Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

2016. márciusi hírlevél – Álmok és próbák

Életed összességét az általad meghozott döntések alakítják. Talán úgy gondolod, hogy ez nem így van. A bibliai Józseffel egyértelműen olyan dolgok történtek, amelyek nem az ő döntéseinek közvetlen következményei voltak. Hozzá hasonlóan neked is van választási lehetőséged, hogy megkeseredsz vagy jobbá válsz, félelemmel telsz meg vagy győztes leszel.

Okulhatunk a saját problémáinkból és az utunkba kerülő dolgokból, de ennek nem kell így lennie. Valójában van egy sokkal jobb mód a tanulásra, mégpedig mások példája. A Bibliában feljegyzett életek példaképpen lettek megírva számunkra, hogy tanuljunk belőlük és a hasznukat vegyük (1Kor 10,6).

József tizenhét éves volt, amikor Isten adott neki egy álmot az életére, és folyamatosan kezdte előtte kibontani, hogyan fogja használni. A következő tizenhárom év során azonban minden vele történt esemény az ellentéte volt annak, amit Isten mondott. József végül harmincévesen állt a fáraó elé (1Móz 41,46). Miután kinevezték egész Egyiptom kormányzójává, még kilenc év telt el, hogy eljöttek a testvérei és ő látta álmait valóra válni. Nagyon is tudok azonosulni ezzel a folyamattal.

Amikor az Úr először érintette meg az életemet 1968. március 23-án, tizennyolc éves voltam. Ennek ellenére még hosszú évekig úgy tűnt, hogy az életemben semmi sem megy jól. Sok negatív dolog történt velem. A hitem szerint megvallottam, hogy Isten szolgálatra hívott el és ez majd világméretűvé válik, ugyanakkor minden ennek az ellenkezőjét mutatta. József története volt az egyik dolog, amit Isten arra használt, hogy összpontosítsak. Mindenki azt mondta, hogy az álmom ostobaság, le kell mondanom róla és valami mást kell csinálnom.

Voltak olyan időszakok, amikor én magam is így éreztem, de belemélyedtem az Igébe és láttam, hogy Isten csodálatos módon használt olyanokat, mint József. Ez megváltoztatott, és hiszem, hogy benne rejlik a te átformálódásod lehetősége is.

Isten neked is adott egy álmot? Talán a gyógyulásról vagy a bővelkedésről szól. Esetleg a házasságodról vagy a kapcsolataidról. Úgy érzed, ígéretet kaptál Istentől, a körülményeid azonban látszólag nincsenek ezzel összhangban. Tanulj Józseftől!

Szeretettel
Andrew és Jamie