Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

2019. januári hírlevél – Bizonnyal az én tanítványaim vagytok

Bizonnyal az én tanítványaim vagytok

Sokan nem hagyják, hogy a Biblia felülírja, amiben hisznek. Ha te is olyan vagy, mint a legtöbb keresztény, akkor hiszel Jézusban, de a hited annyira be van skatulyázva, hogy a bibliai látásmód az életednek nem sok területére gyakorol hatást. Ez magában foglal egy aktuális témát: az abortuszt.

Magasztallak, hogy csodálatosan megalkottál. Csodálatosak a Te cselekedeteid! És jól tudja ezt az én lelkem. Nem volt elrejtve előtted az én testem, mikor titokban formáltattam és idomíttattam, mintegy a föld mélyében. Látták szemeid az én alaktalan testemet, és könyvedben ezek mind be voltak írva; a napok is, amelyeken formáltatni fognak; holott egy sem volt még meg közülük.

Zsoltárok 139,14-16

A megfogalmazás bonyolultnak tűnik, de itt arról van szó, hogy Isten már az édesanyánk méhében ismert minket. Emberként tekintett ránk, mielőtt megformáltattunk, és terve volt velünk már a születésünk előtt. Tehát ha a Biblia ezt állítja a még meg nem született csecsemőkről, akkor egy keresztény hogyan követheti Jézust és hiheti ugyanakkor azt, hogy egy magzat megölése helyes dolog? Ez annak a jele, hogy nem tanították meg arra, hogy megtartsa mindazt, amit az Ige állít.

Jézus ezt azt utasítást adta:

Menjetek el azért, és tegyetek tanítvánnyá minden népet, megkeresztelve őket az Atyának, a Fiúnak és a Szent Szellemnek nevében. Mindannak megtartására tanítsátok őket, amit én parancsoltam nektek. 

Máté 28,19-20a

Összességében az Egyház nem képez tanítványokat. A célja alapvetően ez: „Érjük el, hogy az emberek újjászülessenek, és gondoskodjunk róla, hogy a mennybe jussanak. A többi majd megoldódik”. Ez problémákat okozott, mivel az Egyház nem arra tanítja az embereket, hogy megtartsák mindazt, amit Jézus parancsolt. A társadalomban a keresztények pont akkor húzódnak vissza, amikor ki kellene állniuk. Társadalmi vagy erkölcsi témák kapcsán sok keresztény hallgat vagy szembehelyezkedik azzal, amit a Biblia mond. Megvallották hitüket az Úrban, de nem tanítványok. Ez talán megdöbbent, de figyeld meg, hogyan felelt Jézus azoknak, akik a hitüket belé vetették:

Azt mondta azért Jézus a benne hívő zsidóknak: Ha megmaradtok az én beszédemben, bizonnyal az én tanítványaim vagytok.

János 8,31

 Nem elég csak azért üdvözülni, hogy elkerüljük a poklot. Ez nem egy biztosítási kötvény. Meg kell maradnod Jézus beszédében, hogy a tanítványa lehess. Ennek kellene lennie minden keresztény ember céljának! Elképesztő, hogy mégis mennyien nem fogják ezt fel. Azt gondolják, hogy a Bibliának nem kellene befolyásolnia a szemléletüket a gazdasági helyzetről, a faji kérdésekről, a házasságról és az egészségről. Ha olyasvalaki, mint én feláll és megmondja, hogyan kellene a keresztényeknek ezekről vélekednie, sokan így reagálnak: „Mindenbe bele akarsz avatkozni. Maradj meg az Ige hirdetésénél és maradj ki a politikából meg a társadalmi kérdésekből.” De hiszen én az Igét hirdetem! Nem én vagyok az, aki betör a társadalompolitikába; hanem ezek a dolgok tolakodnak a Bibliai értékrend elé. Isten Igéje életünk minden területén irányt mutat.

