Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

Evangéliumi igazságok – Andrew Wommack Ministries – 2023. júliusi hírlevél

NÉGY MÓDJA ANNAK, AHOGYAN ISTEN SZÓLHAT HOZZÁNK

 

Tudtad, hogy Isten folyamatosan beszél hozzád? Ha erről nem vagy meggyőződve, akkor jó eséllyel nem vagy ráhangolódva sem az Ő hangjára. És ha jelenleg kihívásokkal nézel szembe az életedben, akkor ez lehet az egyik akadálya. Ha azonban meghallanád, amit Isten mond neked, az nemcsak abban segítene, hogy leküzdd a problémáidat, hanem azt is lehetővé tenné, hogy teljesen elkerüld őket!

Őszintén szólva nem tudom elképzelni, hogyan tud bárki is boldogulni az életben Isten hangjának meghallása nélkül. Ez egy abszolút nélkülözhetetlen dolog. És mégis, a keresztények többsége megelégszik azzal, hogy úgy éli az életét, hogy még csak észre sem veszi, hogy Isten szól hozzájuk, nem is beszélve arról, hogy megtanulják, hogyan hallják meg Isten hangját. Ha ez rád is vonatkozik, akkor van néhány jó hírem, ami igazán segíthet számodra. Szeretettel mondom ezt, de ha az életed úgy tűnik teljesen kicsúszott a kezedből,- legyen szó egészségedről, pénzügyeidről, érzelmeidről vagy házasságodról -, garantálom, hogy ez azért van, mert úgy hozol döntéseket, hogy nem keresed Isten vezetését.

De nem kell ebben az állapotban maradnod. Csak egy szó és kérheted Istent, hogy változtassa meg az egész helyzetedet. De előbb meg kell értened néhány alapelvet. Ezek növelni fogják az Istennel való kapcsolatodba vetett bizalmadat, ami egy teljesen új élethez vezet!

Ezért szeretnék megosztani veletek négy módját annak, ahogyan Isten szólhat hozzánk. Ezek nemcsak az én életemet alakították át, hanem számtalan más emberre is hatással voltak amint megosztottam velük ezeket az igazságokat.

1. ISTEN SZÓLHAT HOZZÁNK A LELKIISMERETÜNKÖN KERESZTÜL

Tudtad, hogy az egyik elsődleges módja annak, hogy meghalld Istent és az Ő vezetését, a lelkiismereteden keresztül történik? Isten a szívedbe helyezett egy ösztönös tudást arról, hogy mi a jó és mi a rossz. A lelkiismeretednek hatalma van arra, hogy vádoljon vagy felmentsen, és automatikusan működik. Azonban nem tud téged irányítani.

Az 1 János 3:18-21 tulajdonképpen kimondja, hogy Istenben békére találhatunk. Ez azt jelenti, hogy elérheted azt a pontot, amikor a lelkiismereted igazából nyugalmat és biztonságot ad neked:

…hogy bár a szívünk elítél, Isten mégis nagyobb a mi szívünknél, és mindent tud. Szeretteim, ha pedig a szívünk nem ítél el, bizalommal szólhatunk Isten előtt; 1 János 3:20-21

Ha megtanulod hogyan találd meg a békét a szívedben, a lelkiismereted a bizalom forrásává válik. Pál apostol két alkalommal is említette, hogy következetesen törekedett a tiszta lelkiismeret megőrzésére (ApCsel 23:1 és 24:16). Ez nem azt jelenti, hogy bűntelen volt, vagy hogy figyelmen kívül hagyta volna a lelkiismeretét. Csupán azt jelenti, hogy gyakorolta, hogy a lelkiismeretét megőrizze sértődésektől mentesen. Nagyon figyelt rá, ami kulcsfontosságú a szíved megnyugtatása szempontjából.

2. ISTEN SZÓLHAT AZ Ő IGÉJÉN KERESZTÜL

Isten az Igén keresztül is kommunikál veled, amely a legfőbb hatalommal bír. Bár sok mindent hallhatsz, nem szabad hagynod, hogy bármi is ellentmondjon a Bibliának, vagy felülírja azt. A Szentírás szavai nem a esendő ember véleménye hanem a Szentlélek ihletette őket. Az igazságban való hit elengedhetetlen ahhoz, hogy meghalld és felismerd Isten hangját.

