2019. áprilisi hírlevél – Biztos alap

A biztos alap abból fakad, hogy Isten Igéjét ülteted el a szívedben.

Imádkoztál már Istenhez valamiért és hitted is, hogy megadja neked, de nem az elvárásaidnak megfelelő eredményt kaptál? Azt mondanám, a keresztények zöme már tapasztalta ezt. A legtöbb beszélgetésből egy közös problémát ismerek fel: ezek az emberek soha nem ültették el Isten Igéjét a szívükbe. Nem tudják, hogyan is működik az. Ez olyan, mintha egy nő azért imádkozna, hogy teherbe essen, de soha nem volt kapcsolata férfival; így baba sem fog születni. A szellemi világban is hasonlóképp működnek a dolgok.

Valaki erre azt mondhatná: „Ha imádkozom, nem kellene hinnem is, hogy megkapom?” Ezt a Márk 11,24-ből veszik. Ez igaz: hinned kell, hogy megkapod. Ám mielőtt megkapod, meg kell fogannod.

Ez alatt azt értem, hogy szinte minden rendszer, amelyet emberek alkottak, kijátszható vagy manipulálható. A jogrendszer félresöpörhető, és a bűnöst szabadon engedhetik. Az oktatási rendszer is semmibe vehető, és a diákok tanulás nélkül átmehetnek a vizsgán. A vetés és aratás folyamatát azonban nem lehet szabotálni.

Mi lenne, ha a földműves azt látná, hogy a szomszédjai learatják a termést, mielőtt ő még elvetette volna a magot? Az őszintesége vagy a mentsége ellenére, amiért nem időben vetette el a magot, nem fogja egyik napról a másikra learatni a termést.

A Márk 4-ben az Úr három példázattal illusztrálta, hogyan is működik ez a szellemvilágban. E három példázatból az első, amely a magvetőről szól, a kulcs a többihez (Márk 4,13). Ha nem értjük meg ezeket az igazságokat, Jézus többi tanítását sem fogjuk megérteni.

A második példázatban Jézus azt mondta:

„Úgy van az Isten országa, mint amikor az ember magot vet a földbe, azután alszik és felkel, éjjel és nappal: a mag sarjad és nő, az ember pedig nem tudja, hogyan. Magától terem a föld, először zöld sarjat, azután kalászt, azután érett magot a kalászban. Amikor pedig a termés engedi, azonnal nekiereszti a sarlót, mert elérkezett az aratás ideje.”

Márk 4,26-29

A mag Isten Igéje, a talaj pedig a szívünk (Márk 4,14-15). Isten úgy alkotta meg a szívünket, hogy az gyümölcsöt teremjen, ha az Ő Igéjét ültetjük el benne. Ahogy a magnak egy időre a földben kell maradnia, hogy kisarjadjon, Isten Igéjének is bennünk kell lakoznia, amíg gyümölcsöt nem terem.

Jézus a János 15,7-ben így szólt:

„Ha megmaradtok énbennem, és beszédeim megmaradnak tibennetek, akkor bármit akartok, kérjétek, és megadatik nektek.”

Ha aratni szeretnél, nem áshatod ki a kertedben elültetett magot minden reggel, hogy megnézd, mi történt vele. Az tönkretenné a magot! Hinned kell, hogy az a mag azt teszi, amire Isten megalkotta. Sokan befogadják Isten Igéjét egy-két napra, de ha nem látják rögvest a gyümölcsét, a szavaikkal és a tetteikkel kiássák a magot, majd csodálkoznak, hogy miért nem működött. Hagyni kell a földben egy ideig.

Jézus a növekedés három szakaszáról beszélt a Márk 4-ben:

„Magától terem a föld, először zöld sarjat, azután kalászt, azután érett magot a kalászban.” Márk 4,28

Sokan türelmetlenek: ki akarják hagyni a növekedési folyamatot és rögtön a kalászt akarják. Sokaknak kellett elmondanom, hogy nem fog megtörténni, amiben hisznek; nem azért, mert rossz a látásuk, hanem mert már rögtön egy teljes búzakalászt akarnak. Isten Királyságában is törvények működnek, mint például az, amely a mag működését irányítja. Isten nem fog neked egy teljes búzakalászt adni, ha még nem láttad a sarjat.

