Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

2019. októberi hírlevél – A képzelet ereje

Sok olyan kereszténnyel találkoztam már, akik szeretnének többet látni Isten erejéből az életükben. Ám gyakran figyelmen kívül hagyják, hogy az Úr erejének és jelenlétének megtapasztalása a képzeletüktől függ. Amikor azt mondom: képzelet, sok keresztény azt hiszi, hogy önmagunk elhitetéséről vagy az akaraterőről beszélek. Pedig egyikről sincs szó. Tudtad, hogy az Ige sok mindent állít a képzeletről? Pozitív értelemben a Szentírás reménynek hívja!

A képzeleted gyümölcse a reményed. Ezt hogy értem? Amikor reménykedsz, akkor lefested az elmédben azt, amit látni szeretnél. Számos igerész foglalkozik ezzel a témával. Lássunk egy verset a Zsidókhoz írt levélből:

„A hit pedig a remélt dolgokban való bizalom, és a nem látható dolgok létéről való meggyőződés.”

Zsidó levél 11,1

Így is mondhatjuk: a hit a pozitív képzelet valósága, és a nem látható dolgokról való meggyőződés. E szerint az igeszakasz szerint a hit valóságossá teszi mindazt, amit pozitív módon elképzelsz. Mintha
a szellemi méhed lenne. Isten Igéje megfogan a képzeletedben, a hit pedig megszüli mindazt, ami megfogant benned.

Nem tudom, ez segít-e neked, de számomra áldást jelent! Ez azért olyan fontos, mert sokan a reményt lényegtelennek tartják. Sőt mi több, a hit emberei közül sokan lealacsonyították a szerepét. Az 1Korinthus 13,13-ban ezt olvassuk:

„Most azért megmarad a hit, remény, szeretet, e három; ezek között pedig a legnagyobb a szeretet.”

A hit emberei természetesen a hitet emelik ki. Megértik a szeretet fontosságát és azt is, hogy mindhárom közül az a legnagyobb. De tudtad, hogy a remény is a legnagyobb erők közé tartozik a hittel és a szeretettel együtt?

Amikor egyesek a remény szót használják, amikor Istentől kapott dolgokról beszélnek, mások gyakran így kritizálják őket: „Nincs szükséged a reményre; csak hinned kell!” Akik ilyeneket állítanak, nem fogják fel, hogy remény – pozitív képzelet – nélkül képtelen vagy hinni! Ha nincs miben reménykedni, a hit semmit sem tud előteremteni.

Ez nem csak „hidd és megadatik”. Meg kell fogannia benned az Igének, aztán el kell hinned, amit mond, majd átvenned azt, amit megígért. Most talán azt kérdezed: „Hogyan fogan meg bennem Isten Igéje?” A Példabeszédek 23,7 szerint: „ahogy a szívében gondolkodik [az ember], olyan ő”.

Ahogyan gondolkodsz és elmélkedsz, úgy fognak benned megfoganni a dolgok, legyenek azok jók vagy rosszak. Ha a körülményeidet latolgatod, azt fogod megszülni. Ez egy önbeteljesítő prófécia! Ha viszont Isten Igéjén elmélkedsz, azt fogod a világra hozni, amit az Ige mond. Ez mindent meg fog változtatni benned: ahogy magadat látod, a körülményeidet – mindent. Ez erőteljes! Remélem, érted.

 

„Boldog ember az, aki nem jár a bűnösök tanácsa szerint, nem áll a vétkesek útjára, és nem ül a csúfolódók székére, hanem az Úr törvényében gyönyörködik, és az ő törvényéről elmélkedik éjjel-nappal. Olyan lesz, mint a folyóvíz mellé ültetett fa, amely idejében megtermi gyümölcsét, és nem hervad el a lombja. Minden sikerül, amit tesz.”

Zsoltárok 1,1-3

Figyeld meg, hogy az Ige azt írja: minden sikerül, amit teszel. Ez egy nagy ígéret – és igaz! A következőképpen működik: a szíved olyan, mint a termőföld; az a gondolat növekedik
benne, amit belevetsz (Márk 4,26-28). Az lesz a szívedben, amit elképzelsz. A képzeleted pedig a legjellemzőbb gondolataidat követi. Ezért kell minden féltett dolognál jobban őrizned a szívedet (Példabeszédek 4,23).

