Január 14. – A bőség tetszik az Úrnak

3. János 2

Szeretett testvérem, kívánom, hogy mindenben olyan jó dolgod legyen, és olyan egészséges légy, amilyen jó dolga van a lelkednek. (3. János 2)

Szeretett testvérem, kívánom, hogy mindenben olyan jó dolgod legyen, és olyan egészséges légy, amilyen jó dolga van a lelkednek.. (3. János 2)

Jézus az életét adta értünk, hogy megszabadítson bennünket a jelenlegi gonosz világból (Galata 1:4) és bővölködő életet adjon. (János 10:10.) János – miután szoros kapcsolatban állt Jézussal és a Szent Szellem inspirálta – azt írta, mindenek fölött kívánja, hogy minden hívő egészséges és produktív életet éljen. Ezért halt meg Jézus. Azt mondta, ez akkor történik meg, amikor a lelkünk bőségben van, és a lelkünk akkor van bőségben, amikor az Ő igazságában élünk.

Jézus azt mondta, ha Őt láttuk, akkor az Atyát láttuk. Ő és az Atya mindenben egyetértettek, egyek voltak. Ezért ésszerűnek tűnik, hogy bárki, aki eléggé szeretett bennünket ahhoz, hogy feláldozza a fiát a szabadságunk megvásárlásáért, bármit megtesz a jólétünkért is. (Róma 8:32.) Mégis manapság sokan úgy gondolnak Istenre, mint aki örül a szegénységünknek és betegségnek, vagy mint aki közömbös ezek iránt.

Isten Szava világossá teszi, hogy a lelked és az életed bővölködni fog, ha megnyitod a szíved az Úr szeretetére és gondviselésére az életed minden területén – szellemi, lelki, mentális, szociális és fizikai értelemben egyaránt. Ennek az igazságnak a figyelmen kívül hagyása sokakat arra vezetett, hogy Istenre pusztán úgy tekintsenek, mint az örökkévaló szükségleteik betöltőjére. Azonban az Ige világosan tanítja, hogy az üdvösség sokkal többet tartalmaz!

Amikor elhiszed, megtapasztalod és hirdeted a teljes evangéliumot, akkor meg fogod látni Isten valóságát és erejét itt és most megjelenni. Ne utasítsd el, amiért Jézus meghalt, hadd tegye azt számodra elérhetővé! Ő dicsőséget nyer abban, ha engeded Őt, hogy bőséges életet adjon neked. (Zsoltárok 35:27.)

Ma örvendeztesd meg Jézust azzal, hogy a bővölködés egy teljesen új szintjén jársz.

Vélemény, hozzászólás?