Ha nem állunk ki amellett, amit a Biblia mond, akkor a hitetlenek – akiknek nincsen biblikus szemléletük – fogják megszabni az irányelveket, hogy mit mondhatunk és mit nem, mit tehetünk és mit nem. Ez már elkezdődött és sok keresztény el is fogadta. Elpártoltak Jézus beszédétől. Nem tudják, mit mond Isten Igéje ezekről a dolgokról.

Szeretheted Istent és emellett gondolkodhatsz liberálisan a társadalmi kérdésekben, de nem szeretheted az Igét, miközben így vélekedhetsz. Valóban újjászülettél, szereted Istent, a menny felé tartasz, de a szemléleted mégis ellentétben áll az Igével. Ez azért fordulhat elő, mert nem tanították meg neked azt, hogyan tartsd meg mindazt, amit Jézus parancsolt. (ld. Máté 28,20) Ha valóban Jézus tanítványa szeretnél lenni, nem csak azt kell megtartanod, ami neked tetszik. Ha a hozzáállásod, az elméleted, a világnézeted nincs párhuzamban Isten Igéjével, akkor azokat kell megváltoztatnod és nem Isten Igéjét. Ez fontos dolog!

Lehetsz olyan hívő, mint akikhez Jézus szólt a János 8-ban, akik nem maradtak meg az Ő Igéjében. Tekinthetsz a teremtéstörténetre, a homoszexualitásra és az abortuszra nem bibliai módon is. Nem kárhoztatásképpen írom ezt, de észre kell venned, hogy nem gondolkodhatsz így, miközben tanítványnak nevezed magadat.

Ha magadra ismertél, vagy egy ismerősödre, és bizonytalan vagy az olvasottakban, rendelt meg a Choose Life! (Válaszd az életet!) című csomagot (csak angol nyelven), amely magában foglal egy könyvet  Observing All Things (Megtartani mindazt…) címmel és egy USB pendrive-ot Choose Life! – Interviews and Tesimonies (Válaszd az életet! – Beszámolók és bizonyságok) címmel. Ez utóbbi olyan emberek igaz történetét tartalmazza, akik túlélték az abortuszt. Nem próbálom rád kényszeríteni a változást. Én erre képtelen vagyok. Csak a Szent Szellem hozhat változást az ember életében, de ez a tanítás a segítségedre lesz – és az egész társadalom számára is –, ezért bátorítalak, hogy szerezd be. A megrendeléshez látogass el a www.awme.net weboldalra.

Köszönjük, hogy csatlakozol Jamie-hez és hozzám, hogy Isten feltétel nélküli szeretetét és kegyelmét hirdessük a nemzetünkben. Az Evangélium átformáló hatására emberi életek változnak meg.

Szeretünk titeket

Andrew és Jamie

 

Mindenkinek van valami itt az Auditóriumban!

Az Előadóterem elkészült, és itt az idő, hogy használjuk! Számtalan esemény kerül megrendezésre, amiket nem hagyhatsz ki.

Csatlakozz hozzánk március 14. és 16. között a Charis Men’s Advance férfi konferencián, ahol James Brown és Tony Dungy NFL sportriporter ismét csatlakozik Andrew-hoz, hogy támogassa a hited és kiképezzen a vezetői szerepre.

Később, ugyanebben a hónapban megrendezésre kerül az A.R.M.I. konferencia, a teljes- és részmunkaidős szolgálóknak és pásztoroknak. Felkészítünk abban, hogy változást hozz. Ebben segít Andrew, Barry Bennett, a Charis Bibliaiskola oktatója, Dr. Barry Burns, az A.R.M.I. igazgatója, Jerry Boykin nyugalmazott altábornagy és Bob McEwen volt volt kongresszusi képviselő. Itt a helyed március 26-tól 28-ig!

Áprilisban pedig nyílt napokon várjuk a leendő hallgatóinkat, ahol betekintést nyerhetnek a Charis Bibliaiskola nyújtotta élményekből. Részt vehetsz Andrew és a Charis tantestülete előadásain, és megtudhatod, miért ez a legjobb Bibliaiskola a világon. Várunk szeretettel április 3. és 5. között.

