Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

2011. Decemberi Hírlevél: „Recesszió” – Nem, köszönöm – nem veszek részt!

„Recesszió” – Nem, köszönöm – nem veszek részt!

2011. november

Drága Barátom!

Média-vásárló ügynökünk nemrég felhívott és nyomatékosan ezt kérdezte: „Andrew, mit csináltok ti ott az AWM-nél?” Azután azzal folytatta, hogy a legtöbb szolgálat, akikkel dolgozik és mások, akikről tudomása van drasztikus csökkentésekhez folyamodtak, vagy legjobb esetben küzdenek, hogy kötelezettségeiknek eleget tegyenek. „De ti csak terjeszkedtek, és hatalmas lépésekben növekedtek. Hogy csináljátok?” – kérdezte.

Többféleképpen is válaszolhattam volna erre a kérdésre. Például, hogy Isten a megfelelő üzenettel bízott meg a történelem megfelelő idejében. Ez igaz. Hiszem, hogy elérkezett az idő, amikor a világ vágyakozik Isten kegyelmének és feltétel nélküli szeretetének üzenetére – és Isten felkészített minket, hogy ezt az üzenetet most kézbesítsük.

Vagy talán válaszolhattam volna azt, hogy a televíziós osztályunk miatt. Amerika legjobb és legkreatívabb emberei közül dolgoznak nálunk a televíziónál. Biztosan ez lehet sikerünk oka. Talán a marketing, ahogyan bemutatjuk a szolgálatot a nyilvánosságnak, vagy ügyfél-  és imaszolgálatunk telefonközpontunkon keresztül. Vagy talán csak a helyes pénzkezelés eredménye.

Üzleti szakértők azt mondhatnák, mindezek együttvéve okozták a szolgálat gyarapodását. És mégha meg is tanultam az évek során, hogy mennyire fontosak a nagyszerű emberek a jól vezetett szolgálathoz, nem hiszem, hogy ez a fő oka, hogy ilyen áldottak vagyunk.

Közvetlenül  halála előtt 2009. júniusában anyám kérte tőlem, mondjak el mindent, ami a szolgálatban történik. Beszéltem neki bibliaiskoláinkról világszerte, a rengeteg levélről és telefonhívásról, amit kapunk, és a sok csodálatos bizonyságtételről, ahogyan emberek beszámolnak életükben végbement gyökeres változásokról.

És akkor, ahogy csak egy anya teheti, azt mondta: „Andy, tudod, hogy mindezt az Úr teszi.” „Igen, Anya, tudom, hogy az Úr” – mondtam. Erre ő azt felelte: „Te nem vagy elég okos ehhez.”

Remek! Most már tudod, honnan van az ’életlenségem’. De ez teljesen igaz. Mégha az Úr minden szolgálat közül a legjobb és legkreatívabb emberek legjobbjainak némelyikét adta is nekem és Jamie-nek, nem a mi nagy bölcsességünk vagy tehetségünk okozzák ezeket a csodálatos eredményeket.  Az egyedüli dolog, amit elmondhatunk, hogy mi tettünk az, hogy teljes szívünkből  belekapaszkodtunk, és Ő életünk legcsodálatosabb utazására vitt minket.

Néhányan talán emlékeztek a 2008. decemberi levelemre. Reményről szólt, pedig akkor már sokan kezdtek pánikba esni a gazdasági visszaesés miatt. Minden hír válságot jósolt, a XX. század eleji Nagy Gazdasági Világválsághoz hasonlót. És szokás szerint, a média eltúlzott jövendölései nem materializálódtak.

Mégis sokan még mindig bedőlünk annak a hazugságnak, hogy most nem tudunk gyarapodni. Ezért úgy gondolom, újra hallanunk kell ezt a reményteljes üzenetet az idén is karácsonykor. Nem fog leszakadni az ég, Jézus most is a trónon ül, és Szava még mindig igaz.

Az 1Mózesből ismerjük, hogy Izsák is volt nehéz körülmények között. Éhínség volt a földön (1Móz. 26:1), és emlékezzünk, hogy Izsák idegen volt a területen. Nem volt föld a tulajdonában. De a körülötte levő filiszteusok pánikban voltak. Nem művelték a földjüket. Minek is? Éhség volt a földön! De Izsák ebben lehetőséget látott, és kihasználta tétlen álló földjeiket.

