2017. augusztusi hírlevél – A hit, amely legyőzi a világot

Kedves Barátunk!

Megkérdezted már, hogy miért nem kapsz Istentől érzelmi érintést, mely megszabadít a hitetlenségtől? Azért, mert Ő annyira szeret, hogy azt akarja, valami nagyobb dologban működj: hitben! Erre most azt mondhatod: „Jaj ne, már megint egy hitről szóló üzenet!” Ha így reagálsz, akkor nincs jó kijelentésed a hitről; akkor szükséged van arra, amit most szeretnék megosztani. A hit a kulcs mindenhez a keresztény életben. Ez az a győzelem, amely legyőzi a világot (1János 5,4).

Amit az Úr a hitről mutatott nekem, az az egyik legfontosabb lecke, amit megtanultam. Még nem értem célba, de már elindultam. Tapasztaltam, hogy a hit olyan dolgokat végez el az életemben, melyek máshogy nem valósultak volna meg.

A hit működik, nem a természetes képességeid vagy adottságaid, és nem az óriási bölcsességed. Nincs szükséged érzelmi átélésre Istennel, csak bíznod kell benne. Így vehetsz át dolgokat tőle.

A nyilvánvaló kérdés tehát: „Hogyan működik a hit?” Az egész kereszténységen belül talán ez a legtöbbször feltett kérdés. Az emberek túlnyomó része erre így felel: „A hit szeretet által működik. Ezt mondja a Galata 5,6.” Igazuk van. Rendszeresen hangsúlyozom Isten kegyelmét és feltétel nélküli szeretetét, ám ez csak ösztönzés a hitre. Annak érdekében, hogy a hit hatékony legyen, meg kell ismerned minden jót, ami Krisztus Jézusban benned van (Filemon 6). Honnan tudod, hogy mi van benned? Isten Igéjéből!

Sokaknak a Bibliája csak porfogóként hever. Vannak, akik talán magukkal viszik mindenhová. Amikor azonban hitetlenséggel küzdünk, nem akarjuk az Igét. Valami kézzelfoghatót, valami érzelmi jellegű dolgot akarunk. Inkább azt szeretnénk, hogy Jézus átöleljen bennünket és mondja azt, hogy minden rendben lesz. Attól jobban éreznénk magunkat. A kételkedés legyőzése azonban nem pusztán annyi, hogy jobban érezzük magunkat, hanem azt jelenti, hogy újból belemerülünk az Igébe, ahonnan a hit származik (Róma 10,17).

Az egyetlen biztos mód arra, hogy Istentől való hitben működjünk, az, hogy a szaván fogjuk Őt. Ne engedd, hogy az öt fizikai érzékszerved uralja a gondolkodásodat! El kell jutnod oda, ahol a Biblia valóságosabb a számodra, mint amit látsz, hallasz, ízelsz, szagolsz vagy érzel. Ez nem véletlenül történik meg. Olyasmi, amit keresned kell.

A hit ellentmond a természetes értelemnek. Ellentétes azzal, ahogyan a világ cselekszik. E világrend nem az Úr iránti hitben és bizalomban működik. Harcol mindaz ellen, amit Isten eltervezett. Odajutott, hogy nevetségessé teszi azokat, akik hisznek Istenben és azt mondják, amit a Biblia. A gúnytól való félelem gyenge és zavart keresztényeket eredményez.

Láttam a Barna Group egyik felmérését, és az megállapította, hogy az amerikaiak túlnyomó többsége biblikus világszemlélettel rendelkező keresztény nemzetnek tartja az Egyesült Államokat. Amikor azonban konkrét kérdésekre kellett válaszolniuk a hitükről, kiderült, hogy az amerikai keresztény lakosságnak mindössze a hét százaléka látja a dolgokat a Szentírás alapján. Ez sajnálatos! Ezek közül az emberek közül sokan valószínűleg csodálkoznának, miért nem működik a hitük. Újból hitre kell jutniuk abban, amit a Biblia mond.

Amikor Isten Igéje az első helyre kerül az életedben, nem lesz olyan probléma előtted, amit ne lehetne megoldani hittel. A hit az a győzelem, amely legyőzi a világot. Egyetlen ellened készült fegyver sem lesz eredményes (Ézsaiás 54,17), amikor hiszel Istenben. Te és Isten többséget alkottok.

Ha újjászülettél, akkor egyszer-másszor valószínűleg voltak küzdelmeid a hittel. A legtöbb keresztényhez hasonlóan számodra is találomra működött. Meg kell értened a hitet irányító törvényeket. Erről szól Faith Builders című tanítássorozatom. Amikor először tanítottam e témáról, sokan, akik már évek óta hitben járnak, azt mondták, hogy ilyen életet átformáló tanítást eddig még nem hallottak. Dicsőség az Úrnak! Még mindig tanulunk a hitről.

Faith Builders csomagunk segítségével felépülhetsz a hírlevélben lefektetett alapokon. Biztosíthatlak, hogy ha elkezdesz hitben járni (2Korinthus 5,7), meg fogod tapasztalni az a győzelmet, amely legyőzi a világot. Szeretnélek bátorítani, hogy használd ki a hónap ajánlatát: a  Faith Builders című tanítást (CD és DVD formátumban) és további tanításokat a témában (csak angol nyelven).

Légy áldott!

Andrew és Jamie

Vélemény, hozzászólás?