2019. februári hírlevél – A bizonyság ereje – 2. rész

A szeptemberi hírlevélben a bizonyságok erejéről írtam. Gyógyulásokról szóló bizonyságokat osztottam meg veletek. Azért olyan fontos ez, mert sokunknak hallanunk kell, hogy ma is vannak emberek, akik megtapasztalják, amit az Írás mond. Ez segít megértenünk, hogy amit az Úr ígért, az valóra váltható. A gyógyulás ugyanis nem múlt el az apostolok idejével. Ezért ismét bizonyságokat osztok meg veletek, hogy épüljetek. Pál apostol így ír:

Most pedig Istenre bízlak titeket és kegyelme igéjére, akinek van hatalma arra, hogy építsen és örökséget adjon a szentek közösségében.”  
Apostolok Cselekedetei 20,32

A kegyelem helyes értelmezése és elfogadása képessé tesz bennünket arra, hogy átvegyük Istentől a nekünk szánt örökséget.

Azonnali gyógyulás

Állandó fájdalommal küzdve, teletömve gyógyszerekkel, Lance Weldgen óvatosan belépett a helyi kávéházba. Az orvosok fibromyalgiának nevezték az állapotát, ő pedig kínzásnak. Lance észrevett egy házaspárt, Mike és Rose Gonyert, akik a terem túloldalán a Bibliát tanulmányozták. Összeszedte minden erejét, odasétált hozzájuk, és beszélgetésbe kezdett. Miközben visszament a helyére, Gonyerék észrevették, hogy Lance-nek fájdalmai vannak. „Odamentem hozzá, és elmondtam neki, hogy észrevettük a heves fájdalmait – idézi fel Mike. – Megkérdeztem, hogy elmesélné-e, miről van szó. Miután elmondta nekünk, meghívtam őt a Charis Bibliaiskolába, ahol Rose és én tanulunk.”

Négy előadás után Lance-t egy üres tanterembe kísérték, ahol Mike és Rose imádkozni kezdett érte.

Lance nem volt felkészülve arra, ami ezután következett: „Mike és Rose imádkozni kezdtek értem, de nem úgy, ahogyan számomra az ismerős lett volna. Közvetlenül a testemhez szóltak. Távozást parancsoltak a fibromyalgiának és a fájdalomnak, majd megdorgálták a betegség szellemét.” Mike ezután azt mondta Lance-nek, hogy álljon fel, és megkérdezte, hogy érzi magát. „Feltűnt, hogy nem kellett semmibe belekapaszkodnom” – emlékszik vissza Lance. Felállt és gondolatban megvizsgálta a testét. Egy valami érezhetően hiányzott: a fájdalom!

Isten jobb, mint hinnéd

Miután Mike és Aster Mullins megtudták, hogy egyéves kisfiuk, Andrew a rák negyedik stádiumában van, mindennel próbálkoztak – orvosoktól kezdve a Facebookon indított imaláncig – a gyógyulás érdekében. Ám ahelyett, hogy javult volna a gyermek állapota, még rosszabb lett. A környezetükben lévő emberek azt tanácsolták nekik, hogy engedjék el a fiukat. „Azt mondtam, nem vagyok kész elengedni – mondja Aster. – Nem vagyok kész elengedni a kisfiamat.” A kis Andrewért mondott négyezer ima után Mullinsék azt hitték, hogy pontosan azt teszik, amire szükség van. „Tízezer ima után Isten vajon meghallgat minket?” – idézi fel Mike a saját kérdését. Mivel tudták, hogy múlik az idő és semmi sem változott, úgy döntöttek, hogy más megközelítésre van szükség. Az imáik teljesen megváltoztak. „Urunk, taníts meg bennünket helyesen imádkozni!” – kérték Istent. Válaszul az imáikra valaki elküldte nekik Andrew Wommack Isten azt akarja, hogy egészséges legyél című tanítását. „Miközben Dublinba utaztunk a következő kemoterápiás kezelésre, az autóban Andrew üzenetét hallgattuk, és valami nagyon megérintett bennünket – mondja Mike. – Andrew Isten Igéjére hivatkozott.” Eljött a cselekvés ideje. „Rátettük a kezünket a fiunkra, mert a Márk 16-ban azt mondja a Biblia, hogy akik hisznek, azokat jelek követik; Betegekre teszik a kezüket, és azok meggyógyulnak” – magyarázza Mike. Az orvosi vizsgálatok kimutatták, hogy a gyermek minden csontja meggyógyult, nyoma sincs bennük a ráknak. Nem sokkal később az összes szerve is egészségessé vált! „Megtanultunk tekintéllyel imádkozni, és működik! Most másoknak is el akarjuk ezt mondani. Isten jó, sőt sokkal jobb, mint hiszed.”

