Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

2021. februári hírlevél – Isten legjobbja a tiéd

Isten azt akarja, hogy a lehető legjobb életet éljük, de az emberek többsége soha még csak a közelébe sem jut ennek.

Mi Isten legjobbja? Isten legjobbja a teljes egészség – nem a másokhoz viszonyított, hanem a tökéletes egészség. Isten legjobbja az, ha teljesen adósságmentes vagy. Azt akarja, hogy bőségben élj és a bőségedből „jusson minden jó cselekedetre”. (2Korinthus 9,8) Isten legjobbja az, hogy beteljesedjen az életcélod, amelyet elrendelt számodra.

Szomorú, de az emberek jó része megelégszik sokkal kevesebbel. Nem követik Isten vezetését, és nem veszik át Isten legjobbját a gyermekeikkel, a hivatásukkal vagy a jövőjükkel kapcsolatban.

Egyesek talán azt gondolják, hogy nem méltók Isten legjobbjára. Én azonban hiszem, hogy Isten soha nem készített semmit, ami értéktelen. Soha nem készített csődtömeget, és soha nem hibázott.

A Jeremiás 29,11-ben Isten azt mondja:

„Mert én tudom az én gondolataimat, amelyeket én felőletek gondolok, azt mondja az Úr; békességnek és nem háborúságnak gondolata, hogy kívánatos véget adjak nektek.”

Az NIV fordítás szerint Istennek „reménység és jövő” van a gondolataiban. Ő szeret téged, és nagyszerű terve van az életedre, de a legtöbben Isten normái alatt élnek.

Azt hiszem, kijelenthetem: valójában egyetlen élő ember sincs, aki maximálisan kihasználja mindazt, amit Isten tartogat a számára. Tudom, hogy ez igaz az én életemre is. Láttam, hogy Isten nagy dolgokat cselekszik. Áldott vagyok, és hálával tartozom azért, amit Isten tett az életemben és rajtam keresztül, hogy megérintsen másokat.

Ám garantálom, hogy ez még nem minden. Isten több dolgot mutatott nekem, amit rajtam keresztül akar megvalósítani. Még nem értem célba, de hála Istennek, elindultam. Éppen úton vagyok oda, ahová Isten akarja, hogy menjek, de még nem használtam ki mindent, amit Isten nekem szánt. Akár felismered, akár nem, Isten többet készített számodra, mint amit tapasztalsz.

Ismered és szereted az Urat, de talán mégsem vagy elégedett. Ennek számos oka lehet, de néha arról van szó, hogy Isten tesz elégedetlenné. Ez lehet, hogy megdöbbent, és azt gondolod: Miről beszélsz? Nem Isten az, aki elbátortalanít és elcsüggeszt. Igen, de van olyan elégedettség, amely csak akkor tölt be, ha Isten tökéletes akaratában vagy.

Ezt személyesen is megtapasztaltam. Amikor elkezdtem a szolgálatot, egy kis gyülekezetet pásztoroltam a texasi Seagoville-ben. Két évig voltam ott, és egyáltalán nem értünk el nagy sikert. Ez csak a túlélésért folytatott küzdelem volt, de elköteleztem magam mellette. Szerettem azt a helyet, és imádkoztam azokért az emberekért. De emlékszem, hogy egy nap –miközben imádkoztam a gyülekezetben – kinéztem az ablakon, és teljesen eltűnt az együttérzésem, az örömöm, a békességem. Kinéztem az ablakon, és arra gondoltam: Mit keresek én itt? Nem szeretem ezt a helyet. El akarok menni innen.

A szívem olyan gyorsan megváltozott, hogy megdöbbentem, és két-három órát töltöttem imával: „Istenem, mi történt? Te végezted el bennem vagy valami baj van velem?” Minél többet imádkoztam érte, annál inkább meggyőzött az Úr, hogy Ő vette el a szívemből azt a vágyat, hogy Seagoville-ben maradjak.

Ideje volt távoznom, és Isten még egy dátumot is adott: 1975. november 1-jét. Addig imádkoztam érte, amíg nem voltam biztos benne, hogy Tőle hallottam. Hazamentem, hogy elmondjam Jamie-nek, miről beszélt velem Isten, és amikor hazaértem, az udvaron ki volt téve az „Eladó” feliratú tábla. Béreltük ezt a házat, ezért megkérdeztem Jamie-t, hogy mi történt. Azt felelte, hogy eljött a tulajdonos, mert el akarja adni a házat, nekünk pedig november 1-ig ki kell költöznünk. Ez tökéletes megerősítés volt.

Tehát Isten többek között úgy vezet minket, hogy szent elégedetlenséget helyez belénk. Nem a világi szomorúságról beszélek, és nem arról a bánatról, amit akkor érzünk, amikor hibázunk. Néha az Úr tesz elégedetlenné, mert sokkal többet tartogat. Nem akarja, hogy megelégedj azzal, ahol vagy.

Van más oka is, amiért az emberek elégedetlenek – néha éppen az, hogy nem keresik az Urat és nem fókuszálják rá a gondolataikat. Az Ésaiás 26,3 azt mondja: „Akinek az elméje rád támaszkodik, megőrzöd azt teljes békében, mert benned bízik.” (KJV)

Én azonban most arról beszélek, hogy szereted Istent, keresed az Urat, és mégis van egy szent elégedetlenség az életedben. Ez azért van, mert Isten többet szánt neked.

Olvastam, hogy az anyamadarak néha kilökik a fiókáikat a fészekből, hogy repülni kezdjenek és boldoguljanak egyedül is. Kirázzák a tollakat és mindazt, ami a fészket kipárnázza és kényelmessé teszi, így az ágak megszúrják a madarakat és repülésre ösztönzik őket.

Bizonyos értelemben Isten is ezt teszi veled. Szent elégedetlenséget helyezett beléd. Amik régebben jó érzéssel töltöttek el, most már nem elégítenek ki. Isten felrázott, és tudod, hogy van még más is, amit neked tartogat.

Bárcsak lenne több helyem erről beszélni. Az Isten legjobbja a tiéd c. teljes tanításomban számos bibliai és gyakorlati példát mondok, és részletesen elmagyarázom, mit jelent Isten áldásában élni.

Szeretettel,

Andrew és Jamie

Az Isten legjobbja a tiéd c. könyvünk megrendelhető: https://awme.hu/uzlet/konyvek-2/isten-legjobbja-a-tied/