Az evangélium Isten ereje

Kérjétek tehát az aratás Urát, hogy küldjön munkásokat az aratásába. (Máté 9:38)

Az emberek Isten Szavának ereje által születnek újjá, nem pedig ima által. Az ima nagyon fontos, de nem helyettesítheti az Evangéliumot. Sokan imádkoznak emberek üdvösségéért, és nem értik, hogy miért nem történik meg. Nem kell kérniük Istent, hogy mentsen meg valakit. Ő nem akarja, hogy egyetlen ember is elvesszen (2. Péter 3:9), ráadásul gondoskodott minden ember üdvösségéről. Akkor tehát miért imádkozzunk? Jézus azt mondta, imádkozzunk azért, hogy Isten munkásokat küldjön az utukba. Arra van szükségük, hogy meghallják az Igét. Továbbá, meg kell kötnünk e világ istenének, Sátánnak befolyását, aki megpróbálja vakká tenni az embereket a szellemi igazságokra. (2. Korinthus 4:4.)

Isten motiváltabb szeretteink megmentésében, mint mi magunk. Csak nézzünk a keresztre, hogy megláthassuk, mennyire motivált Ő! Nem kell könyörögnünk hozzá, inkább csatornává kell válnunk a számára, hogy másokat elérhessen rajtunk keresztül. Ezt azzal érjük el, hogy megosztjuk az örömhírt és/vagy imádkozunk, hogy mások tegyék meg ugyanezt.

Az evangélium Isten ereje, ami felszabadítja az üdvösség hatásait az életünkben. (Róma 1:16.) Ha valakinek gyógyulásra van szüksége, akkor az benne van az evangéliumban. Ha szabadulásra van szükség, az is az evangéliumban található. Jólét, megválaszolt imák, öröm, béke, szeretet – ezek mind megtalálhatóak az evangéliumban azáltal, hogy megértjük és hiszünk Jézus Krisztus örömhírében.

Az evangélium örömhír. Minden motivációval rendelkezel, hogy megosszad ezt az örömhírt az emberekkel, akikkel találkozol, megismerkedsz és szeretsz. Ha nem vagy képes megosztani az örömhírt velük, akkor imádkozz, hogy az Atya másokat küldjön hozzájuk. Szabadítsd fel a hitedet a számára, hogy elküldhesse a megfelelő személyt a megfelelő időben minden elveszettért, és emlékezz arra, hogy néha ez a személy te magad leszel.

Vélemény, hozzászólás?