Lehet jobb az imaéleted!

2019. júliusi hírlevél – Lehet jobb az imaéleted!

Lehet jobb az imaéleted! című tanításom rendszerint heves reakciót vált ki az emberekből: vagy szeretik, vagy utálják. Az Úr olyan igazságokra vezetett el az imádkozást illetően, amelyek leleplezik a vallásos álszenteskedést és merőben eltérnek attól, amit manapság az emberek hangoztatni szoktak. Ezek az igazságok megváltoztathatják az életedet.

Ahhoz, hogy jobb imaéleted legyen, először tisztában kell lenned a szavaid erejével. A Biblia ezt mondja a Márk 11,22-23-ban: „Jézus így válaszolt nekik: Higgyetek Istenben! Bizony mondom nektek, hogy aki azt mondja ennek a hegynek: Emelkedjél fel, és vesd magad a tengerbe! – és nem kételkedik szívében, hanem hiszi, hogy amit mond, az megtörténik, annak megadatik az.”

mondani szó ebben az Igében többször is szerepel. Jézus azt hangsúlyozza, hogy a természetfeletti a szavaidon keresztül szabadítható fel. A Mindenható Isten szavak által teremtette a világot. A szavaknak hatalmas ereje van, és meg kell értenünk, hogy a természetes világban minden reagál a szavakra.

Sajnos a legtöbb keresztény Istennek beszél a hegyeiről ahelyett, hogy a hegyeinek beszélne Istenről! A hegy jelképezi a problémádat, legyen az bármi. Jézus kijelentette: „Beszélj a hegyedhez és parancsold meg neki, hogy vesse magát a tengerbe!” Az átlagos keresztény így imádkozik: „Istenem, itt van ez a hegy. Megtennéd, hogy elmozdítod nekem?” Az ilyen ima hatástalan. Az Úr megmondta, hogy a hegyednek szólj és ne Neki! Legyen az bármi – beszéljhozzá! Ezt az imádkozásról szóló igazságot a legtöbb ember nem ismeri.

Jézus azután mondta, hogy szóljunk a hegyünkhöz, miután a Márk 11,13-ban beszélt hozzá egy fügefa a levelein keresztül. A következő versben ezt olvassuk: „[Jézus] Megszólalt, és ezt mondta a fának: Senki ne egyen rólad gyümölcsöt soha többé! A tanítványai is hallották ezt” (Márk 11,14).

Jézus szólt a fügefához, az pedig engedelmeskedett neki. Olykor a körülményeink beszélnek hozzánk és arról próbálnak meggyőzni minket, hogy az imáink nem működnek. Ha ez történik, akkor Jézus példáját kell követnünk és a hitünk pozitív kijelentésével kell válaszolnunk. Jézus hitnek nevezte azt, amikor a hatalmával élt, és imádságnak azt, amikor a problémához beszélt. Jézusnak volt hite. Ugyanez a hit van benned, ha Jézus él a szívedben. Ne menj hitetlenül Isten elé! Menj a hegyedhez és élj a hatalmaddal!

Ha hittel szólsz a hegyedhez, az pozitív eredményeket hoz. Vegyük John Tesh példáját. Amikor áprilisban itt volt nálunk és koncertet adott az Auditóriumban, elmondta azokat az igazságokat, amiket a Lehet jobb az imaéleted! című tanításomból megtanult, és amelyek a segítségére voltak a rák leküzdésében. John arról tett bizonyságot, hogy a gyógyulásban sokat segített a Márk 11,23 megértése, a saját hatalmának megismerése. Miután előrehaladott rákot diagnosztizáltak nála, John és a felesége, Connie Selleca úgy döntöttek, hogy Isten Igéjére állnak a gyógyulásért. John szólt a hegyének és az megmozdult! Ma már John teljesen egészséges.

Tudnunk kell, hogy Isten minden szükségünket ismeri. Az ima célja nem az, hogy „szegény” Istennek tájékoztatást adjunk.

„Ne legyetek tehát hozzájuk [a pogányokhoz] hasonlók, mert tudja a ti Atyátok, mire van szükségetek, még mielőtt kérnétek tőle” (Máté  6,8).

Ha arról beszélsz Istennek, hogy mit mondott az orvos, milyen rosszul érzed magad, vagy szegény öreg Suzie néni is meghalt, akkor az élet szavai helyett a halál szavait mondod ki.

A Példabeszédek 18,21-ban ezt olvassuk: „Élet és halál van a nyelv hatalmában, amelyiket szereti az ember, annak a gyümölcsét eszi.”

