Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

Január 22. – Hit és remény

Zsidó 11:1-6

A hit pedig a remélt dolgokban való bizalom, és a nem látható dolgok létéről való meggyőződés. (Zsidó 11:1)

Közvetlen kapcsolat áll fenn a hit és a remény között. Nem birtokolhatod az egyiket a másik nélkül. A hit adja meg a lényegét a reménylett dolgoknak. Vedd el a reményt, és a hitnek nem marad elérendő célja.

Van egy történet a hegylakóról, aki elment egy gyülekezeti alkalomra. Ahogy az emberek elkezdték Istent dicsérni, megemelkedett a hőmérséklet a templomban. Az egyik kisegítő a falhoz lépve elfordított egy tárcsát a fehér dobozkán. Néhány másodperc múlva hideg levegő áramlott hegylakónk arcába. Megdöbbenésében azt gondolta, hogy bizonyára ez volt az egyik legnagyobb dolog, amit valaha is tapasztalt életében!

Azonnal megtudakolta a segítőtől, hogy mi is volt ez az eszköz, és hogyan szerezhetne magának belőle egyet. A segítő elmondta neki, hogy ez egy termosztát, és minden iparcikk áruház árulja. A férfi alig bírta kivárni a gyülekezeti alkalom végét, hogy elmenjen és vegyen végre magának egyet.

Miután megvásárolta a termosztátot, hazavitte és felszerelte a háza falára; de akárhogy forgatta is a tárcsát, hideg levegő nem jött belőle. Emberünk nem vette észre, hogy nem a termosztát állítja elő a hideg levegőt. Az csupán be- és kikapcsolja az eszközt. Ez egy jó illusztráció arra, ahogy a hit és remény együtt munkálkodik.

A remény a te termosztátod. Aktiválja a hited. Bár a hited az az erő, ami legyőzi a világot, a remény a győzelem, ami felé a hited törekszik. Távolítsd el a reményt, és a hit sosem fog aktiválódni. A hitnek szüksége van célra.
Engedd, hogy Isten erős reménységet építsen fel ma benned, majd szabadítsd fel a hited emögött.