Isten élete

lancok-nelkul-kA tolvaj csak azért jön, hogy lopjon, öljön és pusztítson: én azért jöttem, hogy életük legyen, sőt bőségben éljenek.” (János 10:10)

E helyen az életnek fordított görög szó a zoe. Jelentése: abszolút értelemben vett élet, vagy élet, ahogy Isten birtokolja azt. Mindenki, aki lélegzik, rendelkezik a fizikai értelemben vett élettel, de csak azok tapasztalják meg az Isten által szánt életet, akik elfogadják Jézust. Jézus nemcsak azért jött, hogy megmentsen bennünket az örökkévaló pokol szenvedéseitől, hanem hogy zoe-életet, azaz Isten-fajta életet adjon, mégpedig bőségesen. Isten élete nem a mennyben vár ránk, hanem már most minden újjászületett ember birtokolja szellemében.

Mindannyian megtapasztalhatjuk és élvezhetjük ezt a zoe-életet azáltal, hogy fizikai életünket alárendeljük, és követjük  természetfeletti életünket Krisztusban. Életünket olyan módon rendeljük alá, hogy elutasítjuk azokat a gondolatokat, érzelmeket és cselekedeteteket, amelyek ellentétesek Isten Szavával, amely a zoe-élet. (János 6:63.) Amikor összhangba hozzuk gondolatainkat, érzelmeinket és cselekedeteinket Isten Szavával, akkor Isten zoe-élete meg fog nyilvánulni testünkben és lelkünkben is.

Az Ige szellemi, szellemünkön keresztül is kell megértenünk (1. Korinthus 2:14.) A Biblia egyszerűen Jézus írott reprezentációja, aki maga az Élő Szó. Ő testesít meg minden szellemi igazságot. Az Ige Istentől inspirált, ennélfogva teljes mértékben pontos és megbízható, amíg azonban nem fogadjuk el ezen szavak Szellemét, a Biblia nem lesz hasznunkra. (Zsidó 4:2.)

Ma abban a gazdagon áradó életben járhatsz, amit Jézus a halálával adott neked. Egyszerűen maradj a Szavában. Az Ő Szava szellem és élet – a te számodra. (János 6:63.)

Vélemény, hozzászólás?