2011 januári hírlevél

A bizonyságtétel ereje

2011. január

Kedves Barátom!

Assisi Szent Ferenc mondta: „Hirdesd az Evangéliumot mindenkinek, és ha szükséges, használj szavakat.” Milyen mélyreható kijelentés! Azt hiszem, ezzel azt akarta mondani, hogy az Evangélium élő példájának lenni sokkal hatásosabb, mint ha csak beszélünk róla. Vannak, akik vitatkoznak veled doktrínákról, vagy a Szentírás magyarázatáról, de – hacsak nem gondolják rólad, hogy hazug vagy – a bizonyságodat nem vitathatják.

János 10:37-38-ban Jézus ezt mondta:

„Ha nem az Atyám cselekedeteit teszem, ne higgyetek nekem. De ha azt teszem, ha nekem nem is, higgyetek a cselekedeteknek: hogy tudjátok, és higgyétek, hogy az Atya bennem van, és én Őbenne.”

Márk 16:17-18-ban olvassuk, amit Jézus mondott a tanítványainak, miután megparancsolta nekik, hogy menjenek szerte a világba, és hirdessék az Evangéliumot:

„És ezek a jelek követik majd azokat, akik hisznek; az én nevemben ördögöket űznek; új nyelveken szólnak; kígyókat vesznek fel, és ha bármi halálosat isznak, nem árt meg nekik; betegekre vetik kezeiket, és meggyógyulnak.”

Aztán a 20. versben Márk így folytatja: „Kimentek, és prédikáltak mindenhol, az Úr pedig együttműködött velük, és jelekkel erősítette meg az igét. Ámen.”

Nincs erőteljesebb, mint egy csodáról szóló bizonyságtétel. Jézus és a tanítványai ezeket arra használták, hogy megerősítsék szavaik hitelességét. A Charis Bibliaiskolában arra tanítom hallgatóinkat, hogy Isten Igéje életeket változtat, de azt is tanítom nekik, hogy használjanak bizonyságokat, mert az emberek könnyebben kapcsolódnak a történetekhez. Ez is egyik oka annak, hogy Jézus példabeszédeket használt az igazság közvetítésére.

Ezért a januári Evangéliumi Igazságok televíziós közvetítéseinkből három hetet szántunk arra, hogy tizenöt csodálatos bizonyságtételt vetítsünk arról, ahogyan Isten megérintett, megváltoztatott életeket. Arra számítok, hogy ezek a bizonyságok mélységes hatással lesznek az emberekre.

Gyógyulások

Gyógyító utazások

Ebben a levélben Isten gyógyító erejének három igaz történetéről olvashatsz. Hiszem, hogy amint olvasod ezeket a történeket, a hit erősödni fog a szívedben. Még ha neked személyesen nincs is szükséged gyógyulásra, talán ismersz valakit, akinek szüksége van a te hitből való imádra. (A képre kattintva angol nyelven megnézheted a 15 csodálatos bizonyságtételt!)

Hit – nem cselekedetek

Mike Hoesch nem nagyon vette figyelembe azt a kis sebet a mellkasán. Apró kellemetlenségként kezdődött – viszketés, ami nem akart elmúlni. Egy évvel később úgy döntött, hogy kivizsgáltatja.

– Mikor beléptem a rendelőbe, nem féltem, inkább kíváncsiság volt bennem, hogy vajon mi okozza ezt a sebet. – emlékszik Mike – De az orvos egy pillantást vetett rá, és a következő pillanatban azon vettem észre magam, hogy beutalt sürgősségi műtétre.

A diagnózist – rosszindulatú neoplázia- Mike először nem teljesen értette, ezért megkérte feleségét, hogy járjon utána, míg ő visszamegy a munkába.

Felesége telefonon mondta meg neki a köznapi ember nyelvén is érthető módon.

– Rosszindulatú bőrdaganat.

A félelem szelleme azonnal megragadta.

-A pásztorom azt tanácsolta, hogy ne tegyek semmit félelemből, így lemondtam a műtétemet, amíg békességet nem kapok. – mondja Mike.

Orvosa azonnal felhívta, figyelmeztetve állapota komolyságára, és tudtára adta, ha visszautasítja a kezelést, ő visszalép attól, hogy a továbbiakban az orvosa legyen.

Ez még inkább félelembe taszította Mike-ot, de a szíve legmélyén tudta, Isten meg tudja gyógyítani. Isten Igéjéhez fordult. Kutatta az Igét, kereste, mit kellene tennie, hogy Istent rávegye a segítség nyújtásra.

– Úgy tanítottak, hogyha Isten megtesz nekem valamit, azt a teljesítményem alapján teszi. Amikor már azt gondoltam, hogy végre megfelelek, a mérce mindig magasabbra került, és többet kellett produkálnom.