Amit mondok, azok közül sok mindent nehéz szavakba önteni, mert olyan dolgokról beszélek, amelyek
láthatatlanok. Én azonban így élek! Kapcsolatom Istennel és a szolgálatom nem tartana itt, ha
ezeket nem gyakoroltam volna. Sok célt tűztem ki magam elé, és hiszem, hogy ezek az Úrtól vannak. Tudom, hogy csak egyetlen módon érhetem el e célokat: ha elképzelem azokat a dolgokat, amelyeket Isten a szívembe helyezett és elmélkedem rajtuk. Így kialakul bennem egy kép, amit hit által meg fogok látni. Valóra fog válni. Néha talán nem úgy tűnik, de figyeld meg: legyen szó pénzügyekről, gyógyulásról vagy bármiről, mindenem meglesz, hogy megvalósítsam azt, amit Isten rám bízott. Minden sikerül, amit teszek!

Hiszem, hogy amit megosztottam veled, megváltoztatja az életedet. Ha még többet szeretnél megtapasztalni Isten természetfeletti erejéből és gondviseléséből, ha szeretnél még több gyógyulást látni, ez a módja. Bátorítalak, hogy szerezd be A képzelet ereje című új tanításcsomagomat (csak angol nyelven), amely magában foglalja a CD-t vagy a DVD-t és a könyvet. Az élő DVD album is beszerezhető. Ebben a tanításban mindent lefedek, amit a hírlevélben írtam, csak sokkal részletesebben. Áldás lesz számodra. A megrendeléshez látogass el a ​www.awme.net/imagination weboldalra.

Szeretettel
Andrew és Jamie

A képzelet ereje
Ismerd meg, hogy veheted át az áldást Istentől!

Ha azt hiszed, csak hinned kell, hogy kaphass Istentől, tévedsz. A hitet megelőzi egy lépés, amit sok keresztény kihagy. A képzeletről van szó. Nem, ez nem önmagunk elhitetése vagy valami gyerekes dolog. Andrew elmagyarázza, hogy a pozitív képzelet – a remény – nagyon is fontos abban, hogy átvedd az áldást Istentől!

 

A karácsony üzenete
Egy ajándék, amely örökre megváltoztathatja az életedet

Az ünnepi időszakban a Charis Bibliaiskola színpadán túlárad a zene, az energia és a kreativitás A karácsony üzenete című előadás alatt. Robert és Elizabeth Muren ösztönző és különleges musicalje benned is felkelti a vágyat, hogy Jézus születésén és életén keresztül Isten szeretetét ünnepeld.

A történet visszarepít az időben Ruthoz, egy fiatal lányhoz, aki a II. világháború alatt menedéket talál Amerikában. Örökbefogadó nagypapája megismerteti Ruthtal a család karácsonyi hagyományait, amikor együtt felolvasnak egy különleges történetet a Szolgakirályról.

A Szolgakirály egy Zargon nevű perzsa hercegről és három bölcs barátjáról szól, akik ősi próféciák tanulmányozása közben felfedeznek egy mennyei jelet, amely hírül adja a királyok Királyának születését Betlehemben. Zargon barátai felkerekednek Júdeába, majd röviddel később Zargon is utánuk megy, de az ő útja teljesen más fordulatot vesz.

Akárcsak a barátai, ő is ajándékot visz a Királynak, ám útja során találkozik néhány emberrel, akiknek az élete veszélyben forog. Isten könyörületét követve segítség gyanánt megosztja velük az ajándékot. Útja végén észreveszi, hogy már semmije sem maradt, amit a Királynak adhatna. Egy különleges asszonyon keresztül azonban Isten Szelleme feltárja Zargon előtt, hogy amikor a rászorulókon segített, akkor valójában a Királynak adott. Zargon történetén keresztül Ruth megtanulja, hogy egy egyszerű ajándék életeket változtathat meg.

Andrew és Jamie szeretne meghívni téged, a családodat és a barátaidat A karácsony üzenete című
előadásra. Jamie (aki szintén szerepel a darabban) hiszi, hogy ez a musical több mint egy
karácsonyi mese; hiszi, hogy valódi áldás a közönségnek. „Ez a történet a királyok Királyáról, az urak Uráról, Megváltónkról, Jézusról szól. Isten elküldte Őt e világra, hogy mindenki számára elhozza a szeretetét, amit Jézus a halálában és a feltámadásában mutatott be. A mi Királyunk nem halott! Ő ma is él, és a szeretete ugyanúgy megnyilvánul a Szent Szellemen keresztül. Mi, az Ő gyermekei ajándékba kaptuk a szeretetét, mert Ő előbb szeretett bennünket. A musicalt nézve te is felfedezed a karácsony üzenetét: Isten szeretetét.”

