Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

2020. novemberi hírlevél – Sáfárság, pénzügyeink kezelése

Mindenki szeretne anyagi bőségben élni, de tudtad, hogy ehhez a hozzáállásod a kulcs? Nem a munkád, az örökséged vagy valami más. A gondolkodásmódodon múlik.

Ha pénzügyekről vagy jólétről van szó, a sáfári hozzáállás a helyes. A szótár szerint a sáfár olyan embert jelent, aki valaki más ingatlanát, pénzét vagy egyéb ügyeit kezeli. Ha magadévá teszed azt a nézetet, hogy minden, amid van és amit létrehozol, az tulajdonképpen Isten ajándéka – Isten adta az egészségedet, a lehetőségeidet és az adottságaidat –, és ezekre nem a sajátodként tekintesz, akkor van sáfári mentalitásod. Ez mindent megváltoztat!

A helyes hozzáállás felszabadítja az ellátmányodat, amit Isten Jézuson keresztül biztosított. A 2Korinthus 8,9 szerint Jézus szegénnyé lett, hogy az Ő szegénysége minket gazdaggá tegyen. Itt nem csak az érzelmi vagy szellemi gazdagságról van szó. Ezekről is, de az anyagi értelemben vett gazdagságról is.

Jézus engesztelő áldozata magában foglalja azt is, hogy jólétben élj és betöltődjenek a fizikai szükségleteid. Ha szűkölködsz, akkor egy részét kihagyod annak, amit Jézus megvásárolt neked. Nem automatikusan fogod átvenni az áldását. Hinned kell benne és a megfelelő hozzáállással fel kell szabadítanod az ellátmányodat.

Ha sáfár vagy, hittel vetsz Isten királyságába. A 2Korinthus 8,10-11-ben Pál olyan emberekhez beszél, akik kérlelték őt, hogy részt vehessenek az adakozásban. Nem volt sok pénzük, de nagylelkűek voltak és adni akartak. Pál arra biztatta őket, hogy vigyék véghez, amit a szívük diktál. Minden bizonnyal sokan vágynak arra, hogy áldás legyenek mások számára, de félnek így cselekedni.

Úgy hiszem, Isten megérti, ha sok ember nehezen tud bízni Benne az anyagiak terén, ezért ezt mondja: „Próbálj meg, tegyél próbára és nézd meg, hogy működik-e!”

„Hozzátok be a raktárba az egész tizedet, hadd legyen eleség a házamban, és így tegyetek próbára engem! – mondja a Seregek Ura. Meglátjátok, hogy megnyitom az ég csatornáit, és bőséges áldást árasztok rátok.”
Malakiás 3,10

Jó néhányan adakozó szívvel rendelkeznek – Isten királyságát teszik első helyre –, de még nem léptek ez alapján. Bátorítalak, hogy figyelj arra, amit Isten mond, és adj hittel.

A 2Korinthus 8,12-ben Pál így folytatja:

„Mert ha megvan a szándék, az aszerint kedves Istennek, amitek van, nem aszerint, amitek nincs.”

Ez a vers a szívbeli hozzáállásra utal. Először akarnod kell, aztán az ajándékod aszerint értékelődik, amilyen szándék áll mögötte. Ezt erősíti meg az 1Korinthus13,3:

„És ha szétosztom az egész vagyonomat, és testem tűzhalálra szánom, szeretet pedig nincs bennem: semmi hasznom abból.”

Az ajándékod mögött álló szívbeli hozzáállásod fontosabb, mint maga az ajándék. Sokan úgy vélik, hogy ez pont olyan egyszerű, mint egy gépbe érméket dobálni: meghúzod a kart, Isten meg csak kiárad. Azt gondolják: Istenem, én adtam neked. Most Te következel. Nem, ez a szívedtől függ. Ha rossz hozzáállással adsz – még ha szét is osztod a vagyonodat a szegényeknek –, de nem a szeretet motivál, abból semmi hasznod.

Egy utolsó fontos pont a 2Korinthus 9,6 alapján:

„Tudjuk pedig, hogy aki szűken vet, szűken is arat, és aki bőven vet, bőven is arat.”

Meglepő számomra, hogy hányan várják Istentől, hogy ellássa őket nagy dolgokkal, miközben ők maguk alig adnak valamit. Ez olyan, mintha egy farmer több száz holdnyi földet akarna learatni, miközben 2-3 magot vetett. Teljesen eszelős dolog azt képzelni, hogy több száz holdnyit aratsz, holott csupán néhány magot vetettél. Nem így működik. Mégis vannak, akik nagy dolgokat várnak Istentől, ám ők csak keveset hajlandóak adni.

