2011. Februári Hírlevél – Keresztény elsősegély csomag

Keresztény elsősegély csomag

Kedves Barátom!

Mikor válsághelyzettel találod szemben magad, emlékezz arra, amit Jézus mondott a tanítványainak a keresztre feszítése előtti estén: ‘ Ne nyugtalankodjék a ti szívetek ‘János Evangéliuma 14:1

Képzeld csak el, milyen lehetett Jézus tanítványának lenni földi szolgálata vége felé. Végignézték letartóztatását, megveretését és keresztre feszítését. Benne gyökerezett minden álmuk és reményük. Azokban az órákban Jézus halott volt, és úgy látszott, hogy győzelmet arattak felette.

Az ebből fakadó csalódottság érzés, seb és fájdalom valószínűleg elviselhetetlen volt a tanítványok számára, így gondolhatták: „Olyan nagy áldozatot hoztunk, elhagytuk családjainkat és vállalkozásainkat, mindezt kockára tettük azért, mert hittünk abban, hogy Jézus volt a Messiás- Szabadító, Megváltó… Lehet, hogy mindez hiába volt? Mennyi idő kell ahhoz, hogy értünk is eljöjjenek és elvigyenek minket?” Ez valódi nyomás, megpróbáltatás volt számukra.

Elsősegély keresztényeknek

Hiszem, hogy a tanítványok egy olyan krízishelyzettel álltak szemben, amellyel mi soha sem fogunk találkozni, mégis, mit mondott nekik Jézus? – ” Ne nyugtalankodjék a ti szívetek” Ez az állítás az első lépés a Keresztény Elsősegély csomagban. Amikor krízishelyzet adódik – és  egész biztosan szembe fogod magad találni vele – vedd elő az Elsősegély Csomagot , és ne nyugtalankodjék a szíved.

Hiszem, hogy az ember a vészhelyzetre való első reagálása meghatározza, hogy túljut-e a problémán, vagy sem. A legtöbben utat engednek érzelmeiknek, sérelmeiknek, és teret adnak ahhoz, hogy ezek a hitetlenség hatalmas erődítményeit építsék fel a szíveikben. Csak akkor fordulnak Istenhez, mikor már ezek a hatalmas erődítmények jól kiépültek, megszilárdultak. Nem ismerik fel, hogy sokkal könnyebb a krízishelyzet okozta vihart távol tartani a szívüktől, mint először beengedni a szívükbe, és később eltávolítani onnan.

Alan és Debbie Moor bizonyságtétele jutott eszembe. Lehet, hogy már sokan olvastatok róluk. Egy alkalommal Debbie a földön találta Alan-t, aki mozdulatlanul feküdt, és semmire sem reagált. Hívta a mentőket, de nem esett kétségbe. Képes volt kordában tartani az érzelmeit még akkor is, mikor az orvosok negatívan vélekedtek Alan helyzetéről. Képes volt hinni abban, hogy Alan teljesen felgyógyul agyvérzéséből.

”Az agy egyharmada maradandó károsodást szenvedett” – mondták az orvosok – A bal oldala teljesen lebénult. Soha nem lesz képes újra beszélni és nyelni sem. Ezentúl egy csővel a gyomrában kell majd  élnie. ” Mégis, kilenc nap múlva Alan minden segítség nélkül, a maga erejéből sétált ki a kórházból, és újra munkába állt. A következő vizsgálat még mindig agykárosodást mutatott ki Alan-nél, habár  az agyvérzésnek azóta sincs semmi következménye az életében. Ő egy két lábon járó csoda. Hiszem, hogy azért él, mert Debbie megértette, hogy a Keresztény Elsősegély Csomag első lépése az, hogy ne ess pánikba, és ” ne engedd, hogy nyugtalankodjék a szíved”.

Egy elbukott világban élünk, és lesznek megpróbáltatások. Nem kerülheted el őket, de ha fel vagy készülve rájuk, akkor elkerülheted azt, hogy leülepedjenek benned. Nem számít, ha váláson mentél keresztül, vagy anyagi csapás ért, vagy rákos megbetegedésben szenvedsz, Isten képes megfordítani a helyzetedet, ha nem esel kétségbe, hanem hiszel.

Képes vagy kontroll alatt tartani felindultságodat és érzelmeidet. Képes vagy irányítani, hogy depressziós leszel, felbátorodsz, vagy pedig elbátortalanodsz. Jézus nem mondta volna azt, hogy ”Ne nyugtalankodjék a szívetek”, ha nem volna lehetséges a dolog. Igazságtalanság lenne részéről olyasvalamit kérnie tőled, amit nem tudnál megtenni. Az, hogy erre kér, azt jelenti, hogy  mind az erőd, mind pedig a képességed meg van, hogy megtedd.

