Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

Január 7. – Jézus is készült

Lukács 2:41-51

Három nap múlva találták meg a templomban, amint a tanítómesterek körében ült, hallgatta és kérdezte őket. (Lukács 2:46)

Ez az egyetlen igei feljegyzés Jézus gyerekkoráról, mégis sokat tanulhatunk ebből a rövid beszámolóból. 12 évesen a bölcsessége megdöbbentette azokat a férfiakat, akik egész életüket az Írások tanulmányázásával töltötték (47. vers). Ne felejtsük el, hogy Jézusnak nem volt teljes idejű hozzáférése a Biblia másolatához, ahogy mi megtehetjük ma. Kijelentett ismerettel rendelkezett, melyet a Mennyei Atya adott, ennek ellenére látogatnia kellett a zsinagógát is Isten Igéjének olvasásához.
Még ebben a fiatal életkorban is Jézus világos ismerettel rendelkezett arról, hogy ki az Ő valódi Édesapja, és pontosan miért is jött a földre (49. vers). Azonban kérdéseket tett fel a tanítóknak is (46. vers). Nagyon érdekes ez a számunkra, mivel Őbenne volt a tudás és bölcsesség teljessége. (Kolosszé 2:3.) Bár Isten volt, emberi testben lakott, természetes értelemmel rendelkezett, amelynek szüksége volt a képzésre.
Látjuk, hogy Jézus már kora gyermekkorában ismerte elhívását és életének célját, de tanulnia kellett és fel kellett készülnie arra a munkára, amire Isten hívta el. Ugyanezt a dolgot teszi veled is, felkészít téged arra, amire elhívott.
Ha még nem tudod, hogy mire is hívott el Isten, kérd Tőle még ma! Azután kérd Tőle, hogy a felkészülés lépéseit is mutassa meg neked, hogy felkészíthesd az elméd és a szíved arra, amit akarata szerint rajtad keresztül szeretne elvégezni.