1Mózes 26:12: „Akkor Izsák vetett azon a földön és ugyanabban az évben százannyit takarított be: és az Úr megáldotta.”

Ez szárazság alatt történt! Minek vetett, ha egyszer szárazság volt? Mert Istenben bízott! Ezt kell nekünk is tennünk.

Mivel szárazság volt, mások nem vetettek, ezért kevés volt az élelem. Izsák prémium árat kapott a betakarított termésért.  A következő néhány versben láthatjuk, hogyan gazdagodott meg Izsák emiatt olyannyira, hogy Abimélek, Gérár királya, eljött hozzá és megkérte, hogy távozzon, mert gazdagabb lett, mint maga az egész ország.

„Mert nyájai, csordái és rengeteg szolgája volt: és a Filiszteusok irigyelték… Abimélek azt mondta Izsáknak, ’Menj el tőlünk; mert sokkal hatalmasabb vagy nálunk’” (1Móz. 26:14 és 16).

Ez az a hír, amire nekünk, hívőknek figyelni kellene. Ígéreteink vannak az Úrtól, hogy betölti minden szükségünket az Ő DICSŐSÉGBELI gazdagsága szerint Krisztus Jézusban (Fil. 4:19). Minket nem korlátoz a világgazdaság! Pánikoljanak be azok, akik egyedül a pénzben bíznak. Mi Istenben bízunk (Zsolt. 91:2, 118:8-9; Ézs. 12:2, 26:4; és Neh. 1:7). Nekünk örvendeznünk kell.

Nem azt mondom, hogy ne tégy meg bizonyos változtatásokat. Ha bedőltél a világ „kaparints meg mindent, amit csak tudsz úgy, hogy közben eljelzálogosítod a jövődet” nevű filozófiájának, akkor térj észre és kövesd Isten elveit. Még ha csőbe is húztak, értékes leckét tanultál, és most már új fókusszal az Úrra, mint forrásodra nézve mehetsz előre.

Hagy hívjam fel figyelmed a magától értetődőre: Nem most van ideje annak, hogy visszafogd a magvetést.  Csak azt aratod le, amit vetettél (Gal. 6:7). Itt az ideje, hogy úgy bízz Istenben, mint még soha. Ez a legdicsőségesebb óránk. Megmutathatjuk a világnak, mint Izsák, hogy van Isten a mennyben, aki megáldja népét, még a legrosszabb időkben is.

2008. decemberében szembeszálltam ezzel a negatív beállítottsággal oly módon, hogy tettem néhány nagyon merész Istentől inspirált jövendölést saját magam. Nem tudtam részleteket, a nehézségeket amikkel szembe kell majd néznünk, sem a pontos költséget, de állást foglaltam azzal, hogy kijelentettem, építkezni fogunk, annak megfelelően, ahogy szolgálatunk növekedése megköveteli. Korlátozások helyett növekedni fogunk, „recesszió” ellenére. Egész egyszerűen visszautasítottam a recesszióban való részvételt.

Tudom, sokan azt gondolták vagy őrült vagyok, vagy bolond, vagy mindkettő, de van itt néhány statisztikai adat, ami talán ezeket új megfontolásra készteti:

Egy éven belül megvásároltuk a Woodland Park-beli  157 hold földet, amit Szentélynek neveztünk el. A nehéz gazdasági helyzet előnyünkre vált, és ezt a prémium ingatlant árának töredékéért vásároltuk meg. Most ezen a területen folyamatban van bibliaiskolánk egyetemvárosának kiépítése, ami főiskolánk létszám befogadóképességét legalább 3,000-re növeli.

2011. februárjában végre rákerültünk a TBN keresztény televízióadó napi programjára. Ennek hatására újabb 60,000-en léptek velünk kapcsolatba. Ez 40 százalékos növekedés a tavalyi évhez képest. Telefonhívásaink majdnem duplájára növekedtek havonta, átlagosan 30,000-re. Havonta már több, mint egymillióan látogatják weboldalunkat. Több embert ér el ez a jó-hír Evangélium, mint valaha. És szolgálatunk bevétele megduplázódott 2008. decembere óta. Hála Neked, Jézus!