Pontosan ez a probléma, amiért sokan nem látják Isten legjobb tervét megnyilvánulni az életükben. Azt hiszik, Isten annyira szereti őket, hogy megadja minden kérésüket annak ellenére, hogy elvetették-e a magot vagy nem.

A magvetés és aratás törvénye életünk minden területére kihat. Ha elültetjük Isten Igéjét a szívünkbe és hagyjuk, hogy a mag kicsírázzon, növekedjen és beérjen, akkor learathatjuk a termést. Ez Isten legjobb akarata!

El sem tudom mondani, mennyire fontos, hogy ismerd Isten Igéjét és elültesd a szívedbe, mielőtt szükséged lenne a gyümölcsére. Ez eldöntheti, hogy szegény vagy gazdag leszel, és dönthet akár élet és halál között is. Amikor Isten megeleveníti az Ő beszédét és tudom, hogy Ő szólt hozzám, nincsen annál csodálatosabb dolog. Ezért voltam és vagyok a részese annyi csodának, anyagi bőségnek, örömnek és békességnek. Ezeket az igazságokat meg kell értened.

Sure Foundation (Biztos alap) című tanítássorozatom (csak angol nyelven) sokkal bővebben foglalkozik ezzel a témával, mint amennyire én itt tudok vele. CD- és DVD-sorozat, valamint könyv is készült a témában. Csomagajánlatom tartalmazza a CD- vagy a DVD-sorozatot, a könyvet, valamint a Living Commentary (Élő bibliakommentár) című szoftvert mindössze £70-ért. Bátorítalak, hogy még ma rendeld meg ezeket az anyagokat. Hiszem, hogy a bennük található kijelentések ugyanúgy megváltoztatják az életed, mint az enyémet. A csomag megrendeléséhez látogass el a www.awmi.net/sure weboldalra.

 

Szeretettel,

Andrew és Jamie

 

A Sure Foundation (Biztos alap) című csomag (csak angol nyelven)

Engedd, hogy Andrew megmutassa, hogyan arathatod le Isten ígéreteinek gyümölcseit életed bármely területén. Azt is megtanulhatod, hogyan vesd el Isten Igéjét a szívedbe, megértheted Jézus példázatait, amely nyitja mindennek és kifejleszthetsz egy érett és szilárd kapcsolatot az Úrral.

 

Az akvapónia program a kultúrnövény-termesztés innovációja

A Woodland Park-i Charis Bibliaiskola területén található egy vidéki jellegű, első ránézésre üresen álló kunyhó. Az épület azonban egyáltalán nem lakatlan. Ez ad otthont a szolgálat akvapónia és fenntartható életmód laboratóriumának, amelyet Matt Rowe önkéntes másodéves hallgató vezet. A faházban leveles zöldségek és ezüstös halak élnek együtt akvapónia rendszerben.

Az akvapónia lényege, hogy a halak trágyázzák a növényeket, a növények pedig megszűrik a vizet a halak számára. „Az akvapónia a szimbiotikus kapcsolaton alapul: a halaknak szükségük van a növényekre és a növényeknek is a halakra” – mondja Matt.

A program vezetői azt remélik, hogy a laboratóriumban tanultak hozzájárulnak az emberi életszínvonal növeléséhez. „Izgalmas látni, hogy Isten a munkánkon keresztül életeket formál át, és nagyszerű, hogy milyen sok ember élete változik meg az Ige hallatán” – teszi hozzá Matt.

Az akvapónia és fenntartható életmód projekt Mark Rowe elképzeléséből bontakozott ki. Ő Matt édesapja és az Andrew Wommack Ministries egyik részlegének, a Discipleship Evangelism Missional Outreachnek (DEMO) az elnöke. Az AWM képviselőjeként Mark Ugandában részt vett az ottani gyülekezeti vezetők tanítvánnyá képzésében és segített kutakat ásni, melyek tiszta vízforrásról gondoskodnak. Mark látta a fenntartható élelemforrások szükségességét ebben a régióban, mert a gyenge talajminőség miatt gyenge a termés.