Nem arról van szó, hogy egy bizonyos összeget kellene adni. Az adományodnak arányosnak kell lennie azzal, amid van. Például ha van tíz dollárod és ötöt adsz, akkor 50%-ot adakoztál. Ez Isten szemszögéből nagyszerű és sok gyümölcsöt fog teremni. Bőkezűen kell adakoznod, ha bőségesen akarsz kapni. A dolgok így működnek.

Néhányan azt gondolják, hogy ez Isten manipulálása, de nem az. Ez egyszerűen azoknak a természetes törvényeknek a követése, amiket Isten alkotott. Ha szűken vetsz, szűken is aratsz. Ha bőven vetsz, bőven is aratsz. Isten szereti a jókedvű adakozót. Úgy kellene adnod, ahogy a szíved diktálja.

Az anyagi bővelkedéshez megfelelő hozzáállás szükséges. Ez azt jelenti, hogy sáfárként tekintesz magadra – a sáfára vagy annak, amit Isten adott neked, ezért bőkezűen adakozol, szeretettel és hittel.

Azt szeretném, ha anyagi jólétben élnél. Ezért hangsúlyoztam a szívbeli hozzáállás fontosságát. A sáfárságról szóló teljes tanításomban sokkal több részletre kitérek hasznos példákkal együtt, ezért bátorítalak, hogy szerezd be. Ebben a hónapban egy nagyszerű könyvet kínálunk, melynek címe: Sáfárság – pénzügyeink kezelése.

A megrendeléshez látogass el a https://awme.hu/termekkategoria/konyvek-2/page/2/ oldalra.

Szeretettel:
Andrew és Jamie

Istenben bízunk – Musical DVD – Harc a szabadságért (angolul tudóknak)

Amerika szabadsága sokba került; ezt soha nem szabad elfelejtenünk. Bátor férfiak és nők ezrei harcoltak azért, hogy a jövőbeni generációk – a miénk is – élvezhessék a szabadságot. Az Istenben bízunk c. musical a mi szabadságért való küzdelmünket mutatja be egy modern amerikai család és a gyülekezetük történetén keresztül. Ha a gyülekezet egyik tagja, aki katonaként szolgál, az ellenség fogságába kerül, megmarad-e az ő és a családja hite? Mindeközben fontos jeleneteket láthatunk Amerika történelméből. Áldás lesz a számodra, ha felfedezed Amerika hitbeli örökségét!

Nézd meg ezt a műsort DVD-n! Mindössze 20 dollár az ára. Az Istenben bízunk c. csomagajánlat lehetőséget biztosít, hogy több példányt vegyél (3 db-ot 40 dollárért, 5 db-ot 50 dollárért) és megoszd a barátokkal és a családdal is. A mű dráma, zene és történelmi jelenetek kombinációja, jó szórakozás az egész családnak!

A megrendeléshez látogass el a https://www.awmi.net/trust/ oldalra!

AWMPact: A partnerség ereje

Nem csak Andrew-ban él az az erő, amely feltámasztotta Jézust a halálból. Minden újjászületett keresztényben Isten élete lakozik! Ebben a hónapban egy olyan család történetét ismerheted meg, amely a partnerségednek köszönhetően tapasztalhatta meg Isten erejét.

2019-ben Mara De Los Reyes és férje, Isaac elvitte a családját a phoenixi Evangéliumi Igazságok konferenciára. Mara és Isaac fiainak – Xzaviernek és Romannak – testi gyógyulásra volt szükségük. Xzaviernél érzékelési rendellenességet diagnosztizáltak, ami érzékennyé tette őt a fényekre és a hangokra, sőt ez kihatott az ízlelésére és a szaglására is. Roman asztmától szenvedett és szemüveget viselt.

A terembe belépve, Mara előrevitte Xzaviert a színpad elé, hogy imádkozzanak érte. Xzavier pánikba esett a hangok miatt, amelyeket a háttérben lejátszott videóból hallott.

„Azt kérdeztem magamtól: a gyógyulása útjába akarok állni és megvárni Andrew-t?” –meséli Mara.

Mara azt szerette volna, hogy Andrew imádkozzon, de ő elfoglalt volt. Egy másik anyukával imádkozott, aki történetesen a phoenixi Charis Bibliaiskola hallgatója volt. A szolgáló finoman ráhelyezte a kezét Xzavier hátára és megparancsolta a gyengeség szellemének, hogy távozzon. Az ima után Xzavier lenyugodott. Másnap a zene hangereje és a tömeg tapsolása már nem zavarta. Teljes erejéből énekelt és dicsőítette az Urat!

Hazafelé Roman azt mondta édesanyjának, hogy adományozza el a szemüvegét a Goodwill non-profit szervezetnek. Mara aggódott, de nem akart rossz hatással lenni fia hitére. Roman levette a szemüvegét, és azóta sem vette fel!

