Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

Január 26. – Cselekedj a hited szerint

Jakab 2:14-26

Ugyanígy a hit is, ha cselekedetei nincsenek, halott önmagában. (Jakab 2:17)

Súlyosan megsérültem a hátamon 1973. december 30-án. Rendkívül erős fájdalmaim voltak, és képtelen voltam kiegyenesedni. Alig tudtam beszélni, és a lapockáim szinte egymáshoz értek. Mindez a szolgálatba való beiktatásom előtti este történt, és csak arra tudtam gondolni, hogy milyen rettenetes bizonyság lesz a beiktatásomkor.

Hitből azt imádkoztam, hogy meggyógyultam, és kezdtem ellenállni a fájdalomnak és az ördögnek azzal, hogy hitem szerint cselekedtem. Karemeléseket csináltam, térdhajlításokat, megérintettem a lábujjamat, és hasonló mozdulatokat, amiket nem szívesen tettem meg. Javulás történt, de nem volt teljes a gyógyulás. Lezuhanyoztam és hajat mostam, hogy felkészüljek a szolgálatra. Nagy fájdalmat okozott, amikor behajlítottam a nyakam, de tudtam, hogy meggyógyultam, és szilárdan elhatároztam, hogy ennek megfelelően cselekszem. Az első és második hajöblítés között elmúlt valamennyi fájdalmam, és teljesen rendben voltam.

Képzelj el valakit egy égő épületben. Azt hiszik, hogy meg fognak halni, ha nem jönnek ki az épületből, de csak ülnek a helyükön. Ez bolondság, igaz? Hasonlóképpen a hit megfelelő cselekedetek nélkül egyáltalán nem valódi hit. Annak megfelelően kell cselekednünk, ahogy hiszünk. Esetemben szükségem volt a gyógyulásra a hátamban, ezért úgy használtam a hátam, mintha már gyógyult lett volna – mert meggyógyultam!

Azok, akik azt mondják, hogy hisznek Isten bőségében, de nem adnak, önmagukat csapják be. Aki azt mondja, hogy meggyógyult, de továbbra is betegként cselekszik, a tüneteit figyeli, megöli a hitét. Aki közbenjár egy másik személyért, majd azon aggódik, hogy vajon történt-e valami az illetővel, nem hitben cselekszik. Az igazi bibliai hit cselekedetekben nyilvánul meg. Tehát cselekedj ma a hited szerint!