Barion Pixel

Hívjon:  +36 30 474 9631 
E-mail:  hungary@awme.net

Megrendítően csodálatosan alkottál meg

Ahogy közeledünk a Roe v. Wade (az abortusz legalizálásáról szóló) határozat negyvennyolcadik évfordulójához, eszembe jut valami, ami néhány évvel ezelőtt történt Coloradóban. A coloradói képviselőház a Planned Parenthood nevű születésszabályozással foglalkozó szervezet kilencvenedik évfordulóját ünnepelte. Meghívtak egy fiatal nőt, hogy jöjjön és énekelje el a himnuszt. Agyi eredetű bénulása volt, és ahogy énekelt, a hangulat nagyon érzelmessé vált. Sok képviselő vele együtt énekelt.

Ezt követően az egyik képviselő felállt és belekezdett a fiatal nő történetébe. A hangulat hirtelen teljesen megváltozott. Gianna Jessen sóoldatos abortusz túlélője volt, és ez okozta a fogyatékosságát. Miközben a Planned Parenthood nevű szervezetet ünnepelték, arcot is adtak az abortusznak és annak, hogy ez mit tesz az emberekkel. 

Miután politikai játékkal vádolták meg, a Gianna történetét megosztó képviselő így válaszolt: „Ez nem a politikáról szól, hanem az emberekről.”

Pontosan ez az egyik fő pontja annak, amit el akarok mondani az abortuszról: az emberekről szól, nem pedig a politikáról.

A magzat személy. Nem pusztán a női test része, hanem saját DNS-sel, szívveréssel, vércsoporttal rendelkezik. Egy teljesen önálló emberi lény. A Biblia így ír az anyaméhben lévő kisbabáról a Zsoltárok 139,13–16-ban:

„Te alkottad a bensőmet, Te formáltál anyám méhében. Magasztallak Téged, mert megrendítően csodálatosan alkottál meg. Csodálatosak a Te műveid, és lelkem jól tudja ezt. Csontjaim nem voltak rejtve előtted, amikor titokban formálódtam, mintha a föld mélyén képződtem volna. Alaktalan testemet látták szemeid; és könyvedben meg volt írva a nekem rendelt a napok száma is, bár még egy sem volt meg belőlük.” (NIV)

Ezekből a versekből kiderül, hogy Isten már akkor mindent tudott rólunk, amikor az anyaméhben voltunk. Már a fogantatás pillanatában kialakított minden velünk kapcsolatos részletet: a hajunk és a szemünk színét, a személyiségünket, a jellemvonásainkat és az adottságainkat.

Természetesen az ember adottságait fejleszteni kell oktatással és képzéssel, de nem tehetjük bele azt, amit Isten kihagyott.

Amikor a Legfelsőbb Bíróság 1973-ban úgy döntött, hogy engedélyezi az abortuszt, ezt azzal indokolta, hogy a magzat csak az anya testének része. Ez hibás érvelés, de a lényeg az, hogy akkoriban az emberek nem sokat tudtak a magzat fejlődéséről. Nem volt olyan a tudományunk és az ultrahang-technológiánk, mint ma, hogy bizonyítsa, amit Isten Igéje mond nekünk.

Ami a tudományt illeti, a magzat fejlődése az anyaméhben valóságos csoda. A huszonkettedik napra megindul a magzat szívverése és vérkeringése.

 A 3Mózes 17,11 szerint „a test élete a vérben van”.

Az anyaméhen belüli ötödik hétre a magzatnak kifejlődik a teljes gerincoszlopa és az idegrendszere. Formálódni kezd a mája, a veséi és a belei. A hatodik héten agyhullámokat észlelnek. A hetedik hétre kialakul a szemhéja, a lábujjai és az orra, és a magzat úszik. Mindössze nyolc hetesen már minden szerv a helyén van, a csontok felváltják a porcszövetet, és kezd kiformálódni az ujjlenyomat. Ne feledd: az ujjlenyomat nagy szerepet tölt be abban, ahogyan azonosíthatunk valakit. Hihetetlen, hogy a kisbaba néhány hét alatt miként fejlődik az anyaméhben.

Akár a tudományos bizonyítékokat választjuk, akár azt, amit a Biblia mond, egyértelmű, hogy az anyaméhben lévő magzat önálló személy, és senkinek nincs joga elvenni az életét.

Talán egyetértesz azzal, amit mondok, mégis így tűnődsz: Mi köze van ennek hozzám? Nem fogok abortuszt csináltatni. Voltaképpen mindegyikünk feladata kiállni a magzatok életéért, mert ők ezt nem tudják megtenni magukért. Rajtad múlik, hogy szeretettel elmondod-e az igazságot az abortuszról. Rajtad múlik, hogy támogatod-e azokat a kormánytisztviselőket, akik ellenzik az abortuszt. Az is rajtad múlik, hogy támogatod-e a terhességi központokat, hogy az embereknek legyen hová fordulniuk reménységért és segítségért, ahol megtudhatják: áldás van abban, ha az életet választják.

Január 18–22. között megnézheted az Evangéliumi igazságok című műsorban a Janet Porterrel készített interjúmat. Huszonkilenc államban segített a The Heartbeat Bill nevű magzatvédő törvényjavaslat bevezetésében, és már tíz államban elfogadták. Ez a törvényjavaslat jó úton van a Legfelsőbb Bírósághoz. Meg fogjuk látni, hogy a Roe v. Wade határozatot még a mi életünkben hatályon kívül helyezik, és Janet nagy szerepet játszik ennek megvalósulásában.

Ez a nő erősebb, mint a csípős paprika. Határozottan bátorítani fog. Számomra kihívást jelentett. Gyávának éreztem magam a kitartásához és a merészségéhez képest. Lelkesíteni és motiválni fog, hogy felszólalj a még meg nem született gyermekek holokausztja ellen.

Az Úr megáldott, hogy segítsek a környékünkön négy olyan terhességi központ beindításában és támogatásában, amelyek számtalan kisbaba életét mentették meg az elmúlt harmincöt évben. Van egy újságcikk, amely méltatja a központjainkat, mert csupán egyetlen megyében 50%-kal csökkent az abortuszok száma és egyharmadával a coloradói abortuszok aránya. Dicsőség az Úrnak! Mindezt az AWM számára nyújtott havi támogatásod teszi lehetővé.

Szeretettel:

Andrew és Jamie