Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

A Rhema Ige

Péter visszaemlékezett Jézus szavára, aki azt mondta neki: “Mielőtt megszólal a kakas, háromszor tagadsz meg engem.” Aztán kiment onnan, és keserves sírásra fakadt. (Máté 26:75)

“Péter visszaemlékezett Jézus szavára” – olyan sokat mond ez az ige! Számos görög szó használatos az ige/szó fordítására. Ezen a helyen a rhema görög szó áll, amely szó szerint azt jelenti, hogy “egy kiejtett szó, egy mondás, de kifejezetten egy kimondott szó, amely adott helyzetre vonatkozik.” Nem a kávézó asztalunkon fekvő Biblia futamítja meg az ellenségünket. Isten Igéje, amely a szívedben van elrejtve, amit a Szent Szellem aktivál és a megfelelő szituációban kimondásra kerül, ez minden megtévesztést összezúz, és szabaddá tesz téged.

A rhema szó eszünkbe juttatja, amit Jézus a János 6:63-ban mondott: “a szavak, melyeket nektek mondok, szellem és élet.” Szavak, melyeket Isten írott Igéjéből mondunk, melyeket a Szent Szellem felhatalmaz. Az Ige önmagában nem tesz bennünket szabadokká. Az Ige, amelyet megismerünk és hit által kimondunk, fog megszabadítani bennünket. (János 8:32.) Az Ige hatékony és erőteljes, mivel Isten Igéje. Az Ige túlhalad minden egyházi tekintélyt, értelmet, intellektust és az ellenséget is. Amikor az Ő Igéjét összekötjük a szívünkkel és a szívünket összekötjük az élethelyzetünkkel – nos, ekkor egy rhema szavunk van.

Pontosan ezt cselekedte Péter, miután harmadszor tagadta meg Jézust. Néha a rhema a legrosszabb kudarcodat követően érkezik hozzád, ez pedig azért lehet így, mert a Szent Szellem emlékeztet arra az egyetlen Igére, amely helyreállíthat és ismét megmozgathat. Bármely kudarcod fölé emelkedhetsz ma, hallgatva a Szent Szellemre, aki mindig eszedbe juttatja Isten Igéjét, és akkor a rhema szó meg fog téged szabadítani.