2016. februári hírlevél – Mi kell a gyógyuláshoz?

A keresztényeket nagyon sok elgondolás mérgezi a gyógyulás elnyerését illetően. Ha azt hiszed, hogy azért gyógyultál meg, mert érzel valamit, akkor Isten kegyelme és irgalma miatt ugyan megnyilvánulhat a gyógyulás, de ki vagy szolgáltatva a problémáknak, mivel a hitedet valami fizikai dologba veted. Az érzések nem az ördögtől vannak; csak alá kell őket rendelni Jézusnak.

A gyógyulásnak nincs helytelen módja. Rád teszem a kezemet és ledörzsölöm a hajat is a fejedről, ha ez kell hozzá! Ennél azonban jobb módszerek is vannak. Az Ószövetségben Isten csodákat tett és „hitelbe” gyógyította meg az embereket. A gyógyulást nehéz volt elnyerni, és emberi segítség kellett hozzá. Ez azonban teljesen rendjén való volt az Ószövetség idején. Most már minden más Jézus miatt. Szomorúan mondom, hogy Krisztus testének többsége még mindig az ószövetségi minta szerint működik. Azt várják, hogy valami fenomén rájuk tegye a kezét és meggyógyuljanak, de sok keresztény nem fogja fel, hogy Isten már mindent nekik ajándékozott, ami „az életre és a kegyességre való” (2 Péter 1:3).

Amit a Biblia mond, az a legjobb, amit ajánlhatok. Sátán nem tudja megváltoztatni Isten Igéjét. Fontos, hogy ezt megértsd. A János 20:29-ben Jézus ezt mondta Tamásnak: „Mivel látsz engem, hiszel: boldogok, akik nem látnak, és hisznek.” Nagyobb áldást jelent, amikor eljutsz oda, hogy az Igének hiszel, nem pedig azért, mert látsz vagy érzel valamit.
Venned kell az Igét, ami már neked adatott és rá kell állnod. Az 1 Péter 2:24 szerint „Bűneinket maga vitte fel testében a fára, hogy miután meghaltunk a bűnöknek, az igazságnak éljünk: az Ő sebei által gyógyultatok meg.”Meggyógyultál. Most már cselekedj e szerint!

Nem érdekel, hogy látom-e vagy érzem-e újból Isten erejét. Veszem Isten Igéjét és elhiszem, hogy meggyógyultam. Azt akarom, hogy az erő leghatalmasabb megnyilvánulása működjön az életemben. Nem akarok ettől kevesebbet. Egy olyan szövetséged van Istennel, amely kijelenti, hogy Ő már meggyógyított.  Már elvégeztetett! Nem arról van szó, hogy Isten meg fog-e gyógyítani – Ő már megtette –, hanem arról, hogy mikor hiszed el teljes szíveddel. Amikor elhiszed, hogy már megtörtént és nem próbálsz meggyógyulni, akkor meglátod majd a gyógyulás megnyilvánulását – anélkül, hogy bárki rád tenné a kezét.

Szeretettel,
Andrew és Jamie
Andrew Wommack Isten azt akarja, hogy egészséges legyél! című könyve megrendelhető magyar nyelven.

Vélemény, hozzászólás?