Úgy használd a szavaidat, hogy halál helyett életet szólj! Ne morgolódj és ne panaszkodj! Ez egy teljesen másik tanítás, de az Úr ezt már elvégezte! Az Ő sebeiben gyógyultál meg (1Péter 2,24). Ez óriási! Csupán úgy kell szólnod a hegyedhez, ahogyan Jézus szólt a fügefához!

Miután szóltál a hegyedhez, talán azon tűnődsz: Mi a következő lépés? Üljek itt és malmozzak? Nem! Dicsérd az Urat, amiért megválaszolta az imáidat! Például ha hiszel a gyógyulásban, de még nem látod, hogy bekövetkezett, hálát adhatsz Istennek, amiért Ő ezt már elvégezte. Dicsérd Istent és adj hálát neki, amiért meghallgatta az imáidat, mert ezáltal épül a hited és felbátorodsz. A Kolossé 2,7 szerint a hit bővelkedik a hálaadásban. Akiben nincs hálaadás – függetlenül attól, hogy épp mi történik az életében –, az nem igazán érti, hogy Isten mit tett érte. Ha elkezdesz hálát adni Istennek, akkor a hited megerősödik, és hirtelen bekövetkezik mindaz, amiért imádkoztál. Mondd ezt: „Atyám, köszönöm, hogy Jézus sebeiben meggyógyultam. Hittel ezt most elfogadom!”

Szeretettel,
Andrew és Jamie

 

Európai vezetői konferencia 2019 – Október 28-30.
Vezetői konferencia: Bátorítás, támogatás, közösség  

Hongkongtól Angliáig és az amerikai tagállamokig az emberek a világon mindenhonnan eljönnek, hogy részt vegyenek az Andrew Wommack Ministries évente megrendezett vezetői konferenciáján. A résztvevők életre szóló kapcsolatot alakítanak ki szolgálótársaikkal, bátorítást és feltöltődést nyernek a további szolgálatra.

A londoni Amanda Conway és családja minden évben részt vesz a konferencián. Amanda egyik személyes kedvence Andrew Szellem, Lélek és Test című tanítása. A fia emésztési rendellenességből gyógyult meg Andrew egyik londoni összejövetelén. Mint a Charis Bibliaiskola végzett hallgatója Amanda evangélistaként szolgál. A vezetői konferencia abban segít neki, hogy folyamatosan megújulhasson a szolgálatban. Ezt mondja: „Minden évben eljövünk, mert hasonló gondolkodású emberekkel találkozhatunk és az igazságról hallhatunk. Ez soha nincs másként. Mindegyik előadó hatással van az ember életére: az igazság új és mélyebb ismeretére vezetnek el.”

A coloradói James és Lori Goebel több mint tíz évvel ezelőtt fedezte fel Andrew tanításait. Az életük teljesen megváltozott, miután megértették, hogy a kegyelem eltörölte a bűneiket. Ma a börtönben raboskodók felé szolgálnak. A Goebel házaspár úgy tartja, hogy a vezetői konferencia a szolgálat minden területén az emberek hasznára válhat. „Nagyszerű volt újra találkozni más pásztorokkal és szolgálókkal… itt mindenkitől annyi mindent lehet tanulni – mondja Lori. – Nem számít, hogy a gyerekszolgálatban veszel részt vagy egy gyülekezet vezető pásztora vagy; ez mindenkinek szól.”

Andrew tanításai a Hongkongban élő Susan Exelbynek is segítettek túljutni súlyos depresszióján, ami miatt egy időre a missziós munkából is kilépett. Most már visszaállt a szolgálatba, és úgy érzi, hogy a konferencián való részvételével és az AWM-nél való partnerségével a saját szolgálata is támogatást nyert. „A misszió partnerének lenni kapcsolatot jelent. Úgy érzem, én is az Andrew Wommack Ministries tagja vagyok, és nem vagyok egyedül a szolgálatban. Egy nálam sokkal nagyobb dolog része vagyok, és úgy érzem, hogy támogatnak.”

Richard Waller, az angliai Surrey-ben élő asztalos és pásztor bénulásból gyógyult meg, miután részt vett a 2008-ban megrendezett Grace and Faith (Kegyelem és hit) konferencián. Richard számára sokat jelent a konferenciák pozitív légköre. „Akkor és most is a vezetői konferenciára volt a lehető legnagyobb szükségem. Nagyszerű olyan környezetben és olyan emberek közt lenni, akik egy hullámhosszon vannak veled és tudják, hogy milyen pásztornak lenni. Az a pásztor, aki nem jön el, kimarad mindebből.”

A coloradói Woodland Parkban tartott vezetői konferencia mellett megrendezésre kerül az európai vezetői konferencia az angliai Walsallban október 28. és 30. között. Idén Andrew mellett az előadók között lesz Bob Yandian, Billy Epperhart és Paul Milligan. Gyere el, inspirálódj és töltődj fel!

