Evangéliumi igazságok – Andrew Wommack Ministries – 2022. februári hírlevél

Ne korlátozd Istent! – 20 évvel később

Húsz évvel ezelőtt, 2002. január 31-én Isten olyasmit mondott nekem, ami megváltoztatta az életemet. Ez volt életem második legfontosabb találkozása az Úrral. Azt mondta nekem, hogy korlátozom Őt a kicsinyes gondolkodásommal. Isten a Zsoltárok 78,40-41 alapján szólt hozzám.

„Hányszor ingerelték Őt a pusztában, és hányszor szomorították Őt a kietlenben! Igen, visszafordultak és kísértették Istent, korlátozták Izrael Szentjét.” (KJV ford.)

Ezek a versek Izrael fiaira utalnak, akik kijöttek Egyiptomból, és folyamatosan zúgolódtak, panaszkodtak, lázadtak Isten ellen. Hozzáállásukkal korlátozták Istent és a csodákat, amelyeket nekik készített. Isten soha nem akarta, hogy negyven évig a pusztában vándoroljanak.

Miután Isten szólt hozzám, meghoztam a döntést, hogy leveszem róla a korlátokat, és nagy dolgokban fogok hinni. Az egyik első dolgom az volt, hogy megbeszélést tartottam a munkatársaimmal, és tudattam velük a szívem megváltozását. Azt mondtam nekik: „Nem tudom, mennyi időbe fog telni, amíg ez a belső kép megváltozik, de korlátoztam Istent, és most leveszem a korlátokat. Nagy dolgokban fogok hinni Istennek, és látni fogjuk, hogy változás történik.” Írtam egy levelet a partnereimnek, hogy értesítsem őket.

Azóta a szolgálatomban hihetetlen változások történtek. A mai és a húsz évvel ezelőtti szolgálatom között elképesztő a különbség. Nem azért osztom meg mindazt a csodálatos dolgot, amit Isten tett a szolgálatomban, hogy dicsérjem vagy vállon veregessem magamat, hanem azért, hogy dicsérjem Istent, megmutassam, hogy amiről beszélek, az működik, és nem pusztán elmélet, és bátorítsalak.

Kiemelem a főbb változásokat, amelyeket láttunk. 2002-ben 23 alkalmazottunk volt. Ma világszerte 987 alkalmazottunk van. 43-szor több munkatársra van szükség ahhoz, hogy szolgáljunk az emberek felé és betöltsük a szükségeiket, mint húsz évvel ezelőtt. A televíziós műsorom az Egyesült Államok lakosságának mindössze három százalékát fedte le, ma pedig több mint 3,2 milliárd embert érünk el világszerte 13 különböző nyelven. Havi ötvenezer dolláros költségvetésünk volt a televíziózásra, ma ugyanez havi 1,25 millió dollár. 2002-ben évente 24 ezer telefonhívást kaptunk. 2021-ben 675 ezer hívásra válaszoltunk. Az épületünk 1400 négyzetméteres volt alig egy hektár földterületen, most pedig hatvanezer négyzetméteres épületünk és kétszáz hektár földterületünk van. Hiszem, hogy Isten úgy helyezett minket, hogy a Charis Bibliaiskolát még jobban ki tudjuk bővíteni belátható időn belül.

Ismétlem, mindezt Isten iránti hálából említem, és azért, hogy megmutassam, mi a különbség, ha nem korlátozzuk Istent. Több mint ötven éve tudom, hogy Isten célja az életemben az, hogy az evangéliummal elérjem az embereket mindenütt a világon. Húsz évvel ezelőtt abba az irányba haladtam, hogy világméretű szolgálatom legyen, de csak araszoltam. Azzal a sebességgel valószínűleg nem történt volna meg egész életemben.

Miután azonban Isten szólt hozzám, és úgy döntöttem, hogy leveszem róla a korlátokat, a dolgok kezdtek megváltozni. Az egyik legfontosabb dolog, amit ki akarok emelni, az a változás, ami bennem történt. A hozzáállásom teljesen megváltozott. A kisszerű gondolkodásom akadályozta Istent és gátolta Isten terveit az életemmel kapcsolatban. Amikor a hozzáállásom megváltozott, olyan volt, mintha ez a gát átszakadt volna, és engedte, hogy Isten áldásai rám áradjanak. Az elmúlt húsz év alatt bekövetkezett áttörések egyszerűen csodálatosak voltak.

Szomorú, hogy Krisztus Testének túlnyomó többsége korlátozza Istent. Sokaknak az a tévhite, hogy a szolgálóknak olyan különleges kapcsolatuk van Istennel, amilyen az átlagembernek egyszerűen nem lehet. Az ilyen gondolkodásmódú emberek üdvözültek, de megrekedtek. Azt várják, hogy majd a mennybe jutva fogják látni a változást. Én ezzel egyáltalán nem értek egyet. Hiszem, hogy amit Isten az én életemben tett, azt másokért is megteszi. A Róma 2,11 szerint Isten nem személyválogató. Nem mondom, hogy pontosan azt fogja tenni veled, amit velem tett, de ha leveszed róla a korlátokat, és nagy dolgokról kezdesz álmodni, akkor bármi is legyen a pályád – bármi is legyen az, amire Isten elhívott –, az nagy lesz.

Nem hiszem, hogy Isten valaha is szemetet teremtett volna. Soha nem teremtett csődtömeget. Soha nem azért teremtett valakit, hogy csak a helyet foglalja és semmit ne csináljon. Isten mindnyájunkat különleges tervvel teremtett. A Zsoltárok 139,14 erre emlékeztet minket:

„Magasztallak Téged, mert félelmetes és csodálatos, ahogy teremtettél. Csodálatosak a Te műveid, és jól tudja ezt a lelkem.” (KJV ford.)

Isten nem azt tervezte, hogy bárki is kudarcot és szívfájdalmat éljen át. Ezek abból fakadnak, hogy egy bukott világban élünk, és van egy ellenségünk, aki harcol ellenünk. Istennek azonban jó terve van veled. Nem azt tervezte, hogy ne tudj változtatni. A befolyási területeden csodálatos dolgokat kellene megtapasztalnod. Mindenképpen fel kell fedezned, hogy mi Isten célja az életeddel, és aztán odaadással követned kell azt.

Épp csak érintettem ezt a témát, de a teljes tanítást meg kell ismerned. Talán fel sem fogod, milyen módon korlátozod Istent. Garantálom, hogy óriási változást fog hozni az életedben, ha meglátod, hogyan veheted le róla a korlátokat.

A Ne korlátozd Istent! című könyv magyarul megrendelhető a https://awme.hu weboldalon a Vásárlás menüpont alatt, illetve a +36 96 604 112 telefonszámon.

 

Szeretünk téged!

Andrew és Jamie

Vélemény, hozzászólás?