Tudom, némelyek azt gondolják, „Ez csak azért van, mert nagy a szolgálatotok”. Nos, rengeteg szolgálatról tudok, kicsikről, nagyokról, amelyeknek nem ilyenek az eredményeik. És ez a gyarapodás nemcsak a szolgálatunkra korlátozódott. Jamie-nek és nekem volt egy kis pénzünk a tőzsdén  befektetve Jamie örökségéből. Mikor a tőzsde 50 százalékot esett 2008. utolsó és 2009. első negyedében, a mi részvényeink 61 százalékkal emelkedtek! Hallelujah! Ez az Úrban való hitünk és a recesszióban való részvétel elutasítása miatt volt.

Az Úr nem személyválogató (Róm. 2:11). Amit Jamie-nek, nekem és a szolgálatnak tett, neked is akarja. De szükség van a közreműködésedre. Ki kell nyúlnod hittel, hogy elvedd, amit Isten kegyelme nyújt feléd.

A 2008. decemberében tett előrejelzéseimmel egyidőben egy rövid kétrészes sorozatot is tanítottam „Istenben bízunk” címmel. Hiszem, hogy amit ebben a sorozatban tanítottam kifejezi e csodálatos történések okának lényegét. Bátorítalak, végy egy példányt ebből a tanításból (angol nyelven ingyenesen megtekinthető).

Hallgasd meg az imént tett bizonyságom fényében. Vesd össze, azt amit hittem azzal, ami történt. Kikerülhetetlenül ahhoz a végkövetkeztetéshez kell jutnod, hogy az Isten kegyelmében való  hit működik, és számodra is ugyanez lesz a hatása. Tudom ez a perspektíva kihívást jelent, de jusson eszedbe – ahogy szívedben gondolkozol, aszerint történik minden az életedben (Péld. 23:7). Tehát, ha a recesszió kopogtat, nyisd ki az ajtót, és hangos, hittel-teli hangon mondd ezt: „Nem, köszönöm – a családom és én nem veszünk részt.”

Angolul értő barátaink részére:

Hogy segítsek Isten perspektívájából látnod mi okozta ezt a „recessziót” és hogy lehetsz úrrá rajta, egy internetes élő adást közvetítünk december 8-án 19 órai kezdettel USA hegyi idő szerint (magyar idő szerint december 9-én hajnal 02 órai kezdettel). Meghívott vendégem Paul Milligan lesz, bibliaiskolánk harmadik évfolyamban oktatott üzleti szakának igazgatója. Paul több évtizede a bibliaiskola vezetőségi tagja, és jó barátom is. Több vállalat tulajdonosa, több, mint 1,200 alkalmazottja van, és mint a mi szolgálatunk is, páratlan növekedést tapasztalt ez alatt a „recesszió” alatt.

Nemrég beszélgettem vele, és miközben engem tanított pénzügyi dolgokról,  azt gondoltam, milyen hasznos lenne ez neked is. Tehát, Paul és én újra leülünk és elbeszélgetünk arról, hogy mi történik nemzetünk gazdaságában, és mit tehetünk felőle. Azt hiszem, sokat számíthat beállítottságodban, hitedben, gyarapodásodban.

A beszélgetés élőben megtekinthető a www.awmi.net weboldalon a fent említett időpontban. Ne mulasszátok el. Azok számára, akik az USÁ-n kívül vannak és nincs lehetőségük az élő adás megtekintésére, a weboldalon minél hamarabb elérhetővé tesszük majd.

Isten áldjon!

Andrew és Jamie

Jamie, én és egész AWME stábunk nagyon boldog karácsonyt és nagyon sikeres újévet kívánunk. Imában egységben vagyunk veled, hogy ez az új év eddigi legjobb éved legyen, és százszorosát kapd vissza annak, amit ebbe a szolgálatba vetettél. Jó föld ez, és a mag, amit ide vetsz gyümölcsöt terem.