Minden a csodákról

Amikor Heródes meglátta Jézust, nagyon megörült, mert már jó ideje szerette volna látni, mivel hallott róla, és azt remélte, hogy valami csodát tesz majd az ő szeme láttára.  (Lukács 23:8)

Amikor Pilátus nem talált kivetnivalót Jézusban, akkor visszaküldte Őt Heródesnek, a zsidó királynak. Heródes igen megörült, mivel már régóta szeretett volna csodákat látni Jézustól. Nyilvánvalóvá teszik ezt kérdései, melyeket Jézusnak tett fel, azonban Jézus semmit sem válaszolt, vagy tett válaszul.  A csoda Isten egyik módszere, hogy betöltse azok szükségeit, akik hitben keresik Őt. Néha azért mutatja meg természetfeletti képességeit, hogy az hitre inspirálja az embereket. (Márk 2:10, 11), ám a szkeptikusok kedvéért nem tesz csodát, akik csupán kísértik Őt, de nem kívánják a személyét. (Lukács 4:9-12.)

A csoda Isten erejének egy természetfeletti beavatkozása a természeti törvények ellenében. A gyógyulások a természeti törvények keretei között jelentkeznek, míg a csodák nem korlátozódnak a természeti törvényekre. Példaképpen egy személy, aki magas lázban szenved és imát kap, majd kezd jobban lenni, a gyógyulást tapasztalja meg. Az Úr lépett közbe, de ezt természetes módon teszi. A vírus, a gyulladás, vagy bármi is volt az ok, amit megdorgáltunk, elhagyja a testet (Lukács 4:39) , majd az Úr által az emberi testbe épített gyógyulási folyamat elvégzi a dolgát. Amikor valami teljesen természetfeletti dolog történik, mint például a szolga fülének a visszahelyezése, ami azonnal éppé lett (Lukács 22:51), akkor ezt csodának nevezzük. Gyógyulás történt, de csodálatos gyógyulás.

Az ötezer megetetése (Máté 14:19, 20), a vízen járás (Máté 14:25), egy csónak és a benne ülők átvitele a túlsó partra (János 6:21) – mindezek csodák, és te, aki Krisztusban vagy, szintén megteheted! Ma a Jézus nevében teljes hatalommal rendelkezel, ami azt jelenti, hogy mindent, amit Ő tett, te is megtehetsz. Amíg a szíved a helyén van, és csodát kívánsz azért, hogy Jézus feltárulkozzon valaki számára, akkor ne késlekedj, higgy Istenben a csodáért.

Vélemény, hozzászólás?