A karácsony üzente című előadás december 13-án, 14-én és 15-én kerül bemutatásra a Woodland Park-i Charis Bibliaiskola auditóriumában, az egyik legkorszerűbb konferencia- és rendezvényközpontban.

Az előadás jegyeinek ára:
• Felnőtt: 25 dollár / fő
• Gyerekek 5–17 éves korig: 15 dollár / fő
• Gyerekek 4 éves korig (felnőtt ölében): ingyenes
Jegyvásárláshoz látogass el a ​www.heartofchristmas.org​ weboldalra.

Megváltoztathatod mások életét is A karácsony üzenete c. DVD-vel és a Szolgakirály c. könyvvel (csak angol nyelven).
Árak:

  • A karácsony üzenete c. DVD: 15 font
    • A Szolgakirály c. könyv: 35 font (négy darab CD-t is tartalmaz)
    Rendeléshez látogass el a ​www.awme.net​ weboldalra.

 

Erősödj meg az A.R.M.I.-n keresztül

Andrew Wommacknek nem mindig volt sétagalopp a szolgálat. Amikor ötven évvel ezelőtt elkezdte, szolgálótársak támogatása nélkül nézett szembe a pásztorlás kihívásaival. Úgy érzi, sok nehézségen ment keresztül és a túlélésért küzdött. Korai szolgálata harcait szem előtt tartva Andrew megalapította az Association of Related Ministries International (A.R.M.I.) nevű szervezetet, melynek célja, hogy különféle módokon támogassák a szolgálókat elhívásuk betöltésében.

Az A.R.M.I. tagjai örömmel hívják fel a figyelmet azokra az értékekre, amit a szervezettől kapnak. Ben Conway angol pásztor nagyra becsüli az A.R.M.I.-n keresztül megszerzett kapcsolatokat. „Senki sem sziget. Képtelen vagy egyedül véghezvinni azt, amit Isten rád bízott. Hasonló gondolkodású emberek társaságára van szükséged, akikkel beszélgethetsz és közösségben lehetsz. Az utazás sokkal szórakoztatóbb, ha mások is veled tartanak.”

Mark Machen pásztor (Birmingham, Alabama) óriási segítséget kapott az A.R.M.I.-tól. „Az A.R.M.I. nem azt kérdi a tagjaitól, hogy ők mit tehetnek a szervezetért; hanem azt kérdi a tagjaitól, hogy a szervezet mit tehet értük – mondja. – A szolgálóknak kapcsolatokra, bátorításra, buzdításra és vigasztalásra van szükségük…és az A.R.M.I. megadja ezt.”

Hogy a szolgálók még szorosabban kapcsolódhassanak egymáshoz, az A.R.M.I regionális segítőket nevezett ki abból a célból, hogy minden hónapban összejöveteleket tartsanak, kapcsolatokat építsenek és mentoráljanak.

A szoros kapcsolatok kiépítése mellett az A.R.M.I. exkluzív anyagokat biztosít a tagjainak – például Andrew Élő Bibliakommentárjának szoftverét (120 dollár értékben), tanításokat, a Charis továbbtanulási és továbbképző programját (4200 dollár értékben) és még sok mást.

Az A.R.M.I. tagjai számára speciális események is elérhetőek: különféle szemináriumok és az évente megrendezésre kerülő A.R.M.I. konferencia.

Lori Goebel, aki a férjével, Jamesszel együtt börtönszolgálatot vezet Coloradóban, nagyon hálás az
A.R.M.I. erőteljes anyagaiért, amelyek a tagok rendelkezésre állnak. „Az A.R.M.I. segít a szolgálat gyakorlati és üzleti részében. Számtalan olyan forrás érhető el a tagok számára, amiket nem találnak meg sehol máshol.”

