Február 11. – A szeretet nem kérkedik

A szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel. (1. Korinthus 13:4)

Más szavakkal mondva, akik tele vannak Isten szeretetével, azok nem gondolják jobbnak magukat másoknál. Egy ízben keresztény művészekkel szolgáltam, néhányan közülük azt gondolták, hogy jobbak a többieknél. Jobb szobát, jobb autót, nagyobb adományt kívántak, és így beszéltek: “Nem tudod, hogy ki vagyok?” Ez nem éppen Isten szeretetének jellegzetes vonása.

Másrészt egy alkalommal egy televíziós személyiséggel voltam, akit jól ismernek mind a világi, mind a keresztény körökben. Ő megmutatta Isten szeretetét a szívében. A rossz időjárás miatt jóval kisebb nézőközönség volt jelent a vártnál, mégis ez az ember mindenét beleadta, pontosan úgy, mintha ezrek lettek volna jelen. Személyesen szolgált az emberek felé, és nemcsak a jól öltözöttek felé, hanem a leginkább megütközést keltők felé is. Valódi alázatot tanúsított, ami rengeteget elmondott nekem Isten munkájáról, ami a szívében zajlott.

Természetesen a legkiemelkedőbb példa Isten szeretetéről Jézus Krisztus alázatában fejeződött ki. Ő volt a királyok Királya és az urak Ura, mégis rendszeresen kapcsolatban állt a legalacsonyabbak legalacsonyabb rangú tagjaival. Isten szeretete késztette arra, hogy életét letegye értünk, és ha mi rendelkezünk az Ő szeretetével, akkor mi is ugyanezt tesszük másokért.

Ma légy másokkal gondoskodó! Azt gondolod, hogy jobb vagy másoknál, illetve nem olyan jó, mint egyesek? Vagy mindenkit azzal a szeretettel szeretsz, amivel Jézus szeret téged?

Vélemény, hozzászólás?