2013. decemberi hírlevél – A háborúnak vége

Kedves Barátaink!

Dicsőség Istennek! Ő elvégezte! A Charis Bible College (CBC) ebben a hónapban beköltözik a “The Barn” nevű új épületébe, és 2014. január 6-án kezdődhet a tanítás! Köszönöm, Jézus! Az elmúlt három és fél évben a normál működési költségeken felül további 31 millió dollárt kaptunk. Most nem egészen 1 millió dollárral kell elindulnunk. Ez egy nagy dolog!

Az Úr azt mondta nekem 2009 elején, hogy el kell kezdenem tervezni a CBC javainak kezelését. Imádkoztam ezzel kapcsolatban, és tanácsot kértem Isten néhány hatalmas emberétől, akiket Ő helyezett az életembe. Így jutottunk el 2009 szeptemberében a 157 hektáros coloradói Woodland Park megvásárlásáig , melynek Jamie a Sanctuary (Szentély) nevet adta. A gazdasági világválság csúcspontján úgy vásároltuk meg az ingatlant, hogy minden dollárra 25 cent kamatot fizettünk. Természetfeletti ellátásban részesültünk.

Az utazás csak ekkor kezdődött. Amikor elkezdtük tervezni az új CBC egyetem építését, egyáltalán nem volt rá pénzünk. 2010 tavaszáig vártam, amikor már rendelkezésünkre álltak előzetes számítások, mielőtt még bemutattam volna a projektet nektek, a támogatóinknak. Egyik késedelemmel a másik után kellett szembesülnünk, és 2012 szeptemberéig nem tudtuk elkezdeni az építkezést.

Az első épületnek, melyet “The Barn” névre kereszteltem, körülbelül 20 millió dolláros volt a költségvetése. De az építészek összes díjával, engedélyekkel, az infrastruktúra kiépítésével, a földmunkákkal és az elején szükséges, mindkét szakaszt érintő beruházásokkal együtt az első szakasz költségei 32 millió dollárra rúgtak. Ennek az összegnek kellett befolynia a normál üzemeltetési költségen felül. Természetes szinten ez lehetetlennek tűnt, főleg ha figyelembe vesszük a “nagy gazdasági visszaesést” , ahogyan sokan nevezték. Ugyanakkor szilárdan éreztem, hogy az Úr erre adott utasítást, és eldöntöttem, hogy elhiszem Neki: nem lesz adósság.

Itt tartunk most, kicsit több mint négy évvel a folyamat elindulása után, és a CBC a jövő hónapban költözhet. Nagyon közel vagyunk ahhoz, hogy ADÓSSÁG NÉLKÜL érjünk a végére! Amikor ez az írás születik, még 976 675 dollár fizetnivalónk van. Hiszem, hogy ez is meglesz. Kérlek, imádkozzatok, és figyeljetek az Úrra, ha arra kér, hogy járuljatok hozzá a célunk biztos eléréséhez.

Minden dicsőség Istené. Ez olyan ház, amit Ő épített. Köszönjük, Jézus. Bár minden dicsőséget az Úrnak tulajdonítok, szeretnék köszönetet mondani közületek mindenkinek, akik hozzájárultak a sikerhez. Tudom, hogy az Úr embereket használ, és több tízezer embert használt közületek, hogy mindez valóra váljon. Sokan és gyakran hoztatok áldozatot. Csak az örökkévalóság fogja felfedni az adakozásotok teljes hatását.

EZ NEM ÉPÜLETEKRŐL SZÓL; EMBEREKRŐL, AKIK MEGÉPÜLNEK AZ ÉPÍTMÉNYEINKBEN.

Az egyik CBC munkatársunkhoz szólt Isten a 2Királyok 4 alapján. Ebben az Ige azt mondja, hogy “végy edényeket, ne csak egy keveset, és én megtöltöm”. Az edények emberek: a CBC diákjai. Az Úr ki akarja tölteni Szelleme által azokat az evangéliumi igazságokat ezeknek az embereknek a szívébe, melyek az én életemet és minden oktatónkét is gyökeresen megváltoztatták. Helyet készítünk, hogy sok edényt megtölthessünk. Azt hiszem, ez meg fogja változtatni a világot. Ez a folyamat már elkezdődött.

Mára közel kétezer CBC-diplomás él szerte a világon. Árvákat és özvegyeket szolgálnak. Szenvedélybetegek és prostituáltak felé nyújtják ki a kezüket. Olyan emberekkel osztják meg az evangélium örömüzenetét, akik csak a haragvó Istent ismerik. Ezrével látnak embereket megtérni, Szent Szellemben megkeresztelkedni, meggyógyulni.

Az első tanítási nap az új létesítményben 2014. január 6-án lesz. Piros betűs ünnep. Tizenkilenc évvel ezelőtt nyitottuk meg először – akkor 30 ember előtt – kapuinkat. Mára a 39 kihelyezett iskolánkban, a gyülekezeti iskolákban, online és levelező tagozatos diákokkal, valamint a coloradói egyetem tanítványaival együtt több mint 2500 hallgatónk van. Hamarosan Ausztráliában is elindul az oktatás. Sok szempontból a munka még csak most kezdődik.

