Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

Carrie Pickett: Nyerd vissza buzgalmadat az új évben!

Gondolkodtál már azon, hogy buzgalommal telve élsz-e? A Róma 12,6–8 azt mondja: Mert a nekünk adott kegyelem szerint különböző ajándékaink vannak, eszerint szolgálunk is… az elöljáró igyekezettel…” Az English Standard Version-fordítás szerint: „…a vezető buzgalommal”. Ez a fordítás arra késztetett, hogy fontolóra vegyem a buzgalom fontosságát.

 

Sokan annyira elfoglaltak vagyunk, hogy elveszítjük az Úr iránti buzgalmunkat. Meg kell azonban értenünk, hogy az elfoglaltság nem azt jelenti, hogy buzgók vagyunk. A buzgalom nem pusztán annyi, hogy izgatottak vagy harsányak vagyunk valami miatt.

 

Akkor lehetsz buzgó, amikor koncentrált vagy és tudod, hogy a megfelelő helyen vagy a megfelelő időben. A buzgóság az, amikor mélyen benned van Isten Igéje és nem engedsz a megalkuvásnak.

 

„A jó cselekvésében pedig ne fáradjunk el, mert a maga idejében aratunk majd, ha meg nem lankadunk” – mondja a Galata 6,9. Nagyon könnyű jó dolgokkal foglalatoskodni. Ezért van szükségünk belátásra és az Istennel való kapcsolatra. Amikor az életed jó dolgaira tekintesz, akkor a Szent Szellemnek kell megmutatnia, hogy mi a legjobb.

 

Nemrég számba vettem mindent, amit csináltam, és úgy éreztem, Isten azt mondja nekem: „Elvesztetted a buzgalmadat.” Rájöttem, hogy állandóan elfoglalt voltam. Ezért így imádkoztam: „Rendben van, Uram. Mit kell átadnom, mit kell másokra bíznom, hogyan tudok újra összpontosítani?”

 

A helyzet az, hogy különböző időszakok vannak az életünkben. Meg kell tanulnunk felismerni azt, amelyikben vagyunk. Gyakran máshol akarunk lenni, és olykor az álmaink miatt elégedetlenek vagyunk azzal, ahol éppen most vagyunk.

El kell jutnunk oda, ahol teljes buzgalommal a jelenlegi időszakra koncentrálunk – nem a következőről álmodunk és szövünk terveket. Igen, a Szent Szellem megmutathatja nekünk, mi következik. Felkészíthet minket erre, de ami valójában számít, az az engedelmességünk most, ebben az időszakban. Mire szolgál a gyümölcs, ami ebben az időszakban fog megteremni? Magot vet az eljövendő dolgok érdekében.

 

Tehát legyük olyan emberek, akik buzgók Isten iránt. Fókuszáljunk arra, amit meg kell tennünk, és engedjük el azokat a dolgokat, amelyek az életünknek nem erre az időszakára szólnak.

 

Információ a magyarországi Charis Bibliaiskoláról: https://charis.hu

 

Carrie Pickettről

Carrie Pickett a Charis Bibliaiskola alelnöke és a Global Training School igazgatója. Szenvedélye Isten Igéje és az igazság tanítása. Tizenhat évig szolgált Oroszországban, ahol a helyi Charis Bibliaiskolát vezette, majd visszatért az Egyesült Államokba, hogy Coloradóban a Woodland Park-i központi Bibliaiskolában szolgáljon. Férjével, Mike-kal két gyermekük van, akik kiképzés alatt lévő misszionáriusok.