Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

2016. szeptemberi hírlevél – Lehet jobb az imaéleted

Szeretnéd megtudni, hogyan imádkozhatsz pontosabban és hogyan kaphatod meg Isten válaszát gyorsabban? A Szentírás a Jakab 5,16-ban megállapítja:

Az igaz [ember] buzgó [és hatékony] könyörgésének nagy ereje van.

Milyen a hatékony imádság?
Amikor a tanítványok megkérdezték Jézust, hogyan imádkozzanak, mielőtt elmondta volna az imádkozás helyes módját, elég sok időt töltött azzal, hogy szembeszálljon a téveszmékkel, és megvitassa, hogy mi nem az imádság. Ez így van! Miért tette mindezt? Azért, mert ahhoz, hogy lefektessen egy szilárd alapot, el kellett távolítania a hibásat. Számos keresztény az imádsággal kapcsolatban egy téves vallásos értelmezéssel nő fel, mely valójában többet árt nekik, mint használ. Jézus azt mondta, hogy az emberi hagyományok és tanítások “semmivé teszik”, hatástalanítják Isten Igéjét (Márk 7,13).

Ha nem vigyázol, az imádságod monológ lehet párbeszéd helyett. Szertartássá válhat, amin automatikusan végigmész. A vallás azt tanítja, hogy a hatékony ima hosszadalmas és ismétlő jellegű, gyakorlatilag Istenhez szóló könyörgés különféle dolgokért. Ennek igazolására a vallásos emberek időnként az özvegyasszony és az igazságtalan bíró példázatát használják a Lukács 18-ból. Micsoda sajnálatos és hitvány példa ez az Istennel való kapcsolatra! Jézus nem hasonlította Istent az igazságtalan bíróhoz, hanem szembeállította vele. A példázatot követően elmondta, hogy az Úr gyorsan válaszol azoknak, akik Hozzá imádkoznak (Lukács 18,8). A vallásos emberek zöme ezt elhibázza. Nem kell valami miatt újból és újból imádkoznod ahhoz, hogy megfelelően add Isten tudtára.

Jézus a következőket mondta a Máté 6,7-8-ban:

Amikor imádkoztok, ne legyetek bőbeszédűek, mint a pogányok, akik azt gondolják, hogy a sok beszéd nyer meghallgattatást. Ne legyetek hát hozzájuk hasonlók, mert tudja a ti Atyátok, mire van szükségetek, még mielőtt kérnétek tőle.

Az imádság nem azt jelenti, hogy tájékoztatjuk „szegény, rosszul informált” Istent. Ő tudja, mire van szükséged, még mielőtt kérnéd. Az ima lehetőséget biztosít, hogy közösségben legyél és beszélgess vele. Erre vannak jó módok, és vannak még jobbak!

Jézusban hívőként helyreállt a kapcsolatunk Istennel, és bátran a kegyelem trónja elé járulhatunk a Zsidó levél 4,16 szerint. Beszélgethetsz Istennel, amikor csak tetszik! Nekem az Istennel való kapcsolat a cél, az imádság pedig az ehhez használt eszköz. Nem leszel szoros és meghitt kapcsolatban az Úrral, ha nem töltesz vele időt. Ez azt jelenti, hogy beszélgetsz vele, és engeded, hogy Ő is szóljon hozzád. Hiszem, hogy ez egy jobb módja az imának. Tanításom megmutatja, hogyan valósíthatod meg.

Ebben a hónapban ajánlok neked egy könyvet, Lehet jobb az imaéleted címmel. Áldást fogsz nyerni belőle. Megrendelhető ITT>>>

Szeretettel,

Andrew és Jamie