A következő három esemény, amelyet be is karikázhatsz a naptáradon: David: The King of Jerusalem című színpadi előadás (április 12-13.), a Charis Business Summit elnevezésű üzleti találkozó (június 10-13.) és a Summer Family Bible Conference nevű rendezvény a családok számára (június 1-5.). A Dávid: Jeruzsálem királya című produkció a történelem valaha élt legnagyobb királyának történetét meséli el – az Isten szíve szerint való férfiét. A Charis üzleti találkozó összehozza a legsikeresebb keresztény üzletembereket, akik segítenek neked az üzleti életed fejlődésében. A nyári családi Bibliakonferencia az egész család felé szolgál. Az eredményes tanítások mellett étellel és jó közösséggel várunk mindenkit. Nem csoda, hogy ez az év legnagyobb eseménye.

Nagy izgalommal és várakozással jelentjük be, hogy először kerül megrendezésre a Kingdom Youth Conference elnevezésű ifjúsági konferencia. Az esemény szónokai közt lesz Todd White, Ryan Edberg és Joseph Z, akikkel a tizenévesek átbeszélhetik életüket. Már most vedd tervbe, hogy csatlakozol hozzánk augusztus 2-án és 3-án!

Az ifjúsági konferencia után megrendezésre kerül a Healing is Here konferencia augusztus 13-tól 16-ig! Minden évben, a világ minden tájáról érkeznek ide emberek, hogy átvegyék a gyógyulásukat. És nem fognak csalódottan távozni! Itt nem csak azt tanulhatod meg, hogyan veheted át a gyógyulást, hanem azt is, miként szolgálhatsz azzal mások felé.

Az év lezárásaként megrendezzük a Ministers’ Conference elnevezésű szolgálói konferenciát, a Woman arise női konferenciát és a The Heart of Christmas című karácsonyi musicalt. Ezek a többi eseményhez hasonlóan egyedi módon szolgálnak feléd az érdeklődési köröd és szükségeid területén. Mindenkinek van valami itt az Auditóriumban!

Andrew már a kezdetektől fogva azt mondta, hogy ez soha nem az épületről szólt, hanem az életek megváltoztatásáról. És most az Auditórium az eddiginél is jobban megadja nekünk ezt a lehetőséget! Gyere el Coloradóba, Woodland Parkba, és légy részese annak, amit az Úr cselekszik! Az életed garantáltan meg fog változni. Látogass el az awme.net/events weboldalra, hogy többet megtudj az eseményekről.

 

Kiválóság – emelkedj magasra!

Mögöttünk az év végi ünnepek forgataga, ami most az újév elején kiváló lehetőség egy értelmi „megújulásra”. Az újévi fogadalom mindenki számára mást jelenthet: lehet reményteli lelkesedés, de aggódás is. Igazság szerint a legtöbben nem tartják be ezeket az elhatározásokat.

Ahelyett hogy egy újabb újévi fogadalmat tennénk, miért ne lépnénk ki a megszokott állapotból egy életmódra vonatkozó elhatározással, miszerint kiválóak leszünk mindenben, amit teszünk? Az értelmező szótár szerint a kiváló azt jelenti: a legmagasabb vagy legjobb minőségű, kiemelkedően jó. (American Heritage Dictionary)

A Dániel, József, és Ruth nevek könnyedén felismerhetőek. De vajon mi a közös bennük?

Igen, a kiválóság szelleme! Nem önző ambíció vagy embereknek tetszésének keresése, hanem valódi szeretet Isten iránt. Az Úrnak teljes odaadással szolgáltak mindenben, tekintet nélkül az életükre. Lásd, mivel járt ez rájuk nézve:

Dániel olyan sikeresen végezte a munkáját, hogy kiemelkedett a kormányzók és főkormányzók közül, mivel rendkívüli szellem volt benne. Ezért a király azt tervezte, hogy Dánielre bízza az összes kormányzó és az egész birodalma felügyeletét.

Dániel 6,3

 Ezért a fáraó így szólt hozzájuk: „Ki lehetne alkalmasabb erre a feladatra, mint ez a fiatalember, akiben Isten szelleme lakik?”… Téged bízlak hát meg, hogy viselj gondot egész birodalmamra! Népemet szavad kormányozza és engedelmeskedjenek neked! Csak a királyi trón tesz engem hatalmasabbá nálad.

