Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

Január 11. – Az igaz ember hit által él

Habakuk 2:1-4

Az elbizakodott ember nem őszinte lelkű, de az igaz ember a hite által él.  (Habakuk 2:4)

Az igaz nem esetenként, vagy csak a bajban használja a hitét. Az igaz hit által él. Ez pedig arra utal, hogy a hit életünk része, olyan fontos a számunkra, mint evés vagy a lélegzés.
Amikor a feleségem és én elkezdtük a szolgálatot, anyagilag meglehetősen nehéz helyzetben voltunk. Gyakran használtuk azt a kifejezést, hogy “hitből élünk”, ezzel írtuk le a körülményeinket. Valójában mindennap egy csodára volt szükségünk, hogy ehessünk, fizethessük a számláinkat és tankolhassuk a kocsinkat. Bár hitünk olyan szintre növekedett, ahol áldásokban jártunk, és már nem kellett arra használnunk a hitünket, hogy mindennap ételt kapjunk, még mindig hit által élünk. A hitünkön keresztül kapcsolódunk Istenhez és ezáltal szolgálunk mások felé, amely anyagi forrásokat produkál a szükségeink betöltésére. Teljes életünk hitben ég!
Nem szükséges szolgálónak lenned, hogy hit által élj. Mindenkinek szüksége van az Úrral való napi kapcsolatra, ami viszont hitet kíván. El kell ismernünk Istent forrásunknak, és nem pusztán a szakmánkra támaszkodni életünkben. Függenünk kell Tőle, hogy a családunkban és a munkánkban naponta felmerülő nyomásokat kezelhessük. Hitben kell járnunk nemcsak magunkért, hanem másokért is. Az embereknek – akikkel nap mint nap találkozunk – szükségük van az Úrra.
Mások számára való csodák vannak a bensődben, amelyeket csak úgy tudsz felszabadítani, ha hit által élsz. Hozz egy tudatos döntést, hogy hit által fogsz élni ma. Ha valamennyi szükséged be van töltve, akkor mások megsegítéséért higgy Istenben. Ahogy a naponkénti hitből való élést gyakorolod, a hited növekedni fog. Amikor szükségben vagy, készen fogsz állni arra, hogy hit által elfogadj. Az igaz ember hitből él.