Miután megismerte az akvapóniát, amellyel növényeket termeszthet termőföld nélkül minimális vízmennyiség mellett, Mark meglátta benne a lehetőséget. Egy akvapónia laboratóriumot fel lehetne használni, hogy a fenntartható életmód szempontjából olyan megoldásokat fejlesszenek ki, melyeket átadhatnak a fejlődő országoknak. 2016 végén a kunyhót átalakították az akvapónia rendszer számára. Azóta a rendszer különböző kísérletekkel bővült, mint például a gilisztafarm, a napenergia és a rakétakályha.

Mivel Andrew ingyenesen szeretné terjeszteni az Evangéliumot, a DEMO-nak többek között az a célja, hogy a közösségi médián keresztül információt adjon a fenntartható életmódról. Egy másik célja az, hogy a fenntartható életmóddal kapcsolatos ismereteket a fejlődő országok számára felhasználható módszerekké alakítsa. „Szeretnénk létrehozni egy ismerettárat, hogy ösztönözzük és tanítsuk vele azokat, akiknek a leginkább szükségük van rá” – mondja Matt. A harmadik cél pedig az, hogy az eszközöket, a felszereléseket kereskedelmi forgalomba hozzák az Egyesült Államokban. A bevétel a tengeren túli missziók támogatására szolgálna. „Szeretnénk jövedelemforrást teremteni, hogy segítsük a fejlődő országok közösségeit” – magyarázza Matt. Minden erre irányuló törekvés az ő irányítása alatt zajlik.

A DEMO mottója – „Add nekik az Igét és tanítsd meg őket halászni” – Andrew szívének vágyát tükrözi: először tegyük tanítványokká az embereket, majd jöhet az anyagi szükségeik betöltésére irányuló munka. A DEMO a Tanítványság Evangelizáció kurzus 48 leckéjét több mint 30 nyelvre fordította le az „add nekik az Igét” szándékával. Az akvapónia és a fenntartható életmód projekt pedig a „tanítsd meg őket halászni” részt képviseli.

Ez az áttörést jelentő program az Andrew Wommack Ministries támogatói által jött létre. „Partnereink nagy áldást jelentenek számunkra. Az ő hozzájárulásukkal sikerült ezt a kunyhót felújítani a célnak megfelelően” – meséli Matt. Partnereink nagylelkűsége hatással lesz a világ minden táján.

Csatlakozz törekvéseinkhez és legyél az Andrew Wommack Ministries partnere! Partnereink segítsége nélkül képtelenek lennénk megragadni azokat a lehetőségeket, amelyeket Isten ad számunkra. A partnerséggel kapcsolatos további információért látogass el a www.awme.hu/partnerseg weboldalra.

 

Andrew kibővített és továbbfejlesztett Élő bibliakommentár programja

Mi is Andrew Élő bibliakommentárja? Egy felhasználóbarát, letölthető bibliatanulmányozó program, amely 11 bibliafordítást tartalmaz és 22 ezer igerészt Andrew Wommack jegyzeteivel. Olyan, mintha Andrew mellett ülnél bibliaolvasás közben és ő megosztaná veled kijelentéseit az Igéből.

A program főbb jellemzői:

 • Bibliatanulmányozó szoftver – a hit és a kegyelem egyensúlyával
 • Andrew jegyzetei több mint 22 ezer igeversről az 1Mózestől a Jelenések könyvéig
 • Matthew Henry-féle szövegmagyarázat
 • 11 bibliafordítás
 • Három konkordancia: Strong-féle, Englishman Héber konkordanciája, valamint a Treasury of Scripture Knowledge
 • Oxford-szótár
 • Térképek és grafikonok
 • Gyors eligazodás a tartalmak között
 • Kiterjedt keresési lehetőségek (az Igében és Andrew jegyzetei között)
 • „Élő”, azaz folyamatosan frissül és bővül
 • ÚJDONSÁG: Igemegjelenítő funkció. Mozgasd a kurzort a kékkel kiemelt igehely fölött és a hozzátartozó igevers megjelenik egy felugró ablakban. Rákattintva megnyithatod teljes képernyős módban.
 • ÚJDONSÁG: Jegyzetmegjelenítő funkció. Mozgasd a kurzort a pirossal kiemelt igehely fölött és Andrew hozzátartozó jegyzete megjelenik egy felugró ablakban. Rákattintva megnyithatod teljes képernyős módban.
 • ÚJDONSÁG: Előzmények funkció. Az Előzmények menüpontra kattintva visszatérhetsz az előző oldalra.

