Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

2019. júniusi hírlevél – Hogyan maradhatsz telve Istennel?

Hogyan maradhatsz telve Istennel?
 1. Dicsőítsd az Urat!
 2. Legyél hálás!
 3. Ismerd fel a képzeleted erejét!
 4. Legyen a szíved tiszta!

Érezted már valaha azt, hogy távol vagy Istentől? Szoktál vágyakozni az után az érzés után, amikor az Úr először megérintett? Akkor van egy jó hírem a számodra: akár többet is kaphatsz belőle! A megszerzése azonban egy kicsit másképp fest, mint ahogy elgondolod.

Vannak olyan időszakok az életünkben, amikor nem érezzük Isten közelségét. Vagy azt gondoljuk, hogy valamiért Ő távolodott el tőlünk, vagy azt, hogy nem adunk Neki elegendő helyet az életünkben. A legtöbb keresztény úgy érzi, hogy idővel az Istennel kapcsolatos megtapasztalása elhalványodik és szüksége van egy újabb érintésre.

Talán te is közéjük tartozol. Ha azért küzdesz, hogy meglásd Őt a körülményeid mögött, ha a dolgok nem úgy mennek, ahogyan szeretnéd, vagy ha a legkisebb nehézségek hatására is kizökkensz, akkor nem látod Istent valami nagynak. Ha a világ dolgai jobban hatnak rád, mint Isten Igéjének igazságai, akkor nem vagy telve Istennel. Ez az oka annak is, hogy nem érzed magad biztosnak a Vele való kapcsolatodban.

Ha keresztényként virágozni akarsz, és nem csupán fennmaradni, akkor Istennek mindennél nagyobbnak kell lennie számodra. Ez az a normális élet, amit Ő neked szánt. Normális, de nem jellemző, pedig minden hívőnek ebben kellene járnia.

Az Úr a Róma levél első fejezetén keresztül szólt hozzám és négy kulcsfontosságú dolgot osztott meg velem. Hiszem, hogy ezek nagyobbá tehetik Őt és az Ő munkáját az életedben, hogy olyan kapcsolatod lehessen Vele, amiről beszélek. Ezek az egymást követő lépések segítenek, hogy telve legyél Istennel. Egy éjszaka alatt nem fogsz kiüresedni; lépésről lépésre távolodsz el attól, amit Isten már elvégzett az életedben. Ha ezt az ösvényt követed, akkor eljutsz oda, ahol romlottá válik a gondolkodásod és a szíved megkeményedik. Ha azonban a jó irányba haladsz, virágzó kapcsolatod lesz Istennel a körülményeid ellenére is!

Íme, a négy kulcs, amiről beszélek: dicsőítsd az Urat, legyél hálás, ismerd fel a képzeleted erejét és legyen a szíved tiszta. Hatalmad van ezek fölött az életedben. Mindegyikük fontos lépés ahhoz, hogy telve legyél az Úrral és igazi, élő megtapasztalásod legyen Vele, hiszen ezek határozzák meg a Vele való kapcsolatodat. Gyakran ezek szolgálnak kiindulási pontként Istennel: fellelkesítenek a követésére. Emlékszel még arra, amikor Isten először megérintett? Még ha nem is volt drámai élmény, de emlékszel arra, hogy mit jelentett akkor a számodra. Ennek a hatásnak soha nem szabad alábbhagynia. Ha ezeket a dolgokat frissen tartod a szívedben, egyre közelebb kerülsz Isten teljességéhez, amely bővelkedő élethez vezet.

Vegyük például az én bizonyságomat. Amikor az Úr 1968. március 23-án megérintett, olyan megtapasztalásom volt Vele, ami örökre megváltoztatott. Ha már régóta hallgatsz engem, akkor tudhatod, hogy ezt a találkozást sokszor fel szoktam hozni. Miért? Azért, mert ez az én bizonyságom, és kitartok mellette! Igazság szerint ez valóságos volt a számomra. Azt éreztem, hogy ha kinyújtom a kezem, megérinthetem Istent. Már soha többé nem leszek az, aki voltam. Persze erre mondhatnád: „Ez azért van, mert neked nem volt annyi problémád, mint nekem.” Hidd el, rengeteg alkalmam lett volna leszűkíteni Isten munkáját az életemben. Az életem nem volt sétagalopp. Azért beszélek olyan sokat erről a megtapasztalásomról Istennel, mert még mindig sokat jelent számomra. Nem vesztette el a hatását. Ennyi év után még mindig lángolok. És tudod mit? Nem számít, mi történik, mit tesz a sátán vagy mi lesz. Megőrzöm ezt a lelkesedést; virágozni fogok; és te is lehetsz ilyen. Talán küszködsz. Talán úgy érzed, Isten távol van tőled vagy a körülményeid nagyobbak annál, mint hogy Isten megoldja őket. A jó hír az, hogy nem vagy egyedül, az pedig még jobb hír, hogy tehetsz is ellene. Nem kell azért küzdened, hogy Istennek helyet szoríts az életedben; csak tegyél meg egy egyszerű lépést a helyes irányba. Nem kell egy fáradságos úton végigmenned, hogy telve legyél Istennel. Ő mindig veled van, és jobban szeretné, hogy telve legyél Vele, mint te magad. Csak annyit kell tenned, hogy kihasználod mindazt, amit már biztosított számodra az Ő Szelleme által.