Az 1Sámuel 30: 6-ban azt olvassuk, hogy Dávid egy hatalmas vészhelyzet közepette elhatározta, hogy felbátorodik az Úrban, miközben számtalan következménnyel szembesült.

”Dávid nagyon szorult helyzetbe jutott: a nép már arról beszélt, hogy megkövezi, annyira el volt keseredve az egész nép a fiai és leányai miatt. Dávid azonban erőt kapott Istenétől, az Úrtól.”

Hívatta a főpapot, és kérte az efódot, ami felér az Ószövetséggel a Bibliában. Az Úr igéjét hívta segítségül, az Urat kérdezte meg. Lelkileg megerősítette magát, és bátorságot nyert az Úrban. Ha nem így tett volna, hiszem, hogy az emberei képesek lettek volna megölni Dávidot. De mert bátorságot nyert, beteljesedett a víziója: huszonnégy órán belül királlyá választották. Amit az ördög gonosz szándékkal fundált ki, azt Isten jóra fordította.

Az alkalmaimon imáért jönnek hozzám az emberek. Sokan közülük azt hiszik, hogy egyedi problémával küzdenek, és gyakran elkezdik körbeírni, hogy milyen rosszak a körülményeik. Sokan arra számítanak, hogy majd együtt érzek velük, és átérzem a problémájukat, de ez nem történik meg. Nem, mert én nem sopánkodom felettük. Valójában, elég szánalom van bennem feléjük azt mondani, hogy: ” Tedd túl magad rajta, és higgy Istenben”.

Mondom nektek testvéreim, lebecsülitek magatokat. Sokan azt hiszitek, hogy, azért, mert emberek vagytok, egy-egy krízishelyzetre való pánikreakció, a félelemérzet és bénító válaszreakció természetes és helyénvaló. Az igazság az, hogy nemcsak egyszerűen ember vagy: Isten Szent Lelke lakik benned, ezért képes vagy arra, hogy megelőzd, hogy a szíved aggodalmaskodni kezdjen.

Ha felállsz, és megteszed, amire képes vagy, Isten természetfeletti erőt ad. Péter saját erejéből nem volt képes vízen járni, de arra képes volt, hogy kilépjen a csónakból.  Abban a pillanatban, hogy megtette az első lépést, Isten természetfeletti ereje képessé tette arra, hogy erőt vegyen, és járjon a vízen.

Ugyanilyen fontos, hogy a megfelelő nézőpontból lásd a problémádat. Most érkeztem vissza Kínából, ahol találkoztam földalatti gyülekezeti tagokkal, akiket megvertek és megkínoztak a hitükért. Egy ember tíz évig ült börtönben, ahol kimondhatatlan dolgokon ment keresztül, mégsem tagadta meg a hitét.

Húsz évvel ezelőtti szabadon bocsátása óta közel 200.000 házi csoportot szervezett.  Elszántsága következményeként több, mint tíz millió embert ért el az Evangéliummal. Biztonsági okokból a legtöbb ember ezekben a csoportokban nem tudja, hogy ki ő. Nagyon szerényen él, és a világ nagy része soha nem fogja megtudni, mekkora áldozatot hozott ez az ember. Én sem említhetem meg a nevét, mert a kormány üldözi őt.

Mikor olyan emberekkel beszélsz, mint ő, a mi nyugati társadalmainkban megélt problémáink nagyon kicsinynek tűnnek.

Az ördög ordító oroszlánként jár körbe , keresvén, kit nyeljen el. (1 Péter 5:8 ). Ha életed során soha nem botlasz bele, az azért lehetséges, mert mindketten ugyanabba az irányba mentek. De amikor megfordulsz, és az árral szemben próbálsz úszni Isten tervét követve az életedben, találkozni fogsz ellenállással, és szükséged lesz arra, hogy tudd, hogyan tarthatod távol a szívedet a kétségbeeséstől.

Évekkel ezelőtt összeállítottam egy tanítás sorozatot.  A címe: A keresztény Túlélő Csomag. Ez egy 16 részes tanítás, melyet az Úr azért adott nekem, hogy segítsek az embereknek a krízishelyzetek áthidalásában.  Nemrégiben tanítottam egy rövidített változatát, melynek a Keresztény Elsősegély Csomag címet adtam. ” Ne nyugtalankodjék a szívetek’‘ és ” Nézőpontok”  a hat részes sorozat  első és második fejezet – címeit jelölik. A tanítás teljes terjedelemben megtekinthető angol nyelven.

Ez elérhető angol nyelven CD-n és DVD-n is.

Szeretettel:

Andrew és Jamie

Utóirat:

Ha többet szeretnél tudni a kínai utunkról, látogass el web-lapunkra.

Vélemény, hozzászólás?