 

Akár kezdő bibliatanulmányozó vagy, akár a Biblia alapos ismerője, a hit és a kegyelem egyensúlyának szemszögéből mélyebb igeismeretre tehetsz szert.

Íme egy beszámoló az Élő bibliakommentár egyik használójától:

„Mostanában vásároltam meg Andrew Élő bibliakommentárját. A segítségével oly módon haladok az Ige világos megértésében, amihez csak a Szent Szellem-keresztség fogható. Nem kell teológusnak lenned, hogy használni tudd. Már rég előrébb tartanék, ha hamarabb beszereztem volna!”

Andrew maga mondta: „Ötvenévnyi szolgálatom alatt szerintem ez a legfontosabb dolog, amit tettem. Hiszem, hogy az Élő bibliakommentár a hagyatékom.”

A program csak angol nyelven érhető el. A megrendeléshez látogass el a www.awmi.net/commentary weboldalra és növekedj az Igében Andrew-val.
Figyelem! Az Élő bibliakommentár csak a www.awmi.net honlapon érhető el, az Andrew Wommack Ministries más irodáiban és weboldalain nem kapható. Mivel az AWMI az Egyesült Államokban található, így az AWME-től eltérő adatvédelmi jogokkal rendelkezik. A szolgáltatásra történő feliratkozással elfogadod, hogy az Európai Unión kívülre küldesz adatokat, vállalva minden kockázatot, amely a továbbítással és a feldolgozással jár. Adataidat az AWMI adatvédelmi eljárása szerint kezeljük. Erről bővebben a www.awmi.net/privacy-policy oldalon olvashatsz.

 

AWMPact – DEMO

Évente több millióan halnak meg vízben terjedő kórokozók miatt, így világszerte ez az egyik fő halálozási ok.

Az Andrew Wommack Ministries partnerei a Discipleship Evangelism Missional Outreach (DEMO) segítségével éppen ez ellen tesznek. A DEMO 11 kutat fúrt és 90 település vízszűrő berendezéséről gondoskodott a szárazság sújtotta Karamoja régióban (Uganda), így biztosítva ezrek számára a tiszta ivóvizet.

Egy hálatelt asszony elmesélte, hogy a kutak előtt a helyiek a folyómederbe ástak le vízért. Ha találtak is vizet, az tífusszal fertőzött volt, és sokan mérges kígyók marásától haltak meg az ásás során. A szomjúságtól síró gyermekeket méhek csípték meg, amikor az arcukra szálltak, hogy a könnyeikből nedvességet szívjanak.

„Most a fúrt kutaknak köszönhetően senkinek sem kell leásnia a folyóba – mondta a nő. Senki se hal meg kígyómarás vagy tífusz miatt, és a gyermeket se csípik meg méhek.” Dicsőség Istennek!

Az Andrew Wommack Ministries partnereként szükségeket töltesz be – mind szellemileg, mind fizikailag – a világ minden táján. Köszönjük!

 

Most még gyorsabban kapcsolódhatsz az Evangéliumhoz

A www.awmi.net weboldal, amely évek óta sokak számára szolgál forrásként, teljesen megújult. Még soha nem volt ilyen egyszerű a „szinte túl jó ahhoz, hogy igaz legyen” üzenet elérése.