1Mózes 38,40

 Ne félj, megteszek érted mindent, amit kérsz. Hiszen az egész város tudja, milyen nemes és derék asszony vagy!

Ruth 3,11

 A kiváló emberek – mint a tejszín – mindig felemelkednek! Ez a szellemiség megmutatkozik az életük minden területén, mert Isten szeretete – kiválósága – sosem bukik el. Legyen mennyei Atyád iránti szereteted a legfőbb motiváció arra, hogy a kiválóság szellemében élj. Az Úr mindig arra vágyik, hogy a legjobbat adja neked és áldásokban részesítsen téged. Fogadd tehát be a kiválóság szellemét, mert az Úr kedvében akarsz járni, az Ő gyermeke vagy és az Ő DNS-ével rendelkezel. Maga Isten kiváló, és arra vágyik, hogy szeressük Őt. Ezért teremtett bennünket az Ő képmására!

Ha tétováznál, hogy megváltoztasd az életedet, mert félsz a sikertelenségtől, gondolj arra, hogy van kegyelem az elkerülhetetlen botladozásra. Csak maradj az úton!

Mert ha hétszer elesik is az igaz, mégis fölkel.

Példabeszédek 24,16

 Vállald fel az év kihívását, és határozd el, hogy új életmódra váltasz, amely egész életedben garantálja a megjutalmazást. Nem tudsz elbukni, hacsak nem adod fel. Benned van a kiválóság Szelleme, a Szent Szellem, aki segít neked. Összpontosíts arra, ami már eleve benned van, és a siker biztos lesz.

Még ma döntsd el, hogy kiváló életet fogsz élni! Mint egy gyermek, aki izgatottan várja, hogy kibonthassa az apjától kapott ajándékot, te is mindig örömmel várd, hogy megtapasztalhasd, mit tartogat mennyei Atyád a számodra!

Részletes tanulmányozáshoz rendeld meg Andrew Wommack Excellence: How to Pursue an Excellent Spirit (Kiválóság: Hogyan lehet benned kiváló szellem?) című tanítását. A tanitás elérhető könyv, cd és dvd formátumban (csak angol nyelven).  A megrendeléshez látogass el a www.awme.net oldalra. Magyar nyelven elérhető tanítás a témában a www.awme.hu  honlapon A kiválóság szelleme címmel.

 

Bizonyságok – amit az emberek mondanak:

„Nyolc évig szenvedtem depresszióban, miután gyógyszerekkel kezeltek éjjeli vizelés miatt. Úgy éreztem már nem is élek, amikor az idén februárban az Úr Andrew Wommack honlapjához irányított. Miután meghallgattam az Isten azt akarja, hogy egészséges legyél című tanítást, sikerült megszabadulnom egy rakás vallásos ostobaságtól. Így a tanítás képes volt meggyökerezni bennem, és 3 nappal később meggyógyultam.

D.K. Nairobi

„Elvesztettem a szüleimet; öt évvel ezelőtt meggyilkolták őket. Ez nagyon megrázott, depressziós lettem és súlyos gyomorfájdalmaim voltak a következő négy évben. Egy barátom megismertette velem Andrew tanításait, és ideadta  A kegyelem és hit egyensúlya című könyvet. Részletesen tanulmányoztam Andrew összes üzenetét az interneten, Isten pedig meggyógyított az idült gyomorfájdalomból és a pikkelysömörből. Most egészséges vagyok. Az Ő sebei által gyógyultunk meg, gyógyulunk meg és fogunk meggyógyulni. Andrew nagy áldás a számomra.”

R.S. India

„ A misszió egyik munkatársa imádkozott velem ma reggel a telefonon. Amikor felhívtam, fájdalmaim voltak mindenfelé a hátamban, a vállaimban és a nyakamban, sőt még a fejem is fájt – egy baleset következményeképpen. Még mielőtt nekiálltunk imádkozni, a hátfájdalom tejesen elmúlt. Az ima után a karomban lévő fájdalom először mérséklődött, és miután előre- hátra mozgattam a karomat, teljesen meg is szűnt. Dicsőség Istennek! Jézus nevében elrendelem és kijelentem, hogy a fájdalom sosem térhet vissza a testembe.”

