2016. januári hírlevél – Hogyan ismerheted fel, követheted és töltheted be Isten akaratát?

Sokaknak nehézséget okoz felismerni Isten életükre vonatkozó akaratát. Valójában Krisztus testének jelentős része azt hiszi, hogy Isten szuverén módon cselekszik és akarata az emberek együttműködése nélkül is beteljesedik. Véleményem szerint ez az egyik legtévesebb tanítás, ami csak létezik. Ha úgy gondolod, hogy automatikusan betöltöd Isten akaratát, anélkül, hogy keresnéd Őt – anélkül, hogy engedelmeskednél neki vagy hitbeli lépéseket téve harcolnál a kételkedés és a hitetlenség ellen –, csalódásban lesz részed.

Az a vágy ösztönzött igazán az Úr keresésére, hogy megismerjem Isten életemre vonatkozó akaratát. Életem első tizennyolc esztendeje alaposan meg lett tervezve, de a középiskola utolsó éve alatt az emberek arról kérdezősködtek tőlem, hogy mit akarok tenni a pályaválasztás érdekében, mi a helyzet a főiskolával, és milyen tárgyakat fogok tanulni. Ahogy közeledett az érettségi, tudtam, hogy meg kell hoznom néhány döntést. Odamentem a pásztoromhoz és több keresztény vezetőhöz, és megkérdeztem, hogyan tudhatom meg Isten akaratát az életemre. Az a helyzet, hogy senki sem tudott választ adni! Csak annyit mondtak, hogy hozzak döntést, Isten pedig majd megáldja.

Az élet nem egy jelmezes próba, hanem nagyon is valóságos! Megértettem, hogy saját magamnak kell felfedeznem Isten akaratát. Bár nem tudtam pontosan, hogyan is tegyem, rájöttem, hogy amit keresek, annak benne kell lennie valahol a Bibliában. Válaszokat remélve aktív Igetanulmányozásba fogtam napi öt-hat órán át. Egészen közel tettem az arcomhoz az olvasólámpát, így amikor elszenderedtem volna, a homlokom hozzáért a lámpa széléhez és a meleg felébresztett.

Főiskolásként elmentem egy gyülekezeti csoporttal Bibliatanulmányozásra, és először tapasztaltam, hogy Isten természetfeletti módon megelevenített számomra egy igerészt – a Róma 12:1-2-t. Az aznap este kapott kinyilatkoztatás indított el azon az úton, amelyen még ma is járok, és ekkor kezdődött a folyamat Isten akaratának megismerésével kapcsolatban. Innen ered a How to Find, Follow, and Fulfill God’s Will (Hogyan ismerheted fel, követheted és töltheted be Isten akaratát) című tanításom. Ez egy olyan kijelentés, amire már vagy ezernyi alkalommal utaltam azóta. Nem egyszerűen arról van szó, hogy kiválasztod és eldöntöd, mit akarsz tenni. Isten Igéjének alapelvei segítségével, amelyeket megosztok ebben a tanításban, hozzám hasonlóan te is felfedezheted, mit jelent ez valójában.

Csodálatos dolgok járnak együtt Isten akaratának megismerésével – az elégedettség, a békesség és az öröm olyan érzése, amit semmi más módon nem érhetsz el. Ha nem érzed az áhított elégedettséget, akkor talán nem azt csinálod, amire Isten elhívott. Megéri komolyan elgondolkodnod rajta. Ez a tanítás ellát a szükséges eszközökkel, hogy felfedezd rendeltetésedet és készen állj annak alapján élni.

3 Comments

  1. Honnan lehet beszerezni az említett Hogyan ismerheted fel, követheted és töltheted be Isten akaratát című tanítást? Válaszukat előre is nagyon köszönöm, Isten áldja munkájukat,
    Marianna

Vélemény, hozzászólás?