Ráadásul Roman elhatározta, hogy kigyógyul az asztmából. Egyik nap, amikor rohama volt, úgy döntött, nem használja az inhalátorát. Mara megkérdezte tőle, hogy biztosan ezt akarja-e, ő pedig igennel válaszolt. Miközben elmesélte, hogyan gyógyult meg, Roman azt mondta, hogy ellene állt az ördögnek, és az elfutott tőle!

Köszönjük nektek, partnerek! A De Los Reyes család megértette, hogy ha a phoenixi Evangéliumi Igazságok konferencia nem lett volna, akkor sohasem imádkozhattak volna értük. A konferencia után az Andrew Wommack Ministries partnerei lettek. Mara és Isaac hiszi, hogy a fiaik csodálatos gyógyulása a partnerség túláradó áldásának köszönhető.

Tanítvánnyá válás a színházon keresztül

A Karácsony szíve egy látványos musical telis-tele tehetségekkel. A darab visszatükrözi a színfalak mögötti felkészülést, azt a több száz órát, amit a Charis Bibliaiskola hallgatói a szerepek, a dalok és a színpadi technikák tanulásával töltenek.

A résztvevők azonban a szerepükön kívül jóval többet tanulnak. Robert és Elizabeth Muren irányítása alatt – akik a Charis Bibliaiskola művészeti iskolájának vezetői – nemcsak az előadói készségeiket fejlesztik, hanem több önbizalmat nyernek és mélyebben megismerik az Evangéliumot. A bibliai események színpadra vitele új értelmet nyer a résztvevők számára, miközben együtt dolgoznak, hogy életre keljenek a történetek. Ez a tanítvánnyá válás teljesen új szintje.

Robert elmagyarázza, hogyan valósul meg a tanulás a színpadon: „A produkciós munkák egyik legnagyszerűbb gyümölcse a színpad mögött látható. Az, hogy csapatként együtt vannak és részt vesznek az Evangélium üzenetének megosztásában, összeköti az embereket, lehetővé teszi a tanulást, a barátságok építését és a legjobb formájában mutatja be a gyülekezetet. A generációk közötti különbségek megszűnnek, új barátságok köttetnek és együtt sokkal több mindent képesek vagyunk véghezvinni, mint egyénenként.”

A színházi tapasztalataikból kiindulva a hallgatók készek betölteni Isten által elrendelt céljukat.

Maddie Leake, aki 2019-ben végzett a Charis művészeti iskolájában és már 12 előadáson túl van, azt mondja, hogy az itt szerzett tapasztalatai segítettek legyőzni a félelmeit és felkészítették a szolgálatára. „A művészeti iskolában töltött év alatt gyorsan megöltem a testi vágyaimat. Megtanultam, hogyan éljek az emberektől vagy bármitől való félelem nélkül. Ha nem félsz, mindent megtehetsz” – mondja Maddie.

Új önbizalma segített szolgálni Maddie-nek nyolc európai országban – Németországban, Bulgáriában, Görögországban, Olaszországban, Magyarországon, Lengyelországban és az Egyesült Királyságban – a European Inititative nevű szolgálaton keresztül.

Maddie az egyike azoknak a diákoknak, akik részt vesznek a Charis színházi produkcióiban. 2014 óta a Muren család több mint 30 előadást szervezett a Charisnál, és Robert becslése szerint ezekben eddig 500 hallgató vett részt.

Nemcsak a hallgatók tanulnak a színházi részvételükből, hanem a közönség is új és erőteljes módon láthatja az Evangéliumot. Tízezrek látták az élő előadásokat és még ennél is többen a DVD-ket.

Robert szerint minden előadás nyomot hagy az emberekben: „A visszajelzések mindig fenomenálisak. Ahogy a történetek és az Ige életre kel a színpadon, úgy tűnik, hogy a darab valódi megértésre talál a közönségnél. Minden előadás könnyeket, ünneplést és csodálatos visszajelzéseket hagy maga után. Az emberek befogadják az Evangéliumot és hitre jutnak. Hallottuk, hogy amikor a történetben Jézus meggyógyította a betegeket, több ember is meggyógyult, miközben a közönség soraiban ülve részese volt a történetnek. Ez nagyon is valóságos.”

Nem hagyd ki a Karácsony szíve c. előadást, amely a Woodland Park-i Charis Biblaiskolában lesz 2020. december 11-13 között. A három előadás előtt, közben és után karácsonyi vásárt tartunk a hallban, így alkalmad nyílik egyedi, kézműves ajándékokat vásárolnod.

További információkért és jegyvásárlásért látogass el a https://www.heartofchristmas.org/ weboldalra (angol nyelven).