Ismerd meg az új lehetőségeket:

 • Kiterjedt keresési funkciók
 • Kategóriák
 • A szolgálat blogjának könnyebb elérése
 • Okostelefonra optimalizálva
 • Gyorsabb betöltés

Valószínűleg tudod, hogy rengeteg anyag található a weboldalon. Andrew tanításai, a szolgálat hírei, rádió-, és televízió-műsorok, bizonyságok, élő és archivált események – ezek mind ingyenesek. Íme, néhány bejegyzés, amit felhasználóink írtak a honlapról a vendégkönyvünkbe:

„Évekkel ezelőtt nagy hatást gyakorolt rám az Ézsaiás 55,1 miszerint jöjjünk, vegyünk és együnk – még ha nincs is pénzünk. Ugyanezt érzem a weboldallal és tanításokkal kapcsolatban is, amelyeket ingyen használhatunk. Nagyra értékeljük és köszönjük Istennek mindazt, amit tesztek és adtok.”

L.S.

 

„Ez a weboldal nagyszerű! Nagyon szeretem tanulmányozni a bejegyzéseket. Folytassátok ezt a kiváló munkát! Sokan vadásznak az interneten ezekért az információkért és ti segíteni tudtok nekik!”

Ismeretlen

 

„Üdvözletem. Csak el szerettem volna mondani, hogy Andrew Wommack szolgálata milyen sokat jelentett számomra az elmúlt években. Szeretem a napi közvetítéseket és a honlapon található anyagokat. Most is a gyógyulásról szóló igékről készült hangfelvételt hallgatom. Isten áldjon titeket!”

D.B.

 

„Üdvözletem, Wommack Úr! A YouTube-on találtam Önre, amikor Istenhez fohászkodtam, hogy vezessen egy olyan prédikátorhoz, aki nem fél Isten Igéjét hirdetni. Micsoda áldás az Ön weboldala! A sok csodálatos tanítás valódi élvezet az elmének, a testnek, a léleknek és a szellemnek egyaránt. Köszönöm, hogy ezek ingyenesen letölthetők. Nehéz anyagi helyzetben vagyok. Ön sokaknak áldást jelent, és biztos vagyok benne, hogy a tanításai segítségével visszatérhetek Istenhez. Szavakkal ki sem tudom fejezni, mennyire hálás vagyok az ingyenes tanításokért. Nagyon sokszor elcsüggedtem, mert nem tudtam megvásárolni azokat a tanításokat, amelyek az Istennel való kapcsolatomat segítették volna… Szeretném, ha tudná, hogy Ön és a csapata milyen hatalmas áldást jelent számomra, és biztos vagyok benne, hogy mások számára is világszerte. Imádkozom és áldást kívánok Önöknek. Shalom. Szívélyes üdvözletem.”

D.L.

 

„A tanításod hatására felbuzdultam, immár buzgón követem Jézust félelem és kárhoztatás nélkül.”

A.S.

 

A www.awmi.net jobb, mint valaha. Látogass meg még ma az új weboldalunkra és használd ki minden előnyét annak, hogy gyorsabban tudsz kapcsolódni az Evangéliumhoz!

 

 

Közelgő események és konferenciák

Május

The Shepherd’s House Church

Május 1; Lewisville, Texas

Evangéliumi Igazságok szeminárium – Texas

Május 2-4; Irving, Texas

Calvary Cathedral International Church

Május 5; Fort Worth, Texas

UK Grace and Faith 2019 (Kegyelem és hit 2019 konferencia)

Május 24-27; Telford, Egyesült Királyság

 

Június

Evangéliumi Igazságok szeminárium – Skócia

Június 1-2; Dumfries, Scotland

Charis Business Summit (Üzleti kofnerencia)

Június 12-14; Woodland Park, Colorado

 

Július

Summer Family Bible Conference (Nyári családi konferencia)

Július 1-5; Woodland Park, Colorado

Július 4. ünneplés

Istenben bízunk – Musical

Július 4; Woodland Park, Colorado

Charis-nap

Július 27; Woodland Park, Colorado

 

Augusztus

Kingdom Youth Conference (Ifjúsági konferencia)

Augusztus 2-3; Woodland Park, Colorado

Healing is Here (Gyógyító konferencia)

Augusztus 13-16; Woodland Park, Colorado

 

Andrew rendezvényeivel kapcsolatos további információk angol nyelven: www.awme.net/events

Angol nyelvű rendeléshez látogass el a www.awmi.net és a www.awme.net honlapra.

 

 

Vélemény, hozzászólás?