy DVD-n is beszerezhetsz. Ebben a sorozatban David Bartonnal készítettem interjút. Ő egy neves történész és Amerika isteni örökségének támogatója. Azzal kezdtem a hírlevelet, hogy emlékezzünk, térjünk meg és térjünk vissza. A sorozatban elhangzó interjú segíteni fog abban, hogyan tudod mindezt a gyakorlatba ültetni. Kiváló a tanulmányozásra és arra, hogy másokkal is megoszd. Rendeld meg még ma!

Rendelés a www.awmi.net oldalon (csak angol nyelven).

Szeretünk,

Andrew & Jamie