Szeretettel,
Andew és Jamie

Healing Is Here 2019 (Itt a gyógyulás 2019) konferencia

Vajon egy jó apa megtagadná az ételt a gyermekétől? Ha a gyógyulás valóban a gyermekek kenyere (Máté 15,26), akkor vajon Isten visszatartaná a gyógyulást tőled?

Valószínűleg azt gondolod: „Nem, Isten nem tenne ilyet; de akkor miért nem tapasztalom meg a gyógyulást, amire vágyom?” A 2Péter 1,3 ezt mondja. “Az ő isteni ereje mindennel megajándékozott minket, ami az életre és kegyességre való az ő megismerése által, aki minket a saját dicsőségével és hatalmával elhívott.”

Figyeljük meg, hogy azt mondja ez a vers: „az ő megismerése által”. Ez a kulcs. Az az igazság szabadít meg, amelyet megismerünk (János 8,32). Megismerheted a gyógyulásról szóló igazságot a Healing is Here 2019 (Itt a gyógyulás) konferencián, amelynek témája: „Számíts rá! Tapasztald meg! Felhatalmazást kaptál!
Nagy örömünkre szolgál, hogy idén Todd White is az előadók egyike lesz. További előadóink: Andrew Wommack, Audrey Mack, Greg Mohr, Daniel Amstutz és Carlie Terradez. Az igehirdetésen túl beszámolnak a személyes gyógyulással kapcsolatos élményeikről is. A tanítások az élő közvetítésnek köszönhetően online is követhetőek, a konferencia résztvevői pedig különböző interaktív foglalkozáson vehetnek részt, amelyek témája a gyógyító szolgálat. Egész héten tapasztalt imaszolgálók lesznek jelen, hogy veled együtt imádkozzanak és bízzanak Istenben a gyógyulásod érdekében.

A korábbi konferenciák résztvevői az alábbiakról tettek bizonyságot:

 • rákos betegségből gyógyultak meg
 • kerekesszékből álltak fel
 • melldaganat tűnt el
 • karok és lábak nőttek ki
 • helyreállt a hallásuk és a látásuk
 • kiegyenesedtek a deformált lábfejek
 • mentális betegségek múltak el
 • súlyos fájdalmakból, ízületi gyulladásból és számos más betegségből és tünetből szabadultak meg

A 2019-es Healing is Here (Itt a gyógyulás) konferencia augusztus 13. és 16. között kerül megrendezésre az új auditóriumunkban a coloradói Woodland Parkban található Charis Bibliaiskola területén.

A konferencián való részvétel ingyenes (ételek a helyszínen vásárolhatók), mivel azonban ez az egyik legnagyobb eseményünk az évben, előzetes regisztráció szükséges. A résztvevők száma tavaly volt az eddigi legmagasabb. Az előző konferencia videofelvételei elérhetőek a www.awme.net oldalon (angol nyelven a következő menüpontok alatt: Watch–Event Video Archives–Healing Is Here 2018) és YouTube-on is (Healing Is Here 2018). A bizonyságok megerősítenek a hitedben.

További információért és regisztrációért látogass el a www.HealingIsHere.org oldalra (angol nyelven).

Mindenkinek szüksége van jó egészségre. Ezért ha neked vagy valakinek a környezetedben gyógyulásra van szüksége, jelentkezz még ma a 2019-es Healing is Here (Itt a gyógyulás) konferenciára!

AWMPact – GospelTruth.TV (angol nyelven)

A mai digitális világban szükséges, hogy az evangélium hirdetése korszerű módon történjen. Habár nem változott az a látás, amit Isten Andrewnak és Jamie-nek adott ötven évvel ezelőtt, Andrew fontosnak tartotta, hogy a szolgálat lépést tudjon tartani a folyamatos digitális változásokkal.

