Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

Evangéliumi igazságok – Andrew Wommack Ministries – 2021. szeptemberi hírlevél

A sorsod: Isten tökéletes terve az életedre

Fedezd fel, kövesd és töltsd be Isten akaratát az életedben!

Mi Isten akarata az életedre? A legtöbb keresztény nem tudna erre válaszolni. Ez olyasmi, amit egész életükben keresnek. Én is ugyanebben a helyzetben voltam, így tudom, hogy itt megrekedhetsz. Mi lenne, ha azt mondanám, hogy van egy módja annak, hogy megítéld, mi az Úr akarata?

Lehet, hogy azt mondták neked: „Ó, nem lehet biztosan tudni Isten akaratát. Csak imádkozzl és reménykedj, hogy eltalálod.” Ez nem így van. Istennek tökéletes terve van az életedre, és azt akarja, hogy megismerd! Abban a gyülekezetben, ahol felnőttem, a vezetők azt mondták, hogy Isten akaratát ahhoz hasonlóan ismered meg, ahogyan megismered a megfelelő embert, akivel összeházasodsz. Egyszerűen csak hallani fogod a harangok csengését, vagy valami ilyesmi. Azt mondták, hogy Isten szuverén, és automatikusan elvégzi a dolgokat. Nekem ez nem működött, ezért tovább kerestem.

Aztán 1967-ben elmentem a gyülekezetemmel az új-mexikói Cloudcroftba. Az összejövetelen hallottam egy férfit, aki a Róma 12,1-2-t idézte:

„Kérlek azért titeket, testvéreim, az Isten irgalmasságára, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda magatokat élő, szent, Istennek tetsző áldozatul, és ne igazodjatok e világhoz, hanem változzatok meg értelmetek megújulásával, hogy megítélhessétek, mi az Isten akarata, mi az, ami jó, ami neki tetsző és tökéletes.”

Aztán azt mondta, hogy a megítélni szó azt jelenti, hogy a fizikai érzékek számára nyilvánvalóvá, bizonyossá tenni, hogy mi Isten jó, neki tetsző és tökéletes akarata. Ez volt az, amit kerestem! Olyan volt, mintha Isten neonfénnyel emelte volna ki ezt az igét. A legtöbben nem tudják, de annak a kinyilatkoztatásnak, amit ezen az összejövetelem kaptam, része volt abban, hogy néhány hónappal később, 1968. március 23-án egy olyan találkozásom volt az Úrral, ami megváltoztatta az életemet. Isten teljesen megújított – és ez úgy történt, hogy élő áldozattá lettem és megújult az elmém.

Az élő áldozattal az a baj, hogy folyton le akar mászni az oltárról! Sok ember, amikor bajba kerül, keresni kezdi az Urat, felvonja a fehér zászlót, és azt teszi, amit Ő akar. Aztán amikor engedelmeskednek és Isten megsegíti őket, visszatérnek azokhoz a dolgokhoz, amelyek miatt abba a helyzetbe kerültek. Élő áldozatnak lenni azt jelenti, hogy ezt újra és újra meg kell tenni. Ez nem egy egyszeri alkalom.

A Biblia azt mondja: „Van út, amely egyenesnek látszik az ember előtt, de végül a halálba vezet.” (Péld 14,12) Nem arra teremtettél, hogy te irányítsd a saját életedet. (Jer 10,23)

Ám ha elkötelezed magad az Úrnak, és azt mondod: „Istenem, nem vagyok elég okos ahhoz, hogy a saját életemet irányítsam”, akkor azzá az élő áldozattá válsz, amiről a Róma 12 beszél. „Bízzál az Úrban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj!” (Péld 3,5) Ez a helyes döntés.

A Róma 12,1 azt mondja, hogy ez a te okos istentiszteleted, vagyis a te rendes keresztényi kötelességed. Ez azt jelenti, hogy nem csak a teljes idejű szolgálóknak szól. Isten az életét adta érted. Ő szeret téged! A legkevesebb, amit tehetsz, hogy mindent, amid van, neki adsz, és érte élsz.

Sok ember jött már oda hozzám ezzel a kéréssel: „Kiűznéd belőlem az énemet?” Nem, nem tudom kiűzni belőled. Egészen addig, amíg az Úrral nem leszel, az oltárra kell helyezned az egódat.

Tudtad, hogy az nem elég, ha élő áldozattá válsz? A Biblia azt is írja, hogy ne igazodj ehhez a világhoz. Az igazodni szó ténylegesen azt jelenti, hogy formába önteni. Ebben az életben nehézségeid lesznek. Jézus ezt ígérte. (János 16,33) Nem úgy fogsz távozni ebből a világból, ahogyan jöttél. Az élet olyan, mint a tűz, és meg fog olvasztani. A jó hír az, hogy te választhatod meg, melyik öntőformába kerülj. A Róma 12,2 azt mondja, hogy ne e világ formájába öntsd magad.

Milyen célból? Hogy megváltozz az értelmed megújulásával. Élő áldozattá kell lenned, és meg kell újítanod az elmédet! Mindkettőre szükség van. Isten Igéje azt mondja, hogy ha ezt teszed, akkor megítéled – a fizikai érzékszerveid számára nyilvánvalóvá, bizonyossá teszed –, hogy mi Isten jó, neki tetsző és tökéletes akarata.

Ezek az igék átformálták az életemet és segítettek megismerni Isten tökéletes tervét az életemre. Most csak a legfontosabbakat emeltem ki. Szeptember 16-18. között lesz egy új rendezvényünk Destiny Conference néven, amely az Isten akaratának felfedezése és betöltése c. könyvemben található elveken alapul. Részt vehetsz a konferencián személyesen, vagy ingyenesen követheted a GospelTruth.TV-n.

 

Szeretünk téged!

Andrew és Jamie

Az Isten akaratának felfedezése és betöltése c. könyv megrendelhető a https://awme.hu/termekkategoria/konyvek-2/ weboldalon.