Az Ő Igéje kell, hogy legyen az a mérce, amely alapján megítélhetjük, hogy egy üzenet Istentől származik-e vagy sem.

Ezért döntő fontosságú, hogy „Igyekezz kipróbált emberként megállni Isten előtt, mint aki nem vall szégyent a munkájával, hanem helyesen fejtegeti az igazság igéjét.” (2Tim 2:15). Ha valami nem egyezik Isten Igéjével, utasítsd el.

De honnan tudhatod, hogy amit hallasz, az valóban Isten hangja-e? A Zsidókhoz írt levél 4:12 szerint Isten Igéje élő és élesebb minden kétélű kardnál, képes megítélni a szív gondolatait és szándékait. Figyeld meg, hogy Isten Igéje vizsgál téged, nem pedig fordítva. Amikor azt gyanítod, hogy Isten szól hozzád, az Ő Igéje segít megállapítani, hogy valóban Ő az, aki szól. Legyen Isten igaz, és minden ember hazug (Róma 3:4). Az Ő Igéje kell, hogy legyen az abszolút igazság és a végső tekintély az életünkben.

3. ISTEN A SZELLEMEDEN KERESZTÜL IS KOMMUNIKÁLHAT VELED

Amikor újjászületsz, a szellemed eggyé válik az Úrral. A legtöbb keresztény azonban nincs tudatában ennek a szellemi igazságnak, és hajlamos arra, hogy inkább a testével azonosuljon, mint szellemben Krisztussal. De nem kell külső jelekre vagy körülményekre hagyatkoznod ahhoz, hogy meghalld Isten hangját. Ehelyett „hitben járhatsz, nem pedig látásban” (2Kor 5:7), és hagyhatod, hogy Isten belülről kifelé szóljon hozzád – az Ő Szelleme a te szellemedhez.

Ahhoz, hogy megállapítsd, Istentől származik-e amit hallasz, használd Isten Igéjét, hogy képes legyél különbséget tenni a test és az újjászületett éned között. Nagyon fontos, hogy az Ige és a Szent Szellem egyaránt vezessen téged.

A szellemed mindent tud, és Isten békéjének ítélőbírójaként kell működnie a szívedben, segítve téged a döntések meghozatalában. Ha nehezen tudod felismerni ezt a fajta békét a szívedben, kérj tanácsot egy mentortól, vagy kezdj el abba az irányba haladni, ahol a legnagyobb békét érzed. Ha egyfajta szent elégedetlenséget érzel, az azt jelenti, hogy Isten arra próbál rávenni, hogy lépj ki a komfortzónádból, és tegyél valami mást. Kövesd Isten békéjét, és az soha nem fog cserbenhagyni téged.

4. ISTEN MEGSZÓLÍTHAT A SZENT SZELLEM ÁLTAL 

Egy másik erőteljes módja annak, hogy meghalljuk Isten hangját, a Szent Szellem által lehetséges. Bár léteznek különböző lelki ajándékok, mint a prófétálás, a bölcsesség és a tudás, Pál apostol hangsúlyozta, hogy képességét, amivel az emberek életét megérintette nem karizmája vagy ékesszólása, hanem a Szent Szellem erejében való működése adta (1Kor 2). Hasonlóképpen, Isten akaratának teljesítése természetfeletti erőt igényel, amely meghaladja emberi képességeinket.

Ahhoz, hogy meghalld Isten hangját, szükséged van a Szent Szellem erejére. Pál apostol ezt hangsúlyozza az 1Korinthus 2:9-14-ben. Nem hagyatkozhatsz egyedül a képességeidre, hogy megvalósítsd Isten akaratát az életedre vonatkozóan. A Szent Szellem fogja megmutatni neked Isten bölcsességét, amely kinyilatkoztatás, nem pedig tanulás útján jön. Ő fog téged is elvezetni minden igazságra, és még az eljövendő dolgokat is feltárja előtted (János 16:13). Természetfeletti kinyilatkoztatásért rá kell hagyatkoznod.

Ha közeledsz az Úrhoz, Ő is közeledni fog hozzád (Jakab 4:8). Ha elkezdesz időt fektetni az itt megosztott dolgokba, akkor elkezded majd meghallani, ahogy Isten szól hozzád. Ezt garantálom!

Szeretünk Téged!

Andrew és Jamie