Lehetőség lesz a közösség gyakorlására, bensőséges kapcsolatba kerülhetünk Istennel és felkent tanítóktól hallhatunk üzeneteket. A 2019-es európai vezetői konferencia minden szolgálati területen megerősítést ad az embereknek az elhívásukban.

Döntsd el még ma, hogy részt veszel rajta! További információért látogass azawme.net/events oldalra (angol nyelven).

 

Rövid összefoglaló Andrew Élő bibliakommentárjának történetéről

Amióta Andrew 1968. március 23-án találkozott az Úrral, azóta arra vágyik, hogy Isten Igéjének nagy igazságait egyszerűen és érthetően tanítsa.

Az Úr 1983-ban arra vezette, hogy kezdjen bibliamagyarázatot írni. A következő 18 év alatt Andrew a Máté evangéliumától a 2Timóteus levélig 3200 lábjegyzetet készített. Egy jegyzet átlagosan több mint másfél órányi tanulmányozás és írás eredménye. A Máté evangéliumától a Kolossé levélig a jegyzetek többségét ki is adták egy ötrészes könyvben Life for Today Study Bible and Commentary címmel.

Az időkorlát arra kényszerítette Andrew-t, hogy 2001-ben hagyja abba a sorozatot, de a személyes igetanulmányozások során folytatta a jegyzetelést.

2004-ben az eredeti jegyzeteit kombinálta az újabbakkal, és így született meg a számítógépre kialakított Élő kommentár. Andrew azért nevezi Élő bibliakommentárnak, mert folyamatosan frissíti: kb. 150 új jegyzetet készít havonta.

Az Élő bibliakommentár legfrissebb verziója 2019. április 1-én jelent meg. Ez a letölthető, számítógépre írt program a legátfogóbb módon tartalmazza mindazokat a kijelentéseket, amelyeket Andrew az elmúlt ötven év alatt kapott az Úrtól. A weboldalunkon található több száz tanítás csupán egy töredéke annak az erőfeszítésnek és időnek, amit Andrew Isten Igéjének tanulmányozásával töltött. Olykor egy-egy jegyzet megírása több napot vagy hetet is igénybe vett.

Az új Élő bibliakommentár felhasználói azonnal hozzáférhetnek Andrew jegyzeteihez, amint azok készen vannak. Szám szerint Andrew a Biblia 31102 igéjéből 22 ezer vershez írt már jegyzetet; és ez a szám csak gyarapodik.

Noha Andrew jegyzetei az utolsó centig megérik az árukat, így is több ezer dollárba kerülne mindnek a megvásárlása. Az Élő bibliakommentár hozzáférést biztosít az Úrtól kapott kijelentéseihez mindössze 120 dollárért* (angol nyelven).

Íme egy bizonyság az egyik felhasználótól:

„Mostanában vásároltam meg Andrew Élő bibliakommentárját. A segítségével oly módon haladok az Ige világos megértésében, amihez csak a Szent Szellem-keresztség fogható. Nem kell teológusnak lenned, hogy használni tudd. Már rég előrébb tartanék, ha hamarabb beszereztem volna!”
S.S., Kentucky.

Tekintsd meg az új és továbbfejlesztett Élő bibliakommentár minden funkcióját és rendeld meg még ma a www.awmi.net/commentary weboldalon*. Ne feledd, ha megismered az igazságot, az igazság megszabadít. (János 8,32).

*Az Élő bibliakommentár már nem érhető el az AWME weboldaláról, hanem az Andrew Wommack Ministries Colorado üzemelteti.  Mivel az AMWI székhelye az Amerikai Egyesült Államokban található, így eltérő adatvédelmi szabályokkal rendelkezik, mint az Andrew Wommack Ministries Europe. A szolgáltatásaik használatával beleegyezel, hogy az Európai Unión kívülre küldesz személyes adatokat, vállalva az adatátvitel és a feldolgozás során keletkező esetleges kockázatot. Az általad továbbított adatokat az AWMI adatvédelmi szabályzata szerint kezelik. www.awmi.net/privacy

 

AWMPACT – Charis missziós utak

Talán már eljátszottál a gondolattal, hogy mit jelent más országokban szolgálni. Akár éreztél elhívást missziós munkára, akár nem, a támogatásod segítségével a Charis Bibliaiskola hallgatói elviszik Isten feltétel nélküli szeretetének és kegyelmének üzenetét más nemzetekhez.