Dr. Barry Burns – aki 1975-től áll a szolgálatban – igazgatói szerepet tölt be az A.R.M.I.-nál. Az alapító és elnök, Andrew Wommack hiszi, hogy az A.R.M.I. által biztosított kapcsolatok és erőforrások létfontosságúak egy szolgálat növekedésében. „Célom az, hogy az A.R.M.I. mások felé szolgáljon. Elhatároztam, hogy soha nem lesz öncélú szervezet. Ha pásztor, utazó tanító, utazó evangélista vagy, illetve egy gyülekezetben vagy egy felekezetközi keresztény szervezetben szolgálsz, meghívlak, hogy csatlakozz az A.R.M.I.-hoz még ma!”

Ha szeretnél többet megtudni az A.R.M.I.-ról, látogass el a ​www.armi-member.org weboldalra.

AWMPact: Börtönszolgálat

Gerardo Hidalgo egész életében azon gondolkodott, hogyan maradjon életben. Semmi nem változott, amikor rács mögött találta magát. Elszigetelve attól a zűrzavartól, ami egész életében kísérte, eszébe jutott valami, ami mélyen belevésődött az emlékezetébe „Emlékszem, édesanyám azt mondta, hogy Jézus
értem halt meg – meséli. – Amikor ezt elhittem, éreztem Isten Szellemét. Összezavarodtam. Semmi értelme sem volt ennek. Azok után, amiket tettem – rablások, lövöldözések és minden egyéb –, hogyan is akarhatna engem Isten.”

Gerardo 7 évet és 3 hónapot töltött a rács mögött, miután elítélték szándékos emberölésért és emberölési kísérletért. Ahogy teltek a hónapok a börtönben, miután visszaemlékezett édesanyja szavaira, Gerardo belevetette magát Isten Igéjébe. „Elkezdtem Istent keresni és meg akartam ismerni Őt. Egy testvérem az Úrban pedig megmutatta nekem Andrew Wommack kazettáit.”

Az idő múlásával Gerardo kezdte úgy látni magát, mint akit Isten szeret, és ez teljesen megváltoztatta az életét. Partnereinknek hála, Gerardo és még sokan mások szabadok lettek, hogy azt az életet éljék, amelyet Isten nekik szánt. Kaptak egy második esélyt, amiről mindig is álmodtak, de nem tartották lehetségesnek. Támogató partnereinknek köszönhetően Andrew olyan börtönszolgálatot működtethet, ami ingyenesen juttatja el a tanításait egyre több fogvatartottnak.

Más szóval a partnerek életeket változtatnak meg mindenhol, még a börtönökben is.

„Köszönöm, amit a szolgálatoddal véghez viszel”: ezt írja a legtöbb rab, akit a börtönmisszió áldásban részesített, és mi is ezt üzenjük partnereinknek.

Köszönjük. Köszönjük nektek, partnereink, hogy mindezt lehetővé teszitek. Életek változnak
meg mindenhol, hála nektek!

Ha még nem vagy partnerünk, de szeretnél csatlakozni hozzánk, hogy a lehető leghatékonyabban terjedjen az Evangélium, látogass el a ​www.awme.net/grace​ weboldalra és légy a támogató partnerünk még ma!

Gerardo 11 perces bizonysága megtekinthető a ​www.awmi.net/prison weboldalon.

Közelgő események és konferenciák

 

Október

 

AWM európai vezetői konferencia
Vendégeink: Bob Yandian, Paul Milligan és Billy Epperhart

Október 28-30; Walsall, Egyesült Királyság
Nemzetközi üzleti konferencia*

Október 31 – november 1; Walsall, Egyesült Királyság

 

November

 

Women Arise*
Előadók: Carlie Terradez, Sue Sheriff, Sharris Johnson és Dorothy Brown

November 7-9; Woodland Park, Colorado
Világpremier! Eszter, Perzsia királynője – Musical

November 9; Woodland Park, Colorado
Messiás – Colorado Springs Chorale*

November 16, Woodland Park, Colorado

 

December

 

A karácsony üzenete – Musical
December 13-15; Woodland Park, Colorado

Január

Evangéliumi Igazságok konferencia – Phoenix  

Január 2-4; Phoneix, Arizona

 

Február

 

Real Life Church
Február 5; Port St. Lucie, Florida

Evangéliumi Igazságok konferencia – Orlando
Február 6-8; Orlando, Florida

Március

Charis Men’s Advance (férfi konferencia)

Március 12-14; Woodland Park, Colorado
ARMI konferencia

Március 23-25; Woodland Park, Colorado

 

*Andrew Wommack nem vesz részt az eseményen