B.M. Virginia

 

A.R.M.I konferencia 2019 – Készülj fel, hogy változást hozz!

Van egy afrikai közmondás: „Egy egész falu kell egy gyermek felneveléséhez”. (A falubeli emberek közössége jelenti a gyermek számára a biztonságos közeget, amelyben tapasztalatokat gyűjthet és felnőhet.) Ha ez igaz, akkor egy hadseregre van szükség, hogy egy közösséget elérj!

Azért hívtuk életre az A.R.M.I konferenciát, hogy téged, a szolgálatodat és közösségedet egyaránt megáldja. Hasonló gondolkodású szolgálók fognak részt venni rajta, akik a tapasztalataikkal, a támogató hozzáállásukkal és a módszereikkel segítenek, hogy beteljesíthesd Isten elhívását és a gyülekezeted elérhesse városod lakóit.

Gyakorlati szemináriumokon és speciális szolgálatokon keresztül felkészítünk, hogy változást hozz az embereknek. Erőteljes előadók várnak rád: Andrew Wommack, Barry Bennett, a Charis Bibliaiskola oktatója, Dr. Barry Burns, az A.R.M.I igazgatója, Jerry Boykin nyugalmazott altábornagy és Bob McEwen volt kongresszusi képviselő. Ez egy olyan értekezlet, amelyről nem hiányozhatsz.

Belépésre jogosultak az A.R.M.I tagok, a Charis Bibliaiskola végzősei, rész- és teljes munkaidős szolgálók, valamint a házastársaik.

Helyszín és időpont: 2019. március 26-28., The Sanctuary, Woodland Park, Colorado.

Az ebédet biztosítjuk március 27-én és 28-án. Regisztrálni március 23-ig lehet a awmi.net/events oldalon. Reméljük, találkozunk!

 

G+F UK Grace and Faith

Kegyelem és Hit Konferencia 2019

  1. május 24-27.

Nagy-Britannia, Telford TF34JH, Telford International Centre

Információ és jelentkezés: www.graceand faith.uk.net

 

WOMEN ARISE

Walsall, 2019. március 8-9.

Felruházva uralkodáshoz. Ismerd a tekintélyedet.

Vendég előadónk Carrie Pickett, akinek dinamikus tanítása ösztönző erővel hat hallgatóságára.  Csatlakozz hozzánk, hogy meghitt módon találkozunk Jézussal. A dicsőítést a Charis csapata vezeti.

További információk: awme.net/events

 

E-CHARIS

www.echaris.net

Lépj erre az útra, hogy beteljesítsd egyéni elhívásodat!

 

Közelgő események és konferenciák

Február

Orlando Gospel Truth Conference

Vendég: Duane Sheriff

Február 7-9; Orlando, Florida

The Lakeside Church

Február 10; Oakland, Florida

 

Március

Charis Men’s Advance

Vendég: Tony Dungy és James Brown

Március 14-16; Woodland Park, Colorado

A.R.M.I. Conference

Március 26-28; Woodland Park, Colorado

 

Április:

Charis Campus Days

Április 3-5; Woodland Park, Colorado

David: The King of Jerusalem Musical

Április 12-13; Woodland Park, Colorado

 

Május:

The Shepherd’s House Church

Május 1; Lewisville, Texas

Texas Gospel Truth Seminar

Május 2-4, Irving, Texas

Calvary Cathedral International Church

Május 5; Fort Worth, Texas

 

Június:

Charis Business Summit

Június 10-12; Woodland Park, Colorado

 

Andrew rendezvényeivel kapcsolatos további információk angol nyelven: www.awme.net/events

Angol nyelvű rendeléshez látogass el a www.awmi.net és a www.awme.net honlapra.

Feliratkozás magyar nyelvű hírlevelünkre: www.awme.hu