Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

AWMPACT: Ezek közül pedig a legnagyobb a szeretet

„Most azért megmarad a hit, a remény, a szeretet, e három; ezek közül pedig a legnagyobb a szeretet.”

1Korinthus 13,13

 

Az egyik legjobb érzés a világon az, amikor adhatsz és változtathatsz mások életén. Kay Owen-Larson jól ismeri ezt az érzést. Amikor az Úr rámutatott Kaynek, hogy az idősgondozási központok foglalkoznak ugyan a lakók fizikai szükségleteivel, de a szellemi és érzelmi szükségleteikkel nem, Kay válaszul 2002-ben megalapította a Crossroads Ministries USA-t. Azóta számos családot, gyülekezetet és csoportot képeztek ki országszerte arra, hogy barátkozzanak meg ezzel a mellőzött generációval.

„Az elmúlt két év nagyon nehéz volt [számukra] – osztotta meg Kay. – Egy jelentés szerint az amerikai gondozási központokban közel kétszázezer lakó halt meg: némelyek a Covid miatt, mások az elhanyagoltságtól vagy a magánytól. [Úgy tűnik] nemzetünk inkább engedi elveszni az időseket az érintés hiánya és a magány miatt, mint hogy beengedje a családot, a lelkészeket és az önkénteseket, hogy meglátogassák őket.”

Mivel az ünnepi időszak különösen magányos lehet, a Crossroads Ministries szorgalmasan dolgozik, hogy több ezer ajándékot adjon az Operation Golden Christmas (Aranykarácsony) elnevezésű programon keresztül. Ennek keretében a Crossroads önkéntesei melegséget és vidámságot hoznak minden egyes lakónak hatalmas ajándékcsomagokkal.

Ez azonban nem ér itt véget. A szolgálat egész évben zajlik, mivel az önkéntesek sok időt töltenek azzal, hogy bibliai bátorítást tartalmazó kártyákat írnak, és virágot visznek a lakóknak anyák napján, apák napján és a veteránok napján, hogy tudassák velük: szeretik őket.

A Crossroads nagyméretű Bibliákat, iPadeket, zenei CD-ket és tanításokat is biztosít, valamint heti áhítatokat, amelyeket kifejezetten a lakóknak írnak. Ezen kívül a lakóknak lehetőségük van bibliatanulmányozásra és dicsőítő esti istentiszteleten való részvételre.

Partnereink nagylelkűségének köszönhetően képesek vagyunk olyan szolgálatokba vetni, mint a Crossroads, ahol Isten könyörülete és kegyelme kézzelfogható módon hat az életekre nap mint nap. Együtt változást hozunk! További információ a Crossroads Ministriesről: http://crossroadsusa.org/

„A király így felel majd nekik: Bizony mondom nektek, valahányszor megtettétek ezeket akár csak eggyel is az én legkisebb testvéreim közül, velem tettétek meg.”

Máté 25,40

Ha még nem vagy partnerünk, és szeretnél csatlakozni hozzánk, hogy az evangéliumot olyan messzire és olyan mélyre vigyük, amennyire csak lehet, látogass el a https://awme.hu/partnerseg/ weboldalra.