1999. július 26-án szólt az Úr Andrew-hoz, hogy a szolgálata egy új szakaszba fog lépni. Az üzenet világos volt: „Beindul a szolgálatod, amint a képernyőre kerülsz.” Andrew elfogadta az elhívást és az első Evangéliumi igazságok című televíziós adást 2000. január 3-án közvetítették az INSP hálózatán. A televíziós adások a szolgálat robbanásszerű növekedését eredményezték. 2018 végére az Evangéliumi igazságok című műsor világszerte 3,2 milliárd embert ért el.

A műsor határainkat túllépve szerte a világon hirdette Isten feltétel nélküli szeretetének és kegyelmének az üzenetét. Ma már a televízió és az internet egybeolvadásával egy új felület jött létre a videók és hanganyagok megosztására, ez pedig az internetes televízió. 2017 óta az Andrew Wommack Ministries az egyik legjobb internetes tévéhálózatot biztosítja a nézőknek, nevezetesen a GospelTruth.TV-t, ahol nyomon követhetőek az élő közvetítések vagy igény szerint visszanézhetőek a korábbi adások.

Függetlenül attól, hogy korán kelő vagy későn fekvő vagy, követheted az élő közvetítést és a hét bármely napján bármikor megtekintheted az adásokat. Többek között a következő műsorokból választhatsz: Andrew: Gospel Truth (Evangéliumi igazságok), Kenneth Copeland: Believer’s Voice of Victory (A hívő győzelmi hangja), a Charis Bibliaiskola igehirdetései, Greg Fritz: Good news (Jó hír), Ashley és Carlie Terradez: Abundant Life TV (Bővölködő élet TV). Továbbá a legnépszerűbb konferenciáinkon elhangzott előadásokat is megtekintheted, így például a nyári családi konferencia, a férfi és a női konferencia tanításait.

Ha inkább a saját igényed szerint szeretnél keresni, számos keresztény tartalomból választhatsz. Minden témából nagyszerű bibliatanulmányokat hallgathatsz olyan előadók tolmácsolásában, mint Bob Yandian, Rick Renner, Tricia Gunn, Al és Angie Buhrke, Happy és Jeanne Caldwell, csak hogy néhány nevet említsünk.

A GospelTruth.TV kezdeményezés a szolgálat partnereinek és barátainak hűséges támogatásával vált lehetségessé. A Máté 5,14 ezt mondja: „Ti vagytok a világ világossága. Nem rejthető el a hegyen épült város.” Ez a motivációja ennek a televíziós hálózatnak: hogy fény legyen és az egész világon hirdesse az Isten szeretetéről és kegyelméről szóló igazságot az embereknek. A partnereink pontosan ezt tették lehetővé azzal, hogy magot vetettek ebbe a rendkívüli szolgálatba.

Látogass el a GospelTruth.TV oldalra, hogy te magad is megtapasztald és megoszd a barátaiddal és a családoddal, hogy Isten milyen elképesztő dolgokat tesz ezen az internetes keresztény hálózaton keresztül. Feliratkozhatsz a GospelTruth.TV levelezőlistájára is, hogy értesülj a legfrissebb hírekről, újdonságokról, vendégekről és belső információkról.

Ha a GospelTruth.TV még nem a mindennapjaid része, akkor bátorítunk, hogy még ma kezdd el követni!

Közelgő események és konferenciák

Július
Summer Family Bible Conference (Nyári családi konferencia)
Július 1-5; Woodland Park, Colorado
Július 4. ünnep
Istenben bízunk – Musical
Július 4; Woodland Park, Colorado
Charis-nap
Július 27; Woodland Park, Colorado

Augusztus
Kingdom Youth Conference (Ifjúsági konferencia)
Augusztus 2-3 • Woodland Park, Colorado
Healing is Here (Itt a gyógyulás) konferencia
Augusztus 13-16; Woodland Park, Colorado

Szeptember
Evangéliumi igazságok konferencia – Washington D.C.
Díszvendég: Jeremy Pearson
Szeptember 19-21; Woodbridge, Virginia
Charis 25. évforduló
Szeptember 28; Woodland Park, Colorado
Charis Keresztény Központ
Szeptember 29; Woodland Park, Colorado
Vezetői konferencia
Szeptember 30 – Október 4; Woodland Park, Colorado

Október
AWM európai vezetői konferencia
Október 21-23; Egyesült Királyság

November
Women Arise (Női konferencia)
November 7-9; Woodland Park, Colorado
Eszter: Perzsia királynéja – Musical
November 9; Woodland Park, Colorado

Andrew rendezvényeivel kapcsolatos további információk angol nyelven: www.awme.net/events
Angol nyelvű rendeléshez látogass el a www.awmi.net és a www.awme.net honlapra.