Ahogy Mike zavartsággal és elkeseredéssel küzdött, a seb daganattá vált, és ijesztő gyorsasággal nőni kezdett.

– Mondták, hogy elterjedhet az egész testemben, és már el is kezdődött. – mondja Mike – Az elkövetkező öt évben hozzám tapadt, és az életet kiszívta belőlem. Olyan gyenge lettem, hogy fel kellett adnom a munkahelyemet, felszámoltam az üzletemet, amit elkezdtem, és arra a pontra jutottam, hogy még a fejem sem tudtam az evéshez feltartani.

Mike feladta a reményt, de akkor egy barátja elhozta neki Andrew “Már a tiéd!” című CD sorozatát.

– Vonakodtam meghallgatni, mert engem úgy tanítottak, hogy egyedül a mi felekezetünkben van az igazság.

Csoda, hogy meghallgatta, de mikor megtette, az üzenet rezonált a szellemével.

– Isten próbálta tudtomra adni, hogy mikor Jézus a keresztre ment, megvette a gyógyulásomat. Semmi mást nem kell tennem, mint elhinnem és elfogadnom. Mikor hallottam Andrew-t erről tanítani, és miután magam is kikerestem az Igéket, meggyőződtem, hogy ez valóban értem történt. Végül megértettem, nem voltam képes ezt elfogadni, amíg azt hittem, hogy még valami más cselekedetet is hozzá kell ragasztanom.

Mikor Mike kijelentést kapott gyógyulásáról, senki nem tudta meggyőzni többé az ellenkezőjéről.

– Észrevettem, hogy kb. egy hónappal később a tumor kisebb lett. Nem voltam meglepődve, mert tudtam, hogy meggyógyultam. Hat hónapon belül teljesen eltűnt. Megtanultam, ahogyan Andrew mondja a “Biztos Alap”-ban, ha Isten Szava benned van, mindig lesz mire állnod, amit nem mos el a vihar.

Azonnali gyógyulás

Meg nem szűnő fájdalommal és begyógyszerezve, zsibbadt testtel, Lance Weldgen, laptoppal a hóna alatt, óvatosan belépett a helyi kávézóba. Pár órával később a testében lévő fájdalom hazakényszerítette, ahol le kellett feküdnie. Állapotát orvosai fibromialgiának hívták (egy a kötőszövetet érintő, igen fájdalmas megbetegedés). Lance kínzásnak hívta. Mivel a gyógymód ismeretlen, ideiglenes megkönnyebbülés volt a legtöbb, amit Lance remélhetett a tizenhét különböző gyógyszertől, amit szedett.

Lance észrevett egy házaspárt – Mike és Rose Gonyert – a helység másik oldalán, amint Bibliájukat tanulmányozták. Összeszedte erejét, odament hozzájuk, és beszélgetésbe kezdett velük. Visszatérőben asztalához Gonyerék észrevették fájdalmát.

– Odamentem hozzá, és mondtam neki, látom milyen nagy fájdalomban van. – emlékszik vissza Mike – Megkérdeztem, elmondaná-e, mi a probléma. Miután elmondta, meghívtam a Charis Bibliaiskolába, ahol Rose és én tanulunk.

A heves fájdalom ágyhoz kötötte Lance-et másnap, így nem tudott elmenni. De a következő nap Lance felesége, Gerri, már hajnal ötkor felköltötte, mert elhatározta, hogy eljuttatja az iskolába.

Négy előadás meghallgatása után Lance-et egy üres osztályterembe vezették, ahol Mike és Rose imádkozni kezdett érte.

– Miután elmagyarázták, mit jelent ki Isten Igéje a gyógyulásról, Rose azt mondta, Istentől indíttatva kérdezi, hogy érdemesnek érzem-e magam – eléggé értékesnek – ahhoz, hogy elfogadjam az Ő gyógyítását. – mondja Lance – Akkor először felismertem, hogy végig ez volt a problémám.

Lance nem volt felkészülve a következő eseményre.

– Mike és Rose elkezdett imádkozni értem; de olyan imádságot, amit még sosem hallottam azelőtt. Közvetlenül a testemhez szóltak, utasítva a fibromialgiát és a fájdalmat, hogy távozzon, aztán megdorgálták a betegség szellemét.

Akkor Mike szólt Lance-hez, hogy álljon fel, és megkérdezte, hogy érzi magát.

– Észrevettem, hogy nem kellett semmibe kapaszkodnom, hogy felálljak. – idézi fel Lance. Kiegyenesedett, és végigpásztázta testét. Biztos, hogy valami nem volt ott: a fájdalom!