Depresszióból áldásba

A pásztorlás kihívásai nyomot hagytak Gary Pierce-en, és ezt már nem tudta tovább figyelmen kívül hagyni. Egy keresztény orvoshoz fordult, aki klasszikus depressziót diagnosztizált nála és gyógyszeres kezelést rendelt el.

Miután Gary éveken keresztül szolgált pásztorként és már negyedszer szenvedett depresszióban, egy keresztény pszichiáter azt mondta neki, hogy élete végéig gyógyszereket kell szednie. Ő elfogadta ezt az állapotot, és félévente elment az orvoshoz kontrollra, illetve gyógyszerekért.

2018-ban Garyhez eljutott a hír, hogy Coloradóban megrendezik a Healing Is Here (A gyógyulás itt van) elnevezésű konferenciát. Az egyik gyülekezeti tag kérésére megnézte a közvetítést, és így részletezte a történteket: „Pénteken este a konferencia vége felé az előadó, Audrey Mack azt mondta, hogy álljon fel mindenki, aki mentális betegségből szeretne meggyógyulni, így hát felálltam én is. Némi bizsergésen kívül nem tapasztaltam egyebet.”

Attól az estétől kezdve Garynek már nem volt szüksége gyógyszerekre. A depressziónak minden tünete megszűnt. „Csodálatosan érzem magam, és meggyőződésem, hogy az Úr gyógyította meg a szervezetemben a kémiai egyensúlyhiányt, ami a depressziómat okozta!”

Fantasztikus! Imádkozom, hogy ez a bizonyság építse a hitedet és át tudd venni a gyógyulásodat. Amikor megkapod a gyógyulást, neked is a fentiekhez hasonló bizonyságod lesz, és senki sem fog tudni meggyőzni az ellentétéről. Az a tiéd. Én úgy őrzöm meg frissen a szívemben mindazt, amit Isten tett értem, hogy megemlékezem róluk. Alig telik el olyan nap, amikor ne idézném fel, mit tett Isten az életemben 1968. március 23-án. Még ma is olyan élénk bennem, mint amikor megtörtént. Pedig annak már több mint ötven éve! Úgy hiszem, többek között ezért látok csodákat az életemben ma is.

Még ma megkezdheted a gyógyuláshoz vezető utadat az Isten azt akarja, hogy egészséges legyél című könyv segítségével. Nem lehet lerövidíteni a csodákhoz vezető utat. Miután elfogadtad, általában eltelik némi idő addig, míg láthatóvá válik. Ezt az időt viszont le tudod rövidíteni. A könyv megrendelhető a www.awme.hu weboldalon. Tudom, hogy áldás lesz a számodra!

Szeretünk téged

Andrew és Jamie

Kingdom Youth Conference – Ifjúsági konferencia

A fiatalokat egy izgalmas rendezvény várja, ahol időt töltenek Isten Igéjében és jelenlétében. Gyere, vegyél te is részt a Kingdom Youth konferencián, amely a Charis Bibliaiskolában, Woodland Parkban kerül megrendezésre augusztus 2-án és 3-án. Meghívott vendégeink Todd White, Joseph Zupetz és Ryan Edberg. Andrew Wommack szintén egy különleges üzenetet fog átadni az ifjúsági vezetőknek.

