Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

Egy igában Jézussal 

Egy igában Jézussal             Március 28.
 
Máté 11,28-30: „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy szelíd vagyok és alázatos szívű, és megnyugvást találtok lelketeknek. Mert az én igám jó, és az én terhem könnyű.” (RÚF)
 
MÁTÉ 11,20-30
 
Az iga fából készült, az alján két kivájt résszel, amely a szántásra vagy a szekérhúzásra szolgáló ökrök nyakán nyugodott. Átvitt értelemben az iga a szolgaságot vagy az alávetettséget szimbolizálta. Jézus arra int bennünket, hogy rendeljük alá magunkat Neki, mert az igazi megnyugvás az Ő szolgálatából fakad, nem pedig a magunkéból.
 
Az új ökröt gyakran úgy szoktatták hozzá a szántáshoz vagy a szekérhúzáshoz, hogy egy tapasztalt ökörrel fogták egy igába. Az iga megakadályozta, hogy a fiatal ökör „a saját feje után menjen”, és hamarosan megtanulta a gazdája iránti engedelmességet. Nekünk is el kell köteleznünk magunkat, hogy egy igában legyünk Jézussal. „Az ember nem ura élete útjának, és aki azon jár, nem maga irányítja lépteit.” (Jer 10,23; RÚF) Ezért, ha érett keresztények akarunk lenni, ifjúkorunkban igát kell hordoznunk. (JSir 3,27) Az összehasonlítás azonban itt véget is ér. Ellentétben azzal, hogy időnként durván bántak az ökrökkel, hogy igába hajtsák őket, Jézus szelíd és alázatos szívű, és szeretettel nyer meg minket. Jézus többet húz, mint ami az Ő része a teherből, ezért a terhünk könnyű.
 
A legjobb földi apa szeretete sem hasonlítható össze mennyei Atyánk irántunk tanúsított szeretetével. Mégis, sokszor könnyebben elhisszük, hogy egy apa, anya vagy házastárs kész segíteni nekünk, mint hogy Isten hajlandó használni az erejét az érdekünkben. Viszonylag kevesen kételkednek Isten képességében. Ami miatt a legtöbb ember szűkölködik, az inkább az a kétségük, hogy hajlandó-e használni a képességeit értük. Jézus biztosít minket arról, hogy Isten szeretete és hajlandósága arra, hogy ezt a szeretetet kimutassa, sokkal nagyobb, mint amit valaha is megtapasztalhatunk bármilyen emberi kapcsolatban. Nemcsak azt akarja, hogy mi szeressük Őt, hanem azt is, hogy ma Ő szerethessen bennünket.
 
Andrew legújabb TV sorozatait YouTube csatornánkon a következő linkre kattintva nézheted meg:⁠https://www.youtube.com/@Andrew_Wommack_magyarorszag⁠Könyveinkért látogass el weboldalunkra:⁠https://awme.hu/termekkategoria/konyvek-2/⁠Charis Bibliaiskolánkba egész évben jelentkezhetsz. A következő linken találsz róla további információt:⁠www.charis.hu⁠Andrew Wommack magyarországi szolgálata a hűséges támogatóink adományainak köszönhetően működik. Ha Te is szeretnéd Isten országát építeni Magyarországon, a következő linken tudsz minket támogatni:⁠https://awme.hu/partnerseg/