A gonosz gondolatok lecserélése

look-kÍgy azonban jobb után vágyakoztak, mégpedig mennyei után. Ezért nem szégyelli az Isten, hogy őt Istenüknek nevezzék, mert számukra várost készített. (Zsidó 11:16)

A negatív gondolatoktól nem szabadulhatsz meg úgy, hogy megdorgálod őket. A nem kívánt gondolatokat újakkal kell helyettesíteni.

Gondolj például egy almára. Most pedig hagyd abba az almára való gondolást. Dorgáld meg az almáról való gondolatokat. Ne gondolj az almára a Jézus nevében. Vesd el magadtól az almára utaló gondolatokat. Még mindig az almáról gondolkodsz? Természetesen igen! Ha megpróbálsz nem gondolni valamire, akkor csak annál többet fogsz gondolni arra a dologra.

Ahelyett, hogy az almákon járatnád az eszed, gondolj egy eperre. Láss magad előtt egy húsos, piros epret. Gondold el, hogy milyen édes lehet az íze. Gondolj egy egész eper ültetvényre, ahol az ízletes eprek csak arra várnak, hogy leszedd őket. Vagy gondolj a banánra. Láss magad előtt egy egész fürtöt. Képzelj el egy trópusi szigetet és szedd le magad. Nem lenne óriási dolog?

Ha ezt a gondolati fonalat követed, hamarosan teljesen megfeledkezel az almákról. Csak úgy szabadulhatsz meg gondolatoktól, hogy más gondolatokkal helyettesíted őket. Minden erőfeszítés, amivel próbálsz ellenállni a negatív, vagy bűnös gondolatoknak, gyakorlatilag megerősíti őket. Ennek egy jobb módja, ha Isten gondolataival helyettesíted őket az Ő Igéjéből. Amint olvasod az Ő Igéjét, Isten gondolatai kezdik uralni a gondolkodásodat, és hamarosan elmennek a negatív gondolatok.

Ábrahám valami jobbat talált annál, amit maga mögött hagyott. Egy jobb országot kívánt. Isten egy új életet adott neked Krisztus Jézusban. Biztos vagyok benne, hogy van valami csodálatos, amin ma gondolkodhatsz.

Vélemény, hozzászólás?