Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

Január 9. – Hogy növekszik a hit?

Lukács 17:5-10

Az apostolok így szóltak az Úrhoz: „Növeld a hitünket!” (Lukács 17:5)

Az apostolok ugyanazt a dolgot kérték Jézustól, amit keresztények milliói ma is kérnek. Több hitet szerettek volna. Jézus megdöbbentette őket válaszával, pont úgy, ahogy a hitről szóló igazság megdöbbenti az embereket ma is. Azt mondta ugyanis, hogy nincs szükségük több hitre. Hitük elegendő volt ahhoz, hogy gyökerestől kitépjen egy fát, és a tengerbe vesse azt. Ugyanakkor nem tudták megfelelően használni az általuk birtokolt hitet.
Jézus tovább haladva korrigálta azt a hibás felfogást, amit a legtöbb ember ma is gondol a hitről. A hit „csak úgy” nem jelenik meg és nem kezd érted munkálkodni. A hitnek meg kell mondani, hogy mit csináljon, mivel a szolgálatodban áll. Az urak nem kérik meg a szolgáikat, hogy dolgozzanak – dolgoztatják őket. Ilyen módon kell a hitedre tekintened. Ne reménykedj passzívan abban, hogy a hited munkálkodni fog, ne kérd tapintatosan, hogy dolgozzon neked. Vedd a hatalmat, amit Jézusban birtokolsz, és parancsolj!
A tanítványok azért nem tapasztalták, hogy a hitük erőteljesebben működött, mert nem igényeltek többet a hitüktől. Azt gondolták, hogy a csodákban hinni igen kemény dolog, több hitet igényel, mint amivel rendelkeztek. Ez nem volt igaz sem az ő esetükben, sem a miénkben. Alábecsültük a szolgánkat. Azt gondoltuk, hogy több szolgára van szükségünk, de az igazság az, hogy ez a szolga (a hit) olyan erőteljes, hogy bármit képes elvégezni, amit kérünk tőle.
Tudod jól, hogy az Istentől kapott hit működik, hiszen általa születtél újjá. Most, hogy tapasztaltad a legnagyobb csodát, ami ebben az életben megtörténhet az Isten által neked adott hittel, ne lépj vissza arra a gondolkodásmódra, hogy a szükségeid túlságosan nagyok a hited számára. Ha üdvösséget nyertél a hited által, akkor meggyógyulhatsz, megszabadulhatsz, ellátásban részesülhetsz és előre is léphetsz hit által. Állítsd munkába ma a hitedet, és ne engedd pihenni addig, amíg el nem végzi a dolgát!