Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

Anyagi jólét Krisztus engesztelésében

treasure-chest-kMert ismeritek a mi Urunk Jézus Krisztus kegyelmét; hogy gazdag létére szegénnyé lett értetek, hogy ti az ő szegénysége által meggazdagodjatok. (2 Korinthus 8:9)

Ez a vers nem is beszélhetne világosabban. Krisztus engesztelésének része az anyagi jólétünk. Mégis sok keresztény hiszi azt, hogy Isten örömét leli abban, ha a gyermekeit szegénység sújtja. Sokan úgy értelmezik ennek a versnek a nyilvánvaló igazságát, hogy Jézus azért jött, hogy szellemi értelemben tegyen gazdaggá bennünket, nem pedig anyagilag. De a vers teljes szövegkörnyezete a pénzzel foglalkozik. Jézus meghalt, hogy pénzügyi jólétet biztosítson számunkra. Ő nem akarja jobban a szegénységünket, mint azt, hogy ismét bűnösök legyünk. Meghalt azért, hogy megszabadítson bennünket mind a bűnből, mind pedig a szegénységből. Legyen ugyanaz a hozzáállásunk a szegénységgel szemben is, mint a bűnnel szemben.

Nem kétséges, hogy sok ember számára tanulságosak a bűneik következményei. Sokan megtörtek és saját erejük végére értek engedetlenségük következtében. Ez azt jelenti, hogy Isten vezette őket bűnbe? Isten akarta, hogy házasságot törjenek, így tudják meg, hogy milyen értékes az Úrtól való házastárs? Bizonyára nem! Hasonlóképpen, az emberek tanulhatnak a szegénységükből. Megérthetik azoknak a dolgoknak az értékét, amit pénzen nem lehet megvenni. De a szegénység önmagában véve egy gyilkos. Keresnünk kell a szegénység legyőzésének módját, ahogy keressük a bűnön való győzelem útját is.

Isten a szegénységet ugyanabba a kategóriába helyezte, mint a bűnt, ezért megváltott bennünket belőle. Egyet kell ebben értened Vele. Ha még nem lett a tiéd, kezdd el ma megragadni az előnyét annak, hogy az engesztelésen keresztül Krisztus jólétet biztosított. Szabadítsd fel a hitedet abban a kijelentésben, hogy Jézus szegénnyé lett, hogy te gazdag lehess minden vonatkozásban.