Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

2017. októberi hírlevél – Rendkívüli szellem

Kedves Barátom!

Isten nagyságra teremtett. Nem számít, hol tartasz most az életben, Isten azt akarja, hogy sikeres légy. Ennek ellenére sokan tünékeny dolognak látják a sikert. Vannak, akik szerint csak a jól képzett és karizmatikus embereket léptetik elő, míg mások úgy érzik, hogy a munkaadók a barátság vagy bizonyos kapcsolatok alapján léptetik elő a dolgozókat. A Biblia azonban valami teljesen mást jelent ki:

Mert nem keletről, nem nyugatról és nem is a puszta felől támad a fölmagasztalás, hanem Isten a bíró, aki az egyiket megalázza, a másikat fölmagasztalja.
Zsoltárok 75,7-8

A felmagasztalás, az előmenetel Istentől jön! Ha úgy érzed, hogy egy zsákutcába torkolló munkát végzel és sehogy sem tudsz előrébb jutni, talán Isten hibájának gondolod. Sajnálom, hogy szertefoszlatom ezt az illúziót, de Ő nem így munkálkodik. Nem tesz szuverén módon egyeseket vezetővé, másokat pedig követővé. Isten az, aki felmagasztal, de ennél többről van szó. Az a lényeg, hogy mi van benned; a szívedben levő hozzáállás. Az előmenetel részben tőled függ.

Az Ige remek példával szolgál az Isten szerinti előléptetésre. Dániel könyve bemutatja, hogyan részesült elismerésben Dániel és három zsidó barátja egy gonosz, istentelen társadalomban. Noha szolgákként érkeztek Babilonba, két különböző világrendben négy különböző király előtt növekedtek a kegyelemben és a befolyásban, és mindegyik király idején bizalmas tanácsadók és vezetők lettek. Hogyan volt ez lehetséges? Hogyan tapasztalhatott meg négy ember ekkora kegyelmet ilyen viszontagságos körülmények között? A Dániel 6,3 adja meg a választ:

Ez a Dániel pedig fölülmúlta a főkormányzókat és a kormányzókat, mivel rendkívüli szellem volt benne.

Dániel, az izraelita fogoly felülmúlta a főkormányzókat és a kormányzókat! Őt és három barátját előléptették, mert mindegyikükben rendkívüli szellem lakozott. Ez bámulatos! E természetfeletti kegyelem nem a külső körülményeikből fakadt, hanem belülről. Valami kézzel meg nem fogható volt, mint a hozzáállás.

Sajnos számos keresztény nem hisz Istenben semmivel kapcsolatban. A semmire céloznak, és azt minden alkalommal el is találják. A Dánielhez, Józsefhez, Mózeshez és Dávidhoz hasonló hithősök azonban másféle megközelítésről tanúskodnak. Ők valami többet vártak Istentől, és a hűséges hozzáállásuk – a kiváló szellemük – miatt előrébb jutottak. Ha azokat az eredményeket akarjuk tapasztalni, amiket ők, akkor azokat kell tennünk, amit ők tettek. Célba kell vennünk valamit.

Amikor Jamie és én elhívást kaptunk a szolgálatra, feladtam a világi állásomat. A következő hat évben három kisebb gyülekezetet pásztoroltam Texasban és Coloradóban. Az elsőt maximum tizenkét fő látogatta. A második nagyjából ötven főre növekedett ottlétünk alatt. A harmadikba pedig átlagosan száz ember járt minden vasárnap egy 144 lakosú városkában.

A látásom azonban sokkal nagyobb volt ennél a sikernél. Láttam magam, amint az egész világon szolgálok az emberek felé. A különbség a szívemben látott és a ténylegesen megtörténő dolgok között állandó feszültséget és konfliktust okozott bennem. Bár legszívesebben feladtam volna, tudtam, hogy hűnek kell maradnom. Tudtam, hogy nem vethetem meg a kicsi kezdet idejét (Zakariás 4,10).

Ott volt a kísértés, hogy elsodródjak. Ám tisztában voltam azzal, hogy Isten hűségre hívott el, ezért úgy prédikáltam öt embernek, mintha ötezren lettek volna. Mindenemet odaadtam az általam pásztorolt gyülekezeteknek. És igazán hiszem, hogy ez a hozzáállás megszilárdította bennem a kiváló szellemet, lehetővé téve, hogy Isten felemeljen oda, ahol ma vagyok.

Ez jó hír, mert a körülmények gyakran az irányításunkon kívül esnek, a hozzáállás azonban a szívben van. A rendkívüli szellem hűséges és állhatatos. Erkölcsileg megalapozott, nem ingatag vagy megalkuvó. Emiatt cselekszik az ember helyesen még akkor is, amikor senki sem figyeli.

A rendkívüli, kiváló szellem felmagasztal az üzleti életben, a szolgálatban, vagy otthon a családod körében. Előrevisz a szomszédjaidnál, az iskoládban vagy a városi tanács ülésein.  Isten gyönyörködik a kiválóságban, a kiválóság pedig a szívben kezdődik.

Ha nem léptetnek elő, vagy látszólag mindenki más sikeres, míg te azon igyekszel, hogy megélj valahogy; vagy úgy érzed, hogy mellőznek, akkor ellenőrizd a bensődet! Rendkívüli szellemed van? A szíved hozzáállása meggátolhatja, hogy Isten legjobbja szerint élj. Ezt meg kell változtatnod!

Ne szalaszd el a lehetőségeket! A Példabeszédek 23,7 szerint „ahogy a szívében gondolkodik [az ember], olyan ő.” Addig nem történik külső változás, míg először nem kerül sor belső változásra. Néha a változás elsöprőnek tűnhet, de nem vagy egyedül; mi itt vagyunk, hogy segítsünk neked.

Az előmenetel kulcsa a rendkívüli szellem. Excellence: How to Pursue an Excellent Spirit (Kiválóság: Hogyan legyen rendkívüli szellemed) című tanításom* segítségével kialakíthatod ugyanazt a szellemet, ami Dánielnek ilyen erőteljes befolyást adott. Ahogy kiváló személlyé válsz, felkészült leszel, hogy megmérkőzz a rád váró nehézségekkel, és Isten áldása egyre jobban meg fog nyilvánulni az életedben. Ez a tanítás az Excellence (Kiválóság) című csomag része, mely magában fogalja legújabb könyvemet.

Andrew és Jamie

*Az említett tanítás csak angol nyelven érhető el. Megrendeléséhez látogass el a www.awmi.net honlapra.