Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

Január 18. – Isten törvényei

Róma 3:19-31

Hogyan lehetséges akkor a dicsekvés? Lehetetlenné vált. Milyen törvény által? A cselekedeteké által? Nem, hanem a hit “törvénye” által. (Róma 3:27)

Pál ezen a helyen a hit törvényéről beszél. A hit egy törvényszerűség. Ahogy a fizikai világban vannak törvények, a szellemi birodalom is rendelkezik törvényszerűségekkel. Sok keresztény frusztrációjának az oka ennek meg nem értésében áll. Nem értik meg, hogy Isten miért nem vet véget nyomorúságos helyzetüknek, illetve nem értik, hogy vannak törvények, melyeket meg kellene tanulniuk és engedelmeskedniük kellene.

Ha egy személy lelép egy tízemeletes épület tetejéről, akkor nem szabadna azon felháborodnia, ha leesik. A gravitáció törvénye – melyet Isten alkotott – megsebesítheti, vagy akár meg is ölheti, ha nem tartja tiszteletben ezt a törvényt, és nem ennek megfelelően cselekszik. A tömegvonzás nem személyes dolog Isten részéről. Ez a törvény állandó, Isten nem fogja eltörölni a kényelmünk kedvéért. Ha eltörölné azt, hogy a tízemeletes épületről lelépő személy megsérül, akkor számtalan halálos baleset történne autó- és vonat-szerencsétlenségekből kifolyólag. Ez teszi a gravitációt törvénnyé. Állandó és egyetemes.

Hasonlóképpen vannak törvényszerűségek, melyeket Isten tiszteletben tart. Ő szeret bennünket és meg akarja válaszolni az imáinkat, azonban nem fogja megsérteni a törvényeit ezért. A fizikai világban létezik a vetés és aratás törvénye. A földműves, aki nem vet, nem háborodhat fel azon, hogy nem növekszik termés az imái nyomán. Nem működött együtt Isten törvényszerűségeivel. Hasonlóképpen sok keresztény nem működik együtt Isten törvényeivel a bővölködés, a gyógyulás, a siker, az előrehaladás és az öröm területein, mégsem értik meg, hogy miért nem aratják a pozitív eredményeket.

Tedd ma fontos helyre, hogy tanulj, majd cselekedj Isten szellemi törvényszerűségeinek megfelelően. Ezután élvezni fogod Isten áldásait, melyeket Ő neked szánt.