Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

2015. júliusi hírlevél – Kegyelem, az evangélium ereje

Kedves Barátunk!

Az Újszövetség legalapvetőbb, mégis legfélreértettebb tanítása az evangélium. Pál világossá tette azáltal, hogy egymással felcserélhetően használta az „evangélium” és a „kegyelem” szavakat (Apostolok Cselekedetei 20:24 és Galata 1:6), azt állítva, hogy mindkettő a megváltásunk eszköze (Róma 1:16 és Efézus 2:8).

A mai vallási világ egésze nem ezt hirdeti. Sok igehirdető a kegyelmet a törvénnyel elegyíti és ezt mondja: „Ó, nem, mi nem akarunk engedélyt adni az embereknek a bűnök elkövetésére.” Legutóbbi megfigyelésem szerint az emberek engedély nélkül vétkeztek! Nem egyensúlyozhatod ki a kegyelmet a törvénnyel; ugyanis ha ezt teszed, az már egyáltalán nem az evangélium.

A Szent Szellem természetfölötti kijelentésére van szükséged ahhoz, hogy ezt képes legyél megérteni. Ha megérted, az majd átformálja, ahogy látod Istent, ahogy viszonyulsz hozzá és ahogy elfogadsz tőle dolgokat. A Kegyelem – az evangélium ereje című tanításom ebben nyújt segítséget! Végigveszi Pál kijelentését az evangéliumról és a kegyelemről, ahogy a Róma levél feltárja azt. A Róma levél azért íródott, hogy elmagyarázza, kifejtse az evangéliumot, hogy bárki megérthesse azt.

Ha olyan keresztény életet akarsz, amely megingathatatlan, az a megfelelő alappal kezdődik. Nem kell tovább keresned! Itt vannak azok az igazságok, amelyeket Pál lefektetett a Róma levélben. Biztosíthatlak róla, hogy amikor valóban megragadod ezeket, a bűntől válsz szabaddá, nem pedig a bűnre. Végül akaratlanul is szentebbül fogsz élni, mint ahogy valaha is szándékoztál. Határozottabb és erősebb szeretetből fogod Istent szolgálni, mint amid valaha is volt törvénykezésből.

Jézus azt mondta, hogy „megismeritek az igazságot, és az igazság megszabadít titeket” (János 8:32). Nem maga az igazság szabadít meg; hanem az az igazság tesz szabaddá, amit ismersz. Mielőtt azonban megismerhetnéd, hallanod kell. A hit hallásból van, a hallás pedig Isten Igéje által (Róma 10:17).

Kegyelem – az evangélium ereje (könyv)
Kegyelem – az evangélium ereje (DVD)

Ezek a segédanyagok áldásul szolgálnak számodra vagy valaki más számára, akit ismersz.

Az életed meg fog változni!

Áldott vagy:
Andrew és Jamie