A missziós utakon résztvevő hallgatókra mély benyomást tesznek egyrészt azok, akik felé szolgálnak, másrészt az, amikor látják, hogy az evangélium igazságai felszabadítják az embereket. Egy magyarországi és ukrajnai úton a másodéves Faith Lutsko egy olyan fajta sebezhetőséget tapasztalt meg, ami teljesen megváltoztatta az utazása végkimenetelét és – a szó szoros értelmében – a hátralévő életét.

Az út elején Faith izgatott volt. Azt gondolta, hogy nagyszerűen fogja tölteni az idejét Magyarországon és Ukrajnában; lelkesen, együttérzéssel fog szolgálni mások felé. Amit azonban ott talált, az messze elmaradt az elvárásaitól.

Az izgatottság helyét a félelem vette át. Amikor szolgálni szeretett volna, a félelem beléfojtotta a szót. Immár nem úgy tekintett a magyarokra, mint akik elfogadják az együttérzését, hanem attól tartott, hogy csalódást okoz majd nekik.

Ezért egy időre magába zárkózott. Úgy tűnt, körülötte mindenki sorsfordító pillanatokat és kijelentéseket tapasztal, csak ő nem, és szégyellte magát. Nem akarta, hogy bárki megtudja, mi zajlik a szívében.

Végül megnyílt egy szobatársának, aki szorgalmazta, hogy vigye a dolgot Isten elé. Így is tett: elmondott Neki minden apró dolgot, amit érzett és gondolt. Amit ezután kapott, az nem kárhoztatás, hanem kegyelem volt. Irgalom és együttérzés Istentől, aki ismeri a szívünket és tudja, hogyan erősítsen meg minket gyenge pillanatainkban. Faith szégyene azon nyomban elillant.

Átvette azt a könyörületességet, amit Istentől kapott, és az útja teljesen megváltozott. A következő nap alkalma nyílt arra, hogy egy csoport magyar fiatalt vezessen az Úrhoz, miután szolgált feléjük és beszélt nekik az irgalmas Istenről.

Mindannyian éreztük már azt a félelmet, amit Faith megtapasztalt. Megbénít és igyekszik távol tartani attól, hogy bizodalommal járjunk az Úrtól kapott elhívásunkban. Amikor azonban megismerjük Isten irgalmát és szeretetét, bátran megoszthatjuk ezt mindazokkal, akiket az Úr elénk hoz. Partnereinknek köszönhetően a Charis Bibliaiskola felkészítheti hallgatóit arra, hogy legyőzzék a félelmeiket és tehessék, amire elhívást kaptak.

Ez a partnerség ereje: lehetővé teszi a diákok számára, hogy megváltoztassák a saját életüket, majd másokét. Légy te is a részese annak, amit az Andrew Wommack Ministries és a Charis Bibliaiskola tesz és csatlakozz a partnereinkhez! További információért látogass el a www.awme.hu/partnersegweboldalra.

A missziós utak csak az egyik lehetőség a többi sorsfordító esemény közül a Charis Bibliaiskola hallgatói számára. Ha többet szeretnél tudni a Charisról és az általa nyújtott lehetőségekről, látogass el a www.awme.hu vagy a www.charis.hu weboldalra.

 

Közelgő események és konferenciák
Július
STAND for Truth & Liberty konferencia
Július 18-22; Woodland Park, Colorado
Charis-nap
Július 27; Résztvevő Charis Bibliaiskolák

Augusztus
Kingdom Youth Conference (Ifjúsági konferencia)
Vendég: Todd White
Augusztus 2-3; Woodland Park, Colorado
Healing is Here Conference (Itt a gyógyulás! konferencia)
Vendég • Todd White
Augusztus 13-16 • Woodland Park, Colorado

Szeptember
Istenben bízunk menet
Szeptemember 14 • Woodland Park, Colorado
Evangéliumi igazságok konferencia – Washington D.C.
Díszvendég: Jeremy Pearson
Szeptember 19-21; Woodbridge, Virginia
Charis Keresztény Központ
Szeptember 29; Woodland Park, Colorado
Vezetői konferencia
Szeptember 30 – Október 4; Woodland Park, Colorado

Október
AWM európai vezetői konferencia
Vendégeink: Bob Yandian, Paul Milligan és Billy Epperhart
Október 28-30; Egyesült Királyság

November
Women Arise (Női konferencia)
November 7-9; Woodland Park, Colorado
Eszter: Perzsia királynéja – Musical
November 9; Woodland Park, Colorado

Andrew rendezvényeivel kapcsolatos további információk angol nyelven: www.awme.net/events
Angol nyelvű rendeléshez látogass el a www.awmi.net és a www.awme.nethonlapra.

Vélemény, hozzászólás?