Témánk: „Formálódj át!” Az egyetemisták és a fiatal felnőttek a Jézus Krisztusban való identitásukról fognak tanulni, melynek középpontja szívük és elméjük megújítása. A 12-25 éveseket a remek dicséret és az erőteljes tanítás Isten jelenlétébe emeli. A fiatal férfiak és nők megtanulnak az alapján élni, hogy kik ők Krisztusban. Az ifjúsági konferencia eseményeiről így nyilatkoznak:

„Ez a konferencia kiváló rendezvény egy ifjúsági vezető számára. Egy olyan hely, ahol felfrissülsz, feltöltődsz, mialatt a fiatalokkal foglalkoznak. Remek időtöltés. A fellépő együttesek csodálatosak. Nagyon jó a dicsőítés. Nagyszerű koncertek vannak – csúcs felszereléssel. Klassz lehetőség!”
– Ifjúsági vezető

„Ez az első alkalom, hogy részt vettem a konferencián az ifjúsági csoportunkkal. Azt tapasztaltam, hogy a fiataljaink kiléptek a komfortzónájukból: aktívan részt vettek a dicsőítésben és figyelmesen hallgatták az előadókat, akik Isten Igéjét hirdették. Ifjúsági vezetőként rám is üdítően hatott a rendezvény.”
– A.

„Szeretem az ifjúsági konferenciát, mivel olyan pásztorok és együttesek vesznek részt, akik valóban azért vannak itt, hogy terjesszék az Evangéliumot a fiatalok között. Látni akarják, hogy a fiatalok megtérnek és Jézus követőivé válnak. Ifjúsági pásztor feleségeként felemelő érzés látni, hogy megváltozik a fiatalok szíve. Olyan szívek változnak meg, amik sokáig kemények voltak. Isten lépett, és falakat döntött le.”
– J.

Te is fiatalokat pásztorolsz vagy ifjúsági csoportot vezetsz? Gyere el hozzánk a fiatalokkal! Itt megtanulják, mit jelent Jézus követőjének lenni, és neked is bátorító lesz. A Charis Bibliaiskola most ad otthont először ennek az eseménynek. Már most rendeld meg a jegyeket! A fiatalok megtapasztalják az Isten szerinti gondolkodást és képessé válnak e szerint élni. Ez egy semmihez sem hasonlítható egyedi rendezvény lesz! További információkért és regisztráció céljából látogass el a www.kingdomyouthconference.com oldalra. Különleges napok várnak rád!

Egy csodálatos hétvége eseményei

2018. november 2-4-ig tartott az 14 000 m2-es, 3200 férőhelyes Woodland Park-i Auditórium elkészültének megünneplése. Hat évvel ezelőtt ez a birtok teljesen üres volt, de ma több mint 75 millió dollár értékű, hitelmentesen felépített létesítmény és 21 millió dollárt érő garázs található rajta.

Több ezer ember élvezte a hétvége eseményeit, Andrew pedig élete legjobb napjai közé sorolta.

Az ünneplés pénteken kezdődött a David: The King of Jerusalem (Dávid: Jeruzsálem királya) című fenomenális musicallel. Robert és Elizabeth Muren kifejezetten erre a hétvégére írta ezt a művet, amely a mesteri színpadi előadás és az interaktív LED háttérvilágítás elbűvölő kombinációja. A darab bemutatja Dávid életét, a lenézett pásztorfiúét, aki mindig a szeme előtt volt egy nem látható Istennek. Ez a világklasszis mű valóban egy kihagyhatatlan alkotás!

Szombaton került sor az Auditórium felszentelésére. A vendégek a Charis dicsőítő csapatának és Jamie Wommacknek egy látványos zenei előadását, valamint a The Heart of Christmas (A karácsony szíve) és a God with Us (Isten velünk van) című musical egyes jeleneteit tekinthették meg.

Andrew a köszöntőjében Istent dicsőítette, hogy az Auditórium időben felépült a kihívásokkal teli négy év alatt. Kitért arra, hogy az ünneplés nem egyéneknek, hanem Isten jóságának szól. Az örömteli eseményt megtisztelte sok híres vendég is, köztük Kenya elnökhelyettesének felesége, Madame Rachel Ruto.

A délutáni órákban felszólalt Jesse Duplantis, és Amit ebben az életben teszel, az a végtelenben fog visszhangozni című üzenetét osztotta meg.

Este Kenneth Copeland hivatalosan is felszentelte az Auditóriumot. Az eseményt Isten hangos dicsőítésével kezdte a 82 éves kora ellenére is fürge igehirdető. Imádkozott és megáldotta az új épületet, majd egy erőteljes prédikációt tartott a hitről.

