Evangéliumi igazságok – Andrew Wommack Ministries – 2023. februári hírlevél

Leckék Józseftől

 

Isten többek között úgy alakította az életemet, hogy megmutatta azt, hogy nem kell mindent egyedül megtapasztalnom. Bölcsességet és megértést nyerhettem mások hibáiból. A Biblia nem egy fényesre csiszolt változatát mutatja be az általa leírt embereknek, ami az egyik legjobb dolog benne. A jót és a rosszat egyaránt bemutatja, hogy mások tapasztalataiból betekintést nyerhessünk.

 

Tanulj a bibliai példákon keresztül

A Szentíráson keresztül tanultam mások megpróbáltatásaiból és győzelmeiből, például amikor Mózes megölt egy embert, mert azt hitte, hogy Isten akaratát teljesíti, vagy amikor dühös lett, és rácsapott a sziklára, és emiatt nem engedték be az Ígéret Földjére. Illés tüzet hívott le az égből és más nagyszerű dolgokat egyaránt, de később annyira elragadta a büszkeség, hogy elfutott Jezábel elől, megkérte Istent, hogy ölje meg, és elvesztette a szolgálatát Elizeus javára. Dávid király Istennek nagyon kedves ember volt, és a Szentírás sok pozitív dolgot mutat be róla. De megmutatja a kudarcait is, például amikor házasságtörést, majd gyilkosságot követett el, hogy megpróbálja leplezni azt.

Azért nem lázadtam fel soha, mert gyermekkorom óta tanulmányoztam Isten Igéjét, és az mindig figyelmeztetett engem. Az Ószövetségben minden a mi hasznunkra íródott, hogy megtanuljuk, mit tegyünk és mit ne tegyünk.

 

Mindez példává lett a számunkra, hogy ne kívánjunk gonosz dolgokat, amint ők kívántak. Bálványimádók se legyetek, mint közülük némelyek, amint meg van írva: „Leült a nép enni, inni, és felkelt játszani.” De ne is paráználkodjunk, mint ahogy közülük némelyek paráználkodtak, és elestek egyetlen napon huszonháromezren. Krisztust se kísértsük, ahogyan közülük némelyek kísértették, és elpusztultak a kígyóktól. 1De ne is zúgolódjatok, mint ahogyan közülük némelyek zúgolódtak, és elveszítette őket a pusztító angyal. Mindez pedig példaképpen történt velük, figyelmeztetésül íratott meg nekünk, akik az utolsó időkben élünk. 1 Korinthus 10:6-11.

 

Mielőtt igazán belemennék József életébe, fontos megérteni a múltját. József Jákób tizenkét fia közül a tizenegyedik volt, és Ráhel első utóda (1Mózes 30:22-24). Ő volt apja kedvenc gyermeke is, és ezért gyűlölték idősebb testvérei.

 

Az álmok fontossága 

Amikor József tizenhét éves volt, két hasonló, de egymástól független álmot látott (1Móz 37:5-9). Az a tény, hogy Isten két álmot adott Józsefnek, igazán fontos. Amikor Isten két hasonló jellegű álmot ad valakinek, az azt jelenti, hogy a dolog megalapozott, és nem lehet megváltoztatni (1Mózes 41:32). Egyértelműen meg fog történni.

Tudod, Isten az egész Bibliában beszélt az emberekhez, beleértve a József történetében szereplő fáraót, Dánielt, a prófétát, és Józsefet, Mária jegyesét, mielőtt Jézus megszületett volna. Fontos tudni, hogy Isten még mindig beszél az emberekhez álmokon keresztül, és amikor ezt teszi, az mindig nagy jelentőséggel bír. Nem azt mondom, hogy minden álom Istentől származik. De Isten igenis beszél álmokon keresztül.

Az egyik lecke, amit Józseftől tanulhatunk, hogy mielőtt Isten elküld egy útra, kinyilatkoztatást kapsz majd róla, és felkészít az akadályokra, amelyekkel az út során szembe kell néznünk.

József álmai nagyon-nagyon fontosak voltak, és segítettek formálni az életét. Természetesen Isten soha nem tár fel minden részletet. Ha ezt tenné, a legtöbb ember a másik irányba menekülne. Tudtad, hogy Istennek terve volt az életeddel, amikor még édesanyád méhében voltál? Istennek mindannyiunk számára van terve. És ahhoz, hogy beteljesítsük ezt a tervet, meg kell értenünk, hogy mit tartogat számunkra Isten.

Ugyanezt tette Isten Józseffel is. Adott neki egy látomást arról, hogy mi lesz a jövője, és ez a látomás lett az életének vezérlő ereje. Nem tudta az összes részletet, vagy azt, hogy hogyan fog oda eljutni, de Isten a szívébe helyezte az álmot. És hiszem, hogy Isten ezt akarja tenni mindenkivel.

 

Isten jövőképe számodra jobb, mint gondolnád 

Azok az emberek fogják megváltoztatni a világ sorsát, akiket egy elképzelés vezérel. Isten látomása számodra nem az, hogy csak túlélj, elfoglalj egy helyet, majd meghalj és eltűnj. Nem! Az Ő terve csodálatosabb, mint bármi, amit valaha is el tudnál képzelni.

Ha nem úgy kelsz fel reggelente, hogy bizonyos mértékű izgatottság van benned az Úrral és azzal kapcsolatban, hogy merre tart az életed, akkor garantálom neked, hogy lemaradsz arról, amiről az élet valójában szól.

Nem tudom eléggé hangsúlyozni annak fontosságát, hogy legyen egy álmunk az Úrtól. Akár alvás közben, akár nyitott szemmel – nyisd meg a szívedet Isten látomása előtt, majd kezdj el mozogni abba az irányba. Ez sok problémát segít elkerülni az út során.

Csak egy aprócska betekintést tudtam adni abból, amit Józseftől tanulhattok, de ennél sokkal több van. Arra bátorítalak, hogy nézd meg a teljes tanításomat magyar nyelven a következő linkre kattintva: Andrew Wommack – Leckék Józseftől

Szeretünk Téged,

Andrew és Jamie

Vélemény, hozzászólás?