2014. március 22-én, szombaton közvetlenül az Egyetemi Napok (márc. 20-22.) után tervezünk egy különleges és ünnepélyes nyitó rendezvényt. Mindenkit szeretnék megkérni, hogy csatlakozzon hozzánk ezen a különleges napon. Ez a nap egyben az előestéje lesz az Úrral történt csodálatos találkozásom 46. évfordulójának (1968). Lenyűgöző, amit az Úr azóta véghez vitt. Szeretnék hálát adni Neki úgy, hogy Te is ott vagy. Tervezünk néhány különleges dolgot. Gyere el és nézd meg, mit végzett el Isten. Ha az Úr azt a vágyat helyezte a szívedre, hogy többet tudj meg a bibliaiskoláról, akkor gyere néhány nappal korábban az egyetemi napokra is.

Miután a “The Barn” elkészül, a 2. fázisban elkezdődhet egy 2500 férőhelyes auditórium építése. Itt kap helyet az a telefonközpont, ahol több mint száz szolgáló teljesíti az imakéréseket, emellett lesz itt egy irodakomplexum a CBC munkatársainak, valamint egy társalgó kb. kétezer diák számára. Bár ez az épület csaknem másfélszer akkora lesz, mint a The Barn, kevesebbe fog kerülni, mert a költségek nagy részét az első fázisban kifizettük. Így ezt a másik épületet 20 millió dollárból be tudjuk fejezni.

Az auditórium építésének kezdete még egyeztetés tárgyát képezi. Az építkezés tényleges időtartama egy év lesz. Legkorábban 2014 májusában kezdődhetnek a munkálatok, ebben az esetben a 2015/16-os tanév kezdetére készen lehetünk vele. Ahhoz, hogy ez megvalósulhasson, a Sanctuary számára beérkező adományok jelentős növekedésére van szükség.

2013-ban havonta 834 ezer dollár érkezett be az építkezésre. Ebben volt néhány rendkívül magas adomány, kettő közülük 1-1 millió dollárt tett ki. Ha ezeket nem vesszük bele, akkor havonta félmillió dolláros átlaggal számolhatunk 2013-ban. A következő 18 hónapban havonta több mint egymillió dollárra lenne szükségünk, hogy 2015 augusztusára készen legyünk. Ha 2015 májusáig várunk a 2. fázis indításával, akkor a következő 29 hónapban havi 670 ezer dollárra van szükség. Megismétlem: ADÓSSÁG NÉLKÜL szeretném befejezni.

Jelenleg imádkozom ezért, és keresem az Úr iránymutatását, hogy mit vár tőlem. Örülnék, ha a ti egyetértésetekre is számíthatnék az Ő útmutatását illetően. Nem akarom korlátozni Istent, de bölcsességre is szükségem van. A The Barn rövid időre képes betölteni a CBC igényeit; ezért praktikus lenne várni egy évet, hogy tartalékokat gyűjtsünk. De valóban ez az Úr akarata? Imádkozom a válaszért. Az Úrtól akarom hallani.

2014. január 31-én lesz röpke 12 éve, amikor azt mondta nekem az Úr, hogy kicsinyes gondolkodásommal korlátozom Őt. Azt mondta, ne korlátozzam Őt, és én megtettem. 2013-as bevételünk tizenhatszorosa lett a 2001-esnek, és most egy gyönyörű, új létesítménybe készülünk beköltözni, ahol elférnek mindazok a javak, melyeket Istentől kaptunk. Csak Ő tudja, mit hoz a jövő.

Meggyőződésem, hogy az Úr hozta létre ezt a szolgálatot, hogy hatással legyen a világra, és ez meg is történik. Egyszerre egy élet, és megváltoztatjuk a világot.

Ebben a hónapban az egyik kedvenc témámról tanítok a televízióban: A háborúnak vége. A tanítás alapja a Lukács 2:14, mely azt mondja: “Dicsőség a magasságban Istennek, és a földön békesség, az emberekhez jóakarat.” Mind jobban fogod szeretni az Urat, ahogyan egyre több kijelentést kapsz arról a hatalmas árról, amit a megváltásodért fizetett. Ez a legjelentősebb üzenetek egyike, amit valaha kaptam arról, hogy mit tett érted Jézus és hogyan válaszolj erre. Tudom, hogy ez megváltoztatja az életedet.

A háborúnak vége című könyvet itt tudod megrendelni.

Nagyszerű karácsonyi ajándék.

Köszönjük, hogy részesei vagytok annak, amit az Úr visz végbe a szolgálatunkon keresztül. Jamie és én nem boldogulnánk nélkületek. Hatalmas odaadással segítetek nekünk. Nagy lesz a jutalmatok.

Boldog karácsonyt,

Andrew és Jamie

Vélemény, hozzászólás?