Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

Isten a remény Istene

A reménység Istene pedig töltsön be titeket a hitben teljes örömmel és békességgel, hogy bővölködjetek a reménységben a Szentlélek ereje által. (Róma 15:13)

Isten a remény Istene. Istennel semmi sem lehetetlen. Véges gondolkodásunktól ez idegen, de nincs olyan helyzet, amelyre Istennek ne lenne válasza. Csak képzeljük el Izrael gyermekeit a Vörös tengernél. Lehetetlennek tűnik, de csak azok számára, akik nem veszik figyelembe, hogy Isten az elgondolhatatlant is képes megtenni. Képzeljük el Dánielt az oroszlánok vermében. A vádlói azt gondolták, hogy innen nincs kiút a számára, de nem ismerték Istent. Emlékszünk a zsidó ifjakra a tüzes kemencében? Kerülhettek volna ennél reménytelenebb helyzetbe? Mégis Isten mindegyikük számára talált kiutat.

Nézzük Lázár feltámasztását, Jézus vízen való járását, vagy ezernyi más példát az Írásban, ahol Isten lehetetlen dolgot cselekedett. Ő egy csodatévő Isten! Ezért mindig van remény azok számára, akik Benne bíznak. Tekintet nélkül arra, hogy hol és milyen helyzetben vagy, Isten képes visszavezetni téged az Ő tökéletes akaratába. Senki sincs reménytelenül messze, egyetlen helyzet sem teljesen reménytelen az Ő csodálatos közbeavatkozása előtt.

Az első lépés a kétségbeejtő helyzetekből való kilépéshez a reménység. Mielőtt teljes mértékben bízhatnál, először reménykedned kell. A hit csak azt produkálja, amit remélsz. (Zsidó 11:1.) A remény Isten ígéreteiből származik. Ragadd meg a reményt, amivel Isten megfordíthatja a helyzetedet, és bátorodj fel a szívedben ma. Találd meg a csodádat az Igében, és ismerd fel: ha Ő azt már megtette valakiért, meg fogja tenni érted is!