Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

Benne élsz

Maradjatok énbennem, és én tibennetek. Ahogyan a szőlővessző nem teremhet gyümölcsöt magától, ha nem marad a szőlőtőn, úgy ti sem, ha nem maradtok énbennem. (János 15:4)

Ez egy erőteljes igazság, amely kulcs a gyümölcsterméshez, ám nagyon könnyű megfeledkezni róla. Mivel a gyümölcs az ágon terem, könnyen elismerjük az ág teljesítményét. Azonban a szőlőtő az, ami az életet felszívja a földből, és az ágakon keresztül eljuttatja a gyümölcshöz. Hasonlóan, mivel mi magunk vagyunk az ágak, melyeken keresztül Isten élete áramlik, néha azt gondoljuk, hogy saját szentségünk produkálja a gyümölcsöket. Abban a pillanatban, amikor így gondolkodunk, többé már nem maradunk meg (bizalom, ragaszkodás) a szőlőtőben. Gyümölcstelenek leszünk, ha ezt a gondolkodásmódot folytatjuk.

Ez az igazság nagyon felszabadító azoknak, akik megértik és megfelelően alkalmazzák. Minden felelősség Jézuson nyugszik. Egyetlen felelősségünk csupán az, hogy reagáljunk az Ő képességeire. Ahhoz hasonlatosan, hogy nem látunk olyan ágat, amely vajúdna a gyümölcsterméssel, összes teendőnk csupán annyi, hogy belépjünk az Ő nyugalmába. (Zsidó 4:11.) Egyszerűen Tőle függünk és teljes mértékben Jézusban bízunk, mint életünk forrásában. Ha Őbenne maradunk és élünk, akkor a gyümölcsök természetes módon jönnek.

Ahogy a növény élete a földben, az ág élete a szőlőtőben, a halé a tengerben, a te életed pedig a Jézus Krisztussal való egységben van. Az Ő érted elvégzett munkájába vetett hited mentett meg téged, az Őbenne való hited és hűséged lehetővé teszi, hogy teljes mértékben élvezhessed az üdvösség valamennyi előnyét ma is. Csak nyugodj meg Őbenne, légy közösségben Vele, és kövesd Őt. Meglátod, mindenfajta gyümölcs meg fog jelenni az életedben!