Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

Fékezd meg az érzelmeidet!

A Jézus keresztre feszítése előtti éjszakán a tanítványok életük legnehezebb szakaszához értek. Nem értettek semmit abból, ami történik. Számukra úgy tűnt, hogy Jézust legyőzték. Az volt a legelső dolog, amit Jézus mondott nekik, hogy „Ne nyugtalankodjék a ti szívetek!”.

Amikor az átlagos keresztény krízishelyzetbe kerül, sokszor pontosan ugyanolyan módon reagál, mint egy nem hívő ember. Megengedi, hogy az érzelmei teljesen elszabaduljanak: félni kezd, hitetlenné válik, pánikba esik. Véleményem szerint, ha megengeded, hogy az érzéseid elszaladjanak veled és kikerüljenek az irányításod alól, akkor szinte lehetetlen újra visszahozni őket az uralmad alá.

Az érzelmek megzabolázása című tanításomban az érzelmeket úgy ábrázoltam, mint egy lovat, ami éppen elvágtat. Meglazul és lecsúszik róla a nyereg, a lovas pedig ott csüng a ló nyaka alatt. Azért használtam ezt a képet, hogy illusztráljam, milyenek is az érzelmeink. Ha megengeded, hogy elszabaduljanak, akkor szinte teljes képtelenség lesz azokat újra megfékezni. Az a legjobb dolog, amit tehetsz, ha egy ló elrohan veled, hogy leugrasz róla, amilyen hamar csak tudsz. Ha nem vagy igazán jó lovas, nem leszel képes újra megfékezni.

Pontosan így van az érzelmekkel is. Úgy hiszem, Jézus erről beszélt. Amikor beüt a válság, legelőször is meg kell fékezned az érzelmeidet! Vedd őket az irányításod alá! Ha dédelgetni kezded magadban a félelmet, a haragot, vagy pánikba esel és utat engedsz ezeknek a dolgoknak, hiába szaladsz valakihez, hogy imádkozzon érted és segítsen neked. Nem fog használni. Ha nem vagy képes irányítani az érzelmeidet, nem hiszem, hogy valódi sikert fogsz tapasztalni egy válsághelyzetben.

Andrew Wommack: Christian Survival Kit – Keresztény túlélőkészlet
1.rész: Don’t Panic – Believe: Ne ess pánikba! – Higgy! (részlet)
Fordítás: Demkó Andrea