A hétvégi események csúcspontja a vasárnapi Truth & Liberty koalíció rendezvénye volt. Andrew Wommack és a Family Reseach Council elnöke, Tony Perkins vendégül látta az egykori kormányzót, Mike Huckabeet, valamint más befolyásos vezetőket mindössze két nappal az amerikai történelem egyik legfontosabb félidős választása előtt. Felhívást intéztek az amerikai állampolgárokhoz, hogy imádkozzanak, vegyenek részt a választásokon és álljanak meg az igazságban. A neves rendezvényt több televíziós társaság is közvetítette.

Ha lemaradtál az Auditórium felszentelő ceremóniájáról, vagy a Truth & Liberty rendezvényéről, akkor a www.awmi.net/dedication, illetve a www.truthandliberty.net/archive weboldalon megtekintheted a felvételeket.

Köszönjük partnereinknek, hiszen nélkülük ez nem jöhetett volna létre! A legjobb még hátra van!

Az Úr gondoskodik rólunk!

Az Auditórium hitelmentes megépítése csodálatos volt. Köszönjük partnereinknek és barátainknak! Ezzel több lehetőség van a növekedésre, mivel többen jöhetnek ide, hogy felépüljenek a hitben, meggyógyuljanak, megszabaduljanak és még messzebbre vigyék az Evangéliumot. Ez alatt a dicséretre méltó bővítés alatt Woodland Park városa korlátozta az építési engedélyeket egy régóta fennálló parkolási kérdés miatt. A korlátozás veszélyeztette a teljes kivitelezést – még az Auditórium megépítését is –, és szükségessé tette a parkolóház gyors felépítését.

2018 áprilisában elkezdődtek a földmunkák a mintegy 21 millió dollár értékű, 32 500 m2-es, öt emelet magas, 1022 járműnek helyet biztosító parkolóháznak, amely közvetlenül az Auditóriumhoz kapcsolódik. Ezelőtt az ingatlan parkolója nem volt lebetonozva, így a hallgatók és a vendégek helyi buszjáratokkal vagy kilométeres gyaloglással érték el az épületeket.

Dicsőség az Úrnak, Ő gondoskodott rólunk! A garázs előreláthatóan néhány hét alatt felépül, így a szolgálat tovább bővülhet immár korlátozások nélkül. Az új garázs használatával a közvetlen helyi buszjáratok megszűnnek (és a velük járó várakozási idő is), és az embereknek nem kell hosszú, kellemetlen sétát tenni oda-vissza rossz időben is. Így az autók is védve lesznek az időjárás viszontagságaitól a négy fedett emelet alatt.

Szívből köszönjük partnereinknek és barátainknak, akik segítettek mindezt megvalósítani. Még nincs késő, hogy ennek részese légy. A garázs hamarosan elkészül, de vissza kell fizetnünk az építési kölcsönt, amelyet az idő sürgetése miatt kénytelenek voltunk felvenni.

A parkolóházról további információt a www.awmi.net/garage weboldalon találsz. Ha szeretnéd támogatni Andrew-t a kölcsön visszafizetésében, látogass el a www.awme.net/give/donate/USOBD weboldalra.

Köszönjük a támogatásodat! Együtt örökkévaló változást hozhatunk.

Közelgő események és konferenciák

Március
Charis Men’s Advance (Férfi konferencia)
Vendégek : Tony Dungy és James Brown
Március 14-16; Woodland Park, Colorado
A.R.M.I. konferencia
Március 26-28; Woodland Park, Colorado

Április
Charis nyílt napok
Április 3-5; Woodland Park, Colorado
David: The King of Jerusalem (Dávid: Jeruzsálem királya) musical
Április 12-13; Woodland Park, Colorado

Május
The Shepherd’s House Church
Május 1; Lewisville, Texas
Evangéliumi igazságok szeminárium – Texas 
Május 2-4; Irving, Texas
Calvary Cathedral International Church
Május 5; Fort Worth, Texas
UK Grace and Faith 2019  (Kegyelem és hit 2019 konferencia)
Május 24-27; Telford, Egyesült Királyság

Június
Evangéliumi igazságok szeminárium – Skócia 
Június 1-2; Dumfries, Scotland
Charis Business Summit (Üzleti konferencia)
Június 12-14; Woodland Park, Colorado

Andrew rendezvényeivel kapcsolatos további információk angol nyelven: www.awme.net/events
Angol nyelvű rendeléshez látogass el a www.awmi.net és a www.awme.nethonlapra.
Feliratkozás magyar nyelvű hírlevelünkre: www.awme.hu 

Vélemény, hozzászólás?