Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

Január 8. – Légy az, akinek Isten teremtett!

Máté 3:1-12; Márk 1:1-8; Lukács 3:1-18

Azokban a napokban megjelent Keresztelő János, és ezt hirdette Júdea pusztájában: (Máté 3:1)

Ezek az igék Bemerítő János szolgálatáról számolnak be. János 30 évet töltött Júdea pusztáiban a szolgálatára készülve. Ezután mindössze hat hónapig szolgált, mielőtt Jézust bemerítette, és a nép őt követte. Ennek ellenére a rövid hat hónap alatt János egy egész nemzetet fordított az Úr felé.
János nem követte a normál eljárást, hogy odament volna, ahol az emberek tartózkodtak. Kint volt a pusztában, és az emberek jöttek ki hozzá. Nem voltak reklámhirdetései azokon az embereken kívül, akik bizonyságot tettek az általuk hallottakról. Nem egy puccos evangélista volt a legújabb cuccokba öltözve. Nem csinált semmi olyasmit, amit a vallásos vezetők a szemináriumokon tanítottak volna, mégis működött. Néhány hónap alatt egy egész nemzetet sikerült felkavarni, akik így Jézus eljövetelét várták.
Isten ezt a csodálatos hőstettet egy olyan emberen keresztül végezte el, aki nem volt “normális”. A csordaszellem túlságosan gyakran akadályoz meg bennünket abban, hogy Isten hasznára legyünk. Félünk attól, amit mások gondolhatnak rólunk akkor, ha azt tennénk, amit Isten mond nekünk, és ha a Szellem szerint élünk. Megpróbálunk olyanok lenni, mint mindenki más, azután pedig azon csodálkozunk, hogy ugyanazt az eredményt érjük el, amit mindenki más. Nem túl bölcs dolog!
János teljesen alárendelte magát a Szent Szellemnek, és minden valószínűség ellenére sikeres lett. Végy bátorságot és kövesd a Szent Szellemet, még ha ez a tömeggel ellenkező irányt jelent is, és meglátod, természetfeletti eredményeket érsz el.