Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

A betegség nem Istentől van

bartimeusTanítványai megkérdezték tőle: “Mester, ki vétkezett: ez vagy a szülei, hogy vakon született?” (János 9:2)

A tanítványok feltettek egy kérdést, ami még ma is sokakat izgat. Miért születik gyermek fizikai rendellenességgel? Ez egy ítélet Istentől a gyermek szüleire valamely bűnük miatt, vagy lehetséges, hogy Isten ítélete a gyermek felett olyan bűnökért, melyekről Isten tudja, hogy el fogja azokat követni? Jézus előzőleg a betegséget a bűnnel hozta kapcsolatba; ebben az esetben viszont azt mondta, hogy a vakságot nem az ember, vagy a szülei bűnei okozták.

Ez sokakat arra ösztönzött, hogy a vers hátralévő részét úgy értelmezze, hogy az embert Isten tette vakká azért, hogy meggyógyíthassa és ezen keresztül megdicsőítse Önmagát. Ebből a gondolkodásból sokféle tanítás származott aztán, hogy a betegségek és egyéb problémák az életünkben gyakorlatilag Isten áldásai, hogy dicsőséget hozzanak Istennek és korrigáljanak bennünket. Ez az érvelés azonban nincs összhangban Isten Szavának többi igazságával.

Nem Isten teremtette vaknak ezt a koldust. Ez az ember nem valakinek a bűne miatt volt vak, hanem mert a bűn általában véve megrontotta azt a tökéletes egyensúlyt, amit Isten a természetben megalkotott. Némely betegség nem valakinek a bűnének a közvetlen következményeként történik meg, hanem közvetett módon, általában a bűn miatt.

Az 5. Mózes 28 egyszer s mindenkorra megoldja a kérdést, hogy a betegségek, szegénység, elnyomás valójában Istentől elrejtett áldások-e? Isten azt mondja, hogy a betegségek és szegénység átkok – nem Istentől való áldások. Krisztus megváltott bennünket a törvény átkától, ezért ma rajta keresztül áldásokban van részünk. (Galata 3:13.)

A bűn és betegség minden átka Jézusra lett helyezve, és amikor Őt elfogadtad, mint Urad és Megváltód, valamennyi átok el lett távolítva az életedből. Ma Jézus Krisztus engesztelő vérén keresztül egészséggel és gyógyulással vagy megáldva!