Január 17. – Hitünk megosztása

János 1:37-42

A kettő közül, akik ezt hallották Jánostól és követték őt, András, Simon Péter testvére volt az egyik. (János 1:41)

András volt Jézus első olyan tanítványa, aki a hitét megosztva másvalakit Krisztushoz vezetett. Pétert vezette Jézushoz, aki Jézus egyik legnagyobb apostola lett. Ő prédikált Pünkösd napján, amikor háromezer ember született újjá. A templom kapujában meggyógyított egy sánta embert, minek hatására ötezren születtek újjá ismét. Feltámasztotta Dorkást a halálból, bemutatta a nemzetekből valóknak az evangéliumot és a Biblia két könyvét is ő írta, mely évszázadok során emberek millióit szolgálta.

Csak gondoljunk bele, hány millió embert érintett meg Péter, és mindebben mekkora szerepe volt Andrásnak. Péter teljesítménye, melyet az Írások feljegyeztek, messze túlhaladják Andrásét, mégis András nélkül Péter nem ismerte volna meg Jézust. Isten szemében, amit András tett, éppoly fontos volt, mint Péter cselekedetei.

Mint aki Pétert Jézushoz vezette, András részese lett Péter valamennyi hőstettének. Azon a napon, amikor jutalmat kapunk az Úrtól, András osztozni fog Péter minden ajándékában.

Talán nem ráztad meg a világot úgy, ahogy Péter tette, mégis Isten elhívott arra, hogy megoszd a hitedet másokkal, ahogy András tette. Ki tudja, valakiből, akit Jézushoz vezetsz, egy másik Péter lehet.

Vélemény, hozzászólás?