Február 10. – A szeretet megelégedett

A  szeretet nem irigykedik. (1 Korinthus 13:4)

Az Isten szerint való szeretet nem irigy. A szótár így határozza meg az irigységet: elégedetlen vágy vagy neheztelés, melyet mások tulajdona, teljesítménye vagy előnye vált ki. Egy személy, aki elégedetlen, vagy neheztel másokra, akiknek több tulajdona, tehetsége, vagy jobb munkája van, nem értékeli Isten szeretetét saját maga felé. Ha Isten szeretetét megkapná, akkor egy természetfeletti megelégedettség jelenne meg az életében.

Az elégedetlenség irigység, és minden kísértés gyökerénél megtalálható. Vegyük például Ádámot és Évát. Mielőtt az ördög rávette volna őket a bűnre, előbb elégedetlenné kellett tennie őket. Ez nem volt kis feladat. Hogy tudod az embereket elégedetlenné tenni, amikor tökéletes környezetben élnek? Nem voltak betöltetlen szükségeik. Sohasem sérültek meg, nem tapasztaltak visszaéléseket. Nem hibáztathatták a cselekedeteikért a rosszul működő családjukat. Azonban az ördög elhitette velük, hogy kimaradnak valamiből. Két ember, aki a paradicsomban élt, elégedetlen lett a tökéletességével. Ez fantasztikus!

Ez azt mutatja a számunkra, hogy az elégedettség nem egy létállapot, hanem elmeállapot. Ha tökéletes emberek tökéletes világban élve elégedetlenné válhatnak, akkor tökéletlen emberek egy tökéletlen világban élve szintén elégedetlenné válhatnak. Ezért figyelmeztet bennünket a Biblia, hogy tanuljunk meg minden állapotunkban megelégedettnek lenni. (Fil. 4:11.) Csak Isten szeretete adhatja meg nekünk azt a megelégedettséget, amire vágyunk.

Kérd Istent, hogy mélyebben jelentse ki feléd szeretetét ma. Vedd észre, hogy minden elégedetlenség irigység, és Isten szeretete az ellenszer erre a bénító viselkedésre. Az Ő szeretetében való megelégedettség meg fog őrizni téged minden kísértéstől.

Vélemény, hozzászólás?