Lance most már fájdalommentes, bővölködő életet él, teljes munkaidőben dolgozik, mint tanácsadó a helyi mentő misszióban. Ugyanazt a Szent Szellem által való hatalmat használja, ami őt meggyógyította, hogy megszabadítson másokat függőségekből és betegségekből.

Egy megtört szív

Jamie Scott a kórházi ágyon feküdt újszülött kislányát ölelve, és csodálattal gondolt a gyermekszületés csodájára. Kislánya tökéletesnek látszott. De néhány perc múlva Jamie és a nővérek észrevették, hogy a kisbaba nem tartotta meg természetes színét, egyre fehérebb lett. Az ápolók azonnal az intenzív csecsemő részlegre rohantak vele.

Majdnem két óra telt el, mikor az orvos visszatért Jamie-hez a rémisztő hírrel: lányának egyik bordája, több fő artériája és a szíve bal oldala hiányzik. Az orvos átutalta a kisbabát egy másik kórházba, ahol kardiológiára specializálódtak. Jamie szerencséjére egy barátja mesélt neki néhány hónapja Andrew Wommack szolgálatáról, és Jamie azóta tanulta Isten Igéjének igazságait.

– Mikor a barátom először említette az Andrew Wommack Szolgálatot, megkerestem a weboldalt, hogy megnézzem mit tanít Andrew – mondja Jamie. – Gyülekezetben nőttem fel, de sosem hallottam ilyen tanítást. Megrendeltem néhány könyvet és CD-t, többek között a “Milyen az Isten valójában?” címűt, ami teljesen felszabadított a Vele való kapcsolatban. Akkor elkezdtem nézni Andrew-t a televízióban, ahol megnéztem az “Isten azt akarja, hogy egészséges légy” című tanítását, és megrendeltem az “Imádság egy jobb módon” című könyvet.

Mikor az orvosi jelentés megérkezett, Jamie bizonysággal állt Isten Igéjén.

– Először életemben úgy éreztem, tudom, ki Isten – mondja Jamie. – Abban a pillanatban eszembe jutott, Andrew beszélt arról, hogy hatalmunk van Isten Igéjét szólni a testünkhöz. Ráhelyeztem kezeimet, és parancsoltam a szívének, hogy teljes legyen, és kijelentettem, hogy meggyógyult Jézus sebei által.

Isten békessége azonnal elborította Jamie-t, annak ellenére, hogy látta kislánya fehér színű bőrét és a kis testéhez kötött csövek összevisszaságát. Amint Jamie visszatért kórtermébe, a Szent Szellem három szót szólt a szívéhez: “Nézd, hogy munkálkodom.”

A következő nap Jamie beszélt a szívspecialistával, aki könyvet is írt szív problémákról. Azt mondta, mivel a kisbaba szíve nem alakult ki eléggé ahhoz, hogy az artériákat támogassa, nem volt rá garancia, hogy bármilyen műtét sikeres lesz. Jamie és a férje vártak, és imádkoztak, továbbra is Isten Igéjén állva, hogy kisbabájuk teljesen egészséges.

Jamie is a kórházban feküdt, de nem láthatta újszülött gyermekét. Másnap azonban beszélt egy ápolóval, akitől megtudta, lánya állapota előző este megváltozott. Ultrahang vizsgálat alkalmával már láttak szívet és artériákat ott is, ahol azelőtt nem volt. Jamie letette a telefont, és könnyekkel a szemében kiáltotta férjének:

– Látják a szívét!

Négy napos intenzív kezelés után Jamie kislányát áthelyezték a koraszülött osztályra, és a hét végén hazaengedték a szüleivel. Az orvosok nem tudták megmagyarázni a történteket, de biztosították Jamie-t, hogy kislánya 100 százalékig egészséges. Jamie már tudta ezt Isten Igéje alapján. Visszanézve Jamie bizonyossággal mondja:

– Ha nem hallottam volna a tanításokat a gyógyulásról, amit az Andrew Wommack szolgálaton keresztül kaptam, a lányom ma nem lenne itt.

———-

Jamie és én nagyra értékeljük segítségedet abban, hogy az egész világon hirdethetjük a jó hírt. Tudjuk, hogy Isten a forrás, de azt is tudjuk, hogy embereket használ, mint te meg én, hogy céljait véghezvigye. Nélküled nem tudjuk elvégezni azt, amire az Úr hívott minket. Köszönjük, hogy kéz a kézben vagy Jamie-vel és velem – áldás vagy!

Szeretünk,

Andrew és Jamie

———

Legújabb kiadványaink>>
További kiadványaink>>

Letölthető ingyenes Hangoskönyveink>>
Videók, tanítások>>Vélemény, hozzászólás?