Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

Február 4. – Hatalmas szolgálat

Máté 8:14; Márk 1:29-34; Lukács 4:38-41

Aki odamenve megfogta a kezét, és talpra állította úgy, hogy az asszonyt elhagyta a láz, és szolgált nekik. (Márk 1:31)

Vajon hogy szolgált Péter anyósa Jézusnak és tanítványainak? Leültette őket és prédikált nekik? Bizonyára nem. Mégis időnként az emberek azt gondolják, hogy az egyetlen módja mások szolgálatának, ha az Igével dorgáljuk őket.

Péter anyósa nyilvánvalóan úgy szolgált nekik, hogy felszolgált. Úgy reagált a nagy csodára, hogy ebédet tálalt fel nekik!

Ennek a történetnek alázatossá kellene tennie bennünket. Sohasem vethetjük meg a “kis dolgok napját” (Zakariás 4:10). Hatalmasan szolgálhatunk az Úr felé azokkal a jelentéktelennek tűnő feladatokkal is, melyet sokan kevéssé fontosnak tartanak. Jézus azt mondta, hogy egy pohár hideg víz, melyet az Ő nevében adunk nem marad jutalom nélkül. (Máté 10:42.)

Sok keresztény a fontos munkára vár, amiben valami nagy jelentőségűt végezhet, vagy sok elismerésben részesülhet. Eközben elmulasztja a kisebb lehetőségeket, ahogyan pedig Jézus is szolgált sok alkalommal. Elfelejtik, hogy Jézus azt mondta, az Isten királyságában nem kapunk addig hatalmas lehetőségeket, amíg hűségesnek nem bizonyulunk az apró dolgokban. (Lukács 16:10)

Kérd ma az Urat, hogy mutassa meg számodra, milyen módon szolgálhatsz mások felé azzal, hogy